Tatra
Re: Tatra
No Staníku,ale to co je teďka ve Phoenixech je taky masakr. Z jedním automatem jezdím a to je humus na ntou... to musel vymyslet ko..t tohle to...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Krásne tatrovečky, škoda že už sa osobné nevyrábajú
Ogaři dneska jsem předjížděl tatru 8x8 sklápěč, nejsu si úplne jistý co to bylo, jestli 85 nebo terrno, ale v zadu na konci diferáku měla snad nějaké hydraulické čerpadlo. Všíml jsem si toho jen tak letmo, na poslední chvílu tak úplně přesně nevím co to bylo, no vůbec nemám potuchy co by to čerpadlo mělo hnat. Neví někdo?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Nee, retardér to nebyl. Bylo to malé, velikosti hydraulického čerpadla a vedly k tomu hadice, možná trubky.
Ahoj. Tuším že některé E1 a E2 měly v zadu na difu něco jako pomocné servo.... Bylo to namontované na posledním difu a vedly s toho 2 hadice mimo jiné to fungovalo i při oddtahu,kdy byl motor posmrti,abys mohl točit volantem, když Tě někdo tahal na tyči
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
To měly E1, 2 osmikoly. Určitě to nebylo kvůli odtahu, i když se to samo nabízí
Jinak běžně poruchova záležitost, 2x více trubek a úniků oleje, většinou zaslepeno, vyřazeno.
Myšlenka dobrá, provedení ve stylu Kopřivnice tahat olej v trubkách a hadicích tou nejdelší cestou.
Proč nepoužít třeba přední dif, že, když je servo nad ním?
Jo aha, tam je náhon tachometru...
Jinak s Tatrou 8x8 jsem v červenci skončil a přesedlal na trochu jinou soupravu.
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Pavle ten man je prostě boží. Já si teď tři dny vozil zadek v terrnu, no takové auto ti můžu závidět. Normálně bych se šel z fleku svézt.
Tu Tatru s tím čerpadlem na difu znáš. A ano byla to 8x8. Je ze stejné stáje jak ta 815 co dneska blokovala ve Zlíně křižovatku u divadla.
No a teď k tomu čerpadlu. Je hnané od difu. Jasné. Ale jak je řešené zapojení? Jestli mám správného pamatováka, tak e1 má už servo pod volantem po vzoru liazu ne?
Tu Tatru s tím čerpadlem na difu znáš. A ano byla to 8x8. Je ze stejné stáje jak ta 815 co dneska blokovala ve Zlíně křižovatku u divadla.
No a teď k tomu čerpadlu. Je hnané od difu. Jasné. Ale jak je řešené zapojení? Jestli mám správného pamatováka, tak e1 má už servo pod volantem po vzoru liazu ne?
Peter, ještě Ne Zatím není moje.
No za Tebou se už chystám, teď jsem jel 3x okolo a jak to tak vypadá, budu jezdit častěji
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA