Tatra

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ibanez5

Re: Tatra

#691 Nový příspěvek od ibanez5 »

No Staníku,ale to co je teďka ve Phoenixech je taky masakr. Z jedním automatem jezdím a to je humus na ntou... :zly: to musel vymyslet ko..t tohle to...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

vitex

#695 Nový příspěvek od vitex »

Něco z dneška:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

murár

#696 Nový příspěvek od murár »

Krásne tatrovečky, škoda že už sa osobné nevyrábajú :'(

Tomas6

#697 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ogaři dneska jsem předjížděl tatru 8x8 sklápěč, nejsu si úplne jistý co to bylo, jestli 85 nebo terrno, ale v zadu na konci diferáku měla snad nějaké hydraulické čerpadlo. Všíml jsem si toho jen tak letmo, na poslední chvílu tak úplně přesně nevím co to bylo, no vůbec nemám potuchy co by to čerpadlo mělo hnat. Neví někdo?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

capino

#698 Nový příspěvek od capino »

Ahoj. Nemohl to být elektromagnetický retardér Telma? Ten se dával na poslední diferák. Petr

Tomas6

#699 Nový příspěvek od Tomas6 »

Nee, retardér to nebyl. Bylo to malé, velikosti hydraulického čerpadla a vedly k tomu hadice, možná trubky.

ibanez5

#700 Nový příspěvek od ibanez5 »

Ahoj. Tuším že některé E1 a E2 měly v zadu na difu něco jako pomocné servo.... Bylo to namontované na posledním difu a vedly s toho 2 hadice 8) mimo jiné to fungovalo i při oddtahu,kdy byl motor posmrti,abys mohl točit volantem, když Tě někdo tahal na tyči :)
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

Sniper

#701 Nový příspěvek od Sniper »

ibanez5 píše: čtv zář 26, 2024 7:40 pm Ahoj. Tuším že některé E1 a E2 měly v zadu na difu něco jako pomocné servo.... Bylo to namontované na posledním difu a vedly s toho 2 hadice 8) mimo jiné to fungovalo i při oddtahu,kdy byl motor posmrti,abys mohl točit volantem, když Tě někdo tahal na tyči :)
To měly E1, 2 osmikoly. Určitě to nebylo kvůli odtahu, i když se to samo nabízí :smich:
Jinak běžně poruchova záležitost, 2x více trubek a úniků oleje, většinou zaslepeno, vyřazeno.
Myšlenka dobrá, provedení ve stylu Kopřivnice tahat olej v trubkách a hadicích tou nejdelší cestou.
Proč nepoužít třeba přední dif, že, když je servo nad ním? 🤔
Jo aha, tam je náhon tachometru... :smich:

Jinak s Tatrou 8x8 jsem v červenci skončil a přesedlal na trochu jinou soupravu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Peter768

#702 Nový příspěvek od Peter768 »

Parádna súprava 8) Gratulujem ku kúpe a prajem nech robí mašinka len radosť :friends:

Tomas6

#703 Nový příspěvek od Tomas6 »

Pavle ten man je prostě boží. Já si teď tři dny vozil zadek v terrnu, no takové auto ti můžu závidět. Normálně bych se šel z fleku svézt.
Tu Tatru s tím čerpadlem na difu znáš. A ano byla to 8x8. Je ze stejné stáje jak ta 815 co dneska blokovala ve Zlíně křižovatku u divadla.
No a teď k tomu čerpadlu. Je hnané od difu. Jasné. Ale jak je řešené zapojení? Jestli mám správného pamatováka, tak e1 má už servo pod volantem po vzoru liazu ne?

Sniper

#704 Nový příspěvek od Sniper »

Peter768 píše: čtv říj 03, 2024 8:26 pm Gratulujem ku kúpe :friends:
Peter, ještě Ne :tyty: Zatím není moje.
No za Tebou se už chystám, teď jsem jel 3x okolo a jak to tak vypadá, budu jezdit častěji ;-)
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Peter768

#705 Nový příspěvek od Peter768 »

A ja som si myslel, že si si domov doniesol ďalšiu hračku :D To už asi zo zvyku... :smich:
Jasné, zastav sa 8)

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“