Škoda Felicia

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
imaginaro

Re: Škoda Felicia

#376 Nový příspěvek od imaginaro »

myslím že víčko expanzky je dobry, pac kryž jsem to zkoušel otevřít po dojezdu, tak tam byl slušnej tlak a hned v tom začalo bublat. A termostatem to asi nebude, pač než cítím ovlaženej vzduch z topení, jsou studeny i hadice k chladiču. Ale proberu to s kamošem.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

Chose11

#377 Nový příspěvek od Chose11 »

Jestli sundáte hlavu, přebouchni si zrovna gufera na ventilech, pokud budou utopený vložky válců, dá se podložit těsnění měděnými kroužky pod vložky válců, odzkoušené na mnoha autech.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

imaginaro

#378 Nový příspěvek od imaginaro »

OK, díky za tip
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

Sadra17

#379 Nový příspěvek od Sadra17 »

zkus po delší jízdě sáhnout na hadice jestli budou tvrdý ta je to jasný
malej traktorista v malým traktoru

Sadra17

#380 Nový příspěvek od Sadra17 »

Chose11 píše:Jestli sundáte hlavu, přebouchni si zrovna gufera na ventilech, pokud budou utopený vložky válců, dá se podložit těsnění měděnými kroužky pod vložky válců, odzkoušené na mnoha autech.
hlaa je potřeba stejně srovnat, beztak bude trošku vyžraná od fridexu, a tam co to dělaji tak zabrušujou ventili a nový gufera automaticky :hm:

exot
Kontaktovat uživatele:

#381 Nový příspěvek od exot »

rumos píše:Tak já mám 1.6Mpi spokojenost veliky mam a ni najeto 190tis
Sam sem na ni za pul roku najezdil skoro 20tis za tu dobu zadna zavada az na beznou udrzbu byli potreba udelat brzdy a mel bych uz olej .. ale zjistil jsem ze mi rapidne ubyva pred mesicem sem dolil skoro litr a uz sem zase pod riskou napada me kde to unika jediny misto je u sani tam je dost oleje spis se bojim ze to zere olej ale poradne. Ale jinak taha jak das. Je to hezky zivi auto. Az na tu spotrebu ale da se jezdit i za 7 kdyz tomu clovek neslape. 8)
Ve Favu mi tohle delali stiraky na ventilech vymenily se a byl svatej pokoj.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

exot
Kontaktovat uživatele:

#382 Nový příspěvek od exot »

Ja ted musel koupit feldu za 5 litru protoze jsem celne zboril favo po tatikovi.Ceka me technicka a reseni tazneho.Je to 1.3.mpi takze s favem spousta spolecnych dilu(favo byl jednobod) nejake ty drobnosti jako vaznouci prave predni kolo a mensi koroze.Favo slouzilo supr ale uz by se moc nevyplatilo opravovat.

Sadra17

#383 Nový příspěvek od Sadra17 »

exot píše:Je to 1.3.mpi takze s favem spousta spolecnych dilu(favo byl jednobod)
to tě zklamu z motoru použiješ altík a snímač otáček a tim to končí :smich:

exot
Kontaktovat uživatele:

#384 Nový příspěvek od exot »

Tak me trapilo pres pul roku ze si auto v rychlostech nad 70 km/h cestovalo ze strany na stranu daly se nove ulozeni tlumicu +loziska rejdove cepy +cepy rizeni,ramena ma v poradku .Pak jsem zjistil vytlucene ulozeni spodniho rejdoveho cepu na těhlici,ta se vyměnila pak jsem zjistil ze druhy spodni rejdovy cep od TRW byl po pul roce total v hajzlu včetne na kaši roztrhane manžety.Kloub se dal novy ale presto to bylo tak na 70-80% .Dnes se dalo cele řízení a je to OK felda je jak vymenena. .

oco13

#385 Nový příspěvek od oco13 »

Šéďa píše:Pokud nenatlakuje chladící okruh, tak felicie netopí, respektive topí až od 3000 ot výš. První bych zkusil dát nový termostat a víčko expanzky. Je to jen pár korun a minimální práce. Až pak bych rozebíral motor. ;-)
Sorry ale v tomto ti musím odporovať- teraz v zime pri -20 mi bohužial zamrzli obidve autá (neveril som že až tak zamrzne) Lancia to rozchodila v pohode ale Felda začala tratiť vodu. Mal som podozrenie na tesnenie alebo blok motora , ale na parkovisku som zbadal flaky a zistil som že mi slzia všetky spoje na hadiciach. Ako som dolieval vodu zabudol som zavrieť expanzku a zistil som to až o dva týždne- čuduj sa svete voda sa nestratila. Na kúrení, zohrievaní ani celkovej teplote som nič nezbadal , preto som dva týždne ani nepozrel do motora.Tak som nahodil iný uzáver a prevrtal som ho aby mi systém netlakoval, odvtedy jazdím denne 100km a voda mi nemizne.

Jarda-k

#386 Nový příspěvek od Jarda-k »

S tím provrtáním víčka si neudělal dobře.
Při stání v koloně ti to může vařit, protože termospínač chladiče spíná až když je na motoru přes 100 stupňů.
Navíc tlakováním motoru se myslí to, že např. podfukuje těsnění pod hlavou a chladící systém se zavzdušňuje výfukovými plyny - proto auto špatně topí.
Naopak přetlak který vznikne v chladícím okruhu vlivem ohřátí kapaliny je žádoucí, protože posunuje teplotu varu.

oco13

#387 Nový příspěvek od oco13 »

V kolone mi to nevrie - pretože odjakživa mám spínač premostený vypínačom a chladenie si regulujem podla potreby . V zime zase dečka pred chladič ako mali Š 1000MB. Ja už som tak nejako naučený ,že autu má rozkazovať šofér a nie elektronika. :typek:

Jarda-k

#388 Nový příspěvek od Jarda-k »

Dělej to jak myslíš. ale pokud je při použití zátky problém, tak její provrtání ho jen maskuje.
Když jsem měl favorita, tak jsem taky měl udělanej paralelně k termospínači vypínač a v koloně jsem ventilátor zapínal trvale. Ale když půjčíš auto ženě, tak od ní nemůžeš čekat, že to bude taky tak dělat.
Ty jsi taky nepohlídal abys měl v autě fridex a nechal ho zamrznout....

oco13

#389 Nový příspěvek od oco13 »

Fridex bol do -15 , bohužial do rána bolo -21 , takže v hadiciach ostala kaša. Autá ma až tak netrápili , horšie bolo že mi zamrzol plynový kotol.Až keď som ho kúpil zistil som že táto verzia má konštrukčnú vadu a v prípade velkého mrazu chytí cez komín opačné prúdenie vzduchu.Potvrdili mi to aj servisáci - vraj tento typ kotla robili len tri roky. Takže ráno na troch králov som štartoval autogen a pájkoval som roztrhané mosadzné kolienka v kotli. Spravil mi to 4tý x. V porovnaní s ním je Felda celkom bezproblémové auto. :typek:

Jarda-k

#390 Nový příspěvek od Jarda-k »

Na mímus patnáct to není moc. já jsem naučenej dávat fridex s vodou vždy 1:1. A to ať to leju do svých aut nebo strojů,
nebo komukoliv jinýmu když dělám rozvody. Jak se mění vodní pumpa vždy dávám fridex nový.

1:1 vychází na -40 stupňů přibližně.

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“