Škoda Felicia

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Servo z felicie

#46 Nový příspěvek od exot »

Co vím tak se posilovač se dával do 1,3 co se vozili do ciziny znamý ted opravoval 1.3 dotaženou z francie a ta posilovač měla tady jsem se s tím snad nikdy nesetkal.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Terablick »

Sadra17 píše:pokud vim tak do verze s klimou servo z fabriky nedávali
Nejsem si tim jistej :-/ Nejsem odborník na výrobní řady a modifikace :) Feldu znám a řeším jen jako závodní - kde je 99% věcí jinak :-/ Vezme se z výroby skelet, kterej ještě nemá plastizol (ale už je fosfátovanej atd), a zbytek se řeší podle specifikace/homologace, a jen velice málo dílů pochází ze sériové verze :) U Nka o něco víc, u Áčka jen drobnosti jako základ palubky, polotovary z nápravnic a ramen a světla, u Kit caru snad asi nic (u něj se i kastle změní asi z 50%) :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Tykev

#48 Nový příspěvek od Tykev »

Servo do 1,3 se pro tuzemský trh nemontovalo a to ani do akčních modelů. Byla možnost pouze klimy. 1,6-ka neměla buď nic,nebo mohla mít pouze klimu,nebo pouze servo,nebo obojí. 1,9D měla servo vždy,ale klima se k těmto motorům NEMONTOVALA.
Majitel vozu v avataru

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od Terablick »

No vidíš jak to máš zmáknutý 8) To by mě zajímalo odkud tedy pocházelo to servo na 1,3 (i s držákem a altíkem) co jsem kdysi koupil :) Napadá mě tedy jedině dovoz "vraku" :)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

exot
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od exot »

přesně tak z dovozové feldy

ben

#51 Nový příspěvek od ben »

mám feldu 1,3 se servem, bez klimi a rozhodně to na vývoz nebylo :D

exot
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od exot »

Jsi prvni majitel byla koupena u prodejce v cechach? Nebyl posilovac dodatecne namontovan?

ben

#53 Nový příspěvek od ben »

první majitel nejsem, kupoval to strýc a on byl první majitel

Tykev

#54 Nový příspěvek od Tykev »

Jo,to je možný,byla určená na vývoz a buď byla vrácená na reklamaci a tady se opravená prodala,nebo byla zrušená objednávka v zahraničí. To se děje normálně i dneska,na tom není nic k divení.
Majitel vozu v avataru

Tykev

#55 Nový příspěvek od Tykev »

Kdyby chtěl někdo fígl na denní svícení...
2013-09-26 19.43.16.jpg
2013-09-26 19.42.09.jpg
Majitel vozu v avataru

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od Terablick »

To je fígl na houby, protože to neni homologované :) Navíc pokud bys to měl správně zapojit podle předpisů, je to vlastní světlo na tom relativně to nejjednodušší a nejlevnější :)

Tykev

#57 Nový příspěvek od Tykev »

Čekal jsem přesně takovouhle reakci :) . Objasním...ten fígl není vůbec na houby,naopak.
Vznikl tak,že na auto,co mám v avataru,už jsem nechtěl dávat další světla,takže jsem "usadil" další žárovky do hlavních světel. Má to obrovskou výhodu oproti přídavným: svítí hlavní světlo a v důsledku toho tě nikdo ne..dá za to,že za snížený viditelnosti svítíš denníma,což "se nesmí" a za což už jsem byl párkrát buzerovanej (na feldě jsem je měl,vyhodil a předělal takhe). Další výhoda je ta,že nesvítím halogenama,když je ještě nepotřebuju,ale už je potřeba svítit,jen zapnu obrysovky a jsem komplet osvětlenej. Na silnici se ti nikdo nebude hrabat ve světlech,když svítí. Když mě zastaví policajti,tak to prostě vypnu a nikdo nic nepozná. Má to prostě spoustu výhod,který zakryjou to,že to není homologovaný. Mám to po zkušenostech na všech třech autech a kutilům v okolí to
zamotává hlavu :smich:
Majitel vozu v avataru

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od Terablick »

když bych to bral do detailu, porušuje to hned několik předpisů, a je to zásah do konstrukce, ale pokud ti to svítí dostatečně silně, tolerantní (to zdůrazňuju) policajt tě nechá žít... Když ale narazíš na blbce, můžeš skončit s pokutou nebo na neplánované STK... :-/ Jen pak nechápu jednu věc - proč prostě nevyměníš žárovku v parkovačce za silnější a jasně bílou (třeba i LED) - což se smí :) Tak jako tak svítíš nepovoleným druhem osvětlení ale bez zásahu do světla :)

Tykev

#59 Nový příspěvek od Tykev »

Ale to je právě to,že policajt (nejen on,ale i běžný člověk :smich: ,vžij se do situace) při běžný kontrole na přijíždějícím voze nepozná,co v tom světle svítí a já mu přece nebudu vysvětlovat "ty vole koukej,já mám ve světle díru a žárovku,která tam nemá bejt :smich: ". To,že to má o trochu menší jas,není ve dne vůbec vidět,svítí celá plocha reflektoru a zároveň to neoslňuje. A když ho zajímají hlavní světla,tak mu je prostě rozsvítím. Tohle samozřejmě při kontrole vypínám. Do parkovaček jsem to nedal záměrně,je mi prostě proti srsti,aby mi přes den svítila přístrojovka a všechno kolem,koncový světla atd. Dost jezdím,a to i potmě,takže já si veškerý osvětlení šetřím na noc,kdy je mi k užitku. Ve dne to všechno svítí zbůhdarma a zbytečně to zatěžuje kabely,baterku a v neposlední řadě alternátor. O spotřebě ani nemluvím.
Kašli na to,že to není homologovaný,že to je zásah do konstrukce,důležitý je,že to prostě funguje a hlavně mě nikdo nebuzeruje za to,že mám rozsvícený jen denní světla za blbýho deště.
Když půjdeš tedy do důsledků,měl bys dle předpisů pro použití SDS,rozsvítit potkávací světla
při pouhém průjezdu lesem,což je praktický nesmysl. Existují na to i moduly,který hlídají intenzitu okolního světla a podle toho přepínají potkávací a SDS. To je potom jak barevná hudba a připadáš si jak na tlf ústředně,jak ti cvakají relátka.
Naposledy upravil(a) Tykev dne úte říj 01, 2013 9:07 am, celkem upraveno 3 x.
Majitel vozu v avataru

Tykev

#60 Nový příspěvek od Tykev »

Jo,asi takhle,první "falešný světlo",jak tomu já říkám,vzniklo cca před deseti lety,takže to je prověřený praxí :smich: . Postupně,jak přibývaj auta,tak předělávám hlavní světla na relátka,dávám pořádný lana,místo nitek z výroby,kupuju si lepší žárovky a hlavně! montuju ono
"falešný světlo" . Kdysi jsem si koupil na feldu poctivě denní světla,ještě žárovková,ale i ta jsem poslal k čertu a namontoval tohle.
Majitel vozu v avataru

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“