Kúpa noveho auta

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
DYK

Re: Koupě nového auta

#61 Nový příspěvek od DYK »

Já to chápu, proto se snad dá odvoz lednice ze zadávacího prvního příspěvku vyrušit, ne? A pořídit opravdu auto se zaměřením rodinu. Pozice se mají měnit, to se ví.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Hannes

#62 Nový příspěvek od Hannes »

Taky pokukuji po Dacia ale Duster 4x4 ..
V mém okolí tři lidi co mají Dačku ( 1x Logan kombi , 2x Dokker ) a všichni spokojení .. Ten co má Logana když to koupil tak to postavil vedle Mercedesu Sprintera za mega a povídá koukej ,šel poklepat v interiéru na plasty u obou .. Povídá stejný plasty rozdíl 8set tis. :smich: .. Logana už 4 rok jako rodinné auto + sem tam pracovní ,když nechce tahat Meďocha pro drobnosti co se vejdou do toho kombajna od Dačky ..
Takže až půjde do světa kombajn od koncernu , tak začne hledání předváděčky v Německu ..

honzasl

#63 Nový příspěvek od honzasl »

Lednici nastojáka vozit nemusím, ale pračka se vejde i do P306!(mám kombíka). Takže proto.

Kdyby ve škodovce nebyli idioti a udělali kombíkům rovnou nakládací hranu, klidně beru i do výběru i Fabii.

saano

#64 Nový příspěvek od saano »

Tiež som to pred časom riešil. Mám rodinu , zatiaľ jedno dieťa , časom dúfam že ešte jedno pribudne.
Rozpočet rovnaký ako ty a dlho som premýšľal do čoho ísť , nakoniec padla voľba na zánovnú Kia ceed SW 2017 . Nábeh 19500 km , 1,6 benzín 100kw , slušná výbava (gold) priestranné , klasika atmosferický motor bez turba , dpf filta , a má to rozvodovú reťaz. Možno by to chcelo väčší krúťak ale stačí podradiť a krásne to ide. Zataľ spokojnosť :) .
Samozrejme nechcem nikoho týmto nahovárať na kúpu rovnakého vozidla a ani sa chváliť čo mám. :)
Domtra 4x4 ... viewtopic.php?f=13&t=6467 ...
e-mail : zlatomis@gmail.com

Sadra17

#65 Nový příspěvek od Sadra17 »

Britt píše:S tou dáčkou bych si to sakra rozmyslel. Jednu má kamarád a s druhou jezdí jiný kámoš jako se služební. Oba nadávají co je to za krám.
no je to na úrovni felicie bych řekl :-/ nový ale koncepčně zastaralý, a že je tam "moderní" renault motor to nezachrání :-/
malej traktorista v malým traktoru

DYK

#66 Nový příspěvek od DYK »

Rozvodová reťaz není u Hyundai žádná výhra!!! Právě naopak bych řekl. Hyundai je auto, kde platí "když ptáčka lapají . . . .
Toto je případ, který je v Hyundai straší dodnes http://www.auto.cz/zbytecna-vymena-agre ... proc-96111

Tak hodně štěstí s tím pertinaxem

práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#67 Nový příspěvek od Atlan »

No najprv treba pozriet co to ma za motor. Kedze od septembra plati euro6d.
Tak motory sa okresali dostali nove filtre a turba.

A manualnu klimu by som uz nechcel. Myslel som Dokker
Naposledy upravil(a) Atlan dne stř led 16, 2019 12:53 pm, celkem upraveno 1 x.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

saano

#68 Nový příspěvek od saano »

Neviem či sa to týka môjho príspevku ale CVVT motor nemám a manuálnu klímu tiež. :-/

O tom CVVT som to čítal skôr než som to kúpil ale Gdi to má riešené už inak.
Domtra 4x4 ... viewtopic.php?f=13&t=6467 ...
e-mail : zlatomis@gmail.com

Sadra17

#69 Nový příspěvek od Sadra17 »

DYK píše:Rozvodová reťaz není u Hyundai žádná výhra!!! Právě naopak bych řekl. Hyundai je auto, kde platí "když ptáčka lapají . . . .
to nepochybně, díly v náhradách nejsou a originály stojí totální nesmysl :shock:
malej traktorista v malým traktoru

Rover68

#70 Nový příspěvek od Rover68 »

saano píše:Tiež som to pred časom riešil. Mám rodinu , zatiaľ jedno dieťa , časom dúfam že ešte jedno pribudne.
Rozpočet rovnaký ako ty a dlho som premýšľal do čoho ísť , nakoniec padla voľba na zánovnú Kia ceed SW 2017 . Nábeh 19500 km , 1,6 benzín 100kw , slušná výbava (gold) priestranné , klasika atmosferický motor bez turba , dpf filta , a má to rozvodovú reťaz. Možno by to chcelo väčší krúťak ale stačí podradiť a krásne to ide. Zataľ spokojnosť :) .
Samozrejme nechcem nikoho týmto nahovárať na kúpu rovnakého vozidla a ani sa chváliť čo mám. :)
Manželka má Kia Ceed SW 2014, 1.4CVVT, kupovala ho nového, teď má najeto přes 460 000km (a to hodně z toho i cestou necestou, jezdí po různých stájích, kde má koňské pacienty) a i přes tento nájezd se měnil jen v 420 000km alternátor. Jinak je v autu pořád např. původní spojka a třeba i kotouče. Je to naprosto bezúdržbové auto, sám to nechápu, myslel jsem, že to je asijský šunt, ale to auto mně přesvědčilo že jsem se pletl. Jen měním olej Millers EE 5w30 (s nanočásticema) po 15 000km a ne po předepsaných 30 000km Shell Helix. Spotřeba dlouhodobá 5,8l/100km.
Country boy...

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Kúpa noveho auta

#71 Nový příspěvek od Ondras83 »

Taky jsem dával milers a krom ceny jsem nepocítil zadnou změnu, tak jsem přešel zpět na léty prověřený a finančně méně náročný Valvoline

Tomas6

#72 Nový příspěvek od Tomas6 »

Kiu nebo hyundai ani omylem. Ceny náhradních dílů katastrofa. Řetězový rozvod taky ani omylem. Zlaté řemeny. Jednou za 120 tis do něj vlomíš bůra a máš klid. Ty řetízky z dětské tříkolky někdy nevydrží ani 30tis.km. Dácii proč ne. Cena odpovídá kvalitě zpracování,co bys chtěl za 300 tis,za ty prachy není ani škodovka dobrá,spíš bych se zaměřil na to jaký motor vybrat. Protože to co teď kvůli té slavné unii vyrábí,nad tím zůstává rozum stát.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Rover68

#73 Nový příspěvek od Rover68 »

Ondras83: Millers mám ve všech autech, včetně veteránů. Třeba u Defendera po aplikaci nano Millers do motoru, převodovky, rozvodovky a diferenciálů klesla dlouhodobá průměrná spotřeba o 1,5l/100km. Dokonce to mám i v Zetoru a jsem taky spokojený.

Tomas6: psal jsem o Kie s 460 000km, rozvodový řetěz se nikdy neměnil, teď přemýšlím jestli ho nevyměním jen preventivně. Ceny dílů i servisu jsou tak nějak normální, rozhodně ne drahé nebo snad katastrofa. Ale nechci říct, že je nejlepší auto je Kia, třeba pro mně je nejlepší a srdcové auto Land Rover tak do roku 1995-7...

Všechno co píšu je na základě vlastní dlouhodobé zkušenosti a ne na základě toho že někdo něco povídal, jak to tak občas bývá. Ale často mně to lidi nevěří protože tomu z nějakých důvodů nechtějí věřit, protože do zetoru je přece nejlepší M6AD (nebo jak se to jmenuje) a nejlepší auta jsou embéčka :)
Country boy...

Mekrt

#74 Nový příspěvek od Mekrt »

Já mohu říci jen mou menší zkušenost.. Vlastníme od novoty ford mondeo 2.0 tdci 103 kW. Je to rok 2011. Ze začátku jezdene k autorizovanému dealerovi na servis každých 20 tis. Cca ve 150 tis se dělala zadní náprava a tím bych řekl, že náklady na nečekaný servis skočili. Nyní tam mám 280 tis a letos jsem dělal akorát uložení předních tlumičů. Trochu jedna strana vrzala a vadilo mi to. Tlumiče jsem udělal preventivně ale byly naprosto v pořádku.. Teď jsem interval samozřejmě zkrátil. Filtr pevných částic zatím také bez problémů. Ale teď má otec Citroën c5 také 2.0 hdi 120 kW a tam už tak veselý nejsem.. Pořád se něco sype.. Kdyby to někoho zajímalo ať písne :friends:

Tomas6

#75 Nový příspěvek od Tomas6 »

No asi nějaký lepší kus. Já teď dělal motor na 2012 1,4 cvvt a jako všechno okolo vypadalo na těch 120 co bylo na tachu ale to jak vypadal ten motor vevnitř... Řetěz jak kšandy,všude hafo karbonu. Písty ojeté,těsnění pod hlavou olezené.A ceny dílů jak v originále tak aftermarket astronomické. Sada pístních kruhu třeba stála stejně jak na fabii 16v celá sada pístů i s kruhama. Jen sada rozvodů v náhradě stála pomalu jednou tolik jak podobná sada na fabii 2 1,6 16v sice taky v náhradě ale přebalu originálu. Atd... Ono asi taky hodně záleží jak kdo s tím taky jezdí. Ono na 1,2 HTP ve fabii taky všichni nadávají ale já mám zkušenosti i s motorama co mají najeto i 400 tis.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“