Karavan ponorka

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
zetor6340

Re: Karavan ponorka

#136 Nový příspěvek od zetor6340 »

Pěkná ponorka, už je to opravdu novější verze. Ale rok 91 se mi nezdá, mám rok 84 a mám kola klasicky uchycena (rameno, oska a náboj s kolem), kdežto u této je rameno z každé strany kola, jako u motorky, to se dělalo okolo 80 roku, navíc má menší "V" oj a menší sklon předku. Leda by to někdo stavěl dle starších plánů.

Potom udělat pevnou podlahu u této konstrukce nebude asi to nejlepší řešení, je sice lehká a relativně pevná, ale na pevnou podlahu to není stavěné.

Škoda že nemá zvedací střechu, ale pouze jen okno.

Chtělo by to více fotek :)

Jinak co takhle zkusit se přidat na FB mezi nás ponorkáře?

StenliH

#137 Nový příspěvek od StenliH »

Díky za informace . Samozřejmě stan zdokumentuji prý k ponorce pasuje. Je to ale asi větší podle počtu tyček jen jsem na to kouknul . Podlaha by se mě fakt líbila pevná to se přiznám ale možná to je jen moje přesvědčení . Já mám strach aby pes neprožral díru v tom měchu . Vyjma toho ten měch co tam je je celkem dezolátní . Bude to chtít renovaci .
Jinak to je údaj z TP registrace 1991 . Bude taky chtít péči ale jen ten interiér trochu + ta podlaha jak to je dělané ani pořádně nevím mě příjde že tam jsou nějaké odolně překližky ? Kdo to ví :-) a popíše .

zetor6340

#138 Nový příspěvek od zetor6340 »

Každá ponorka je origoš, tak asi nokdo nepopíše, leda tu svoji :) ....

StenliH

#139 Nový příspěvek od StenliH »

Jasná věc . Já dneska ponorku zaparkuji v přístavu :) Dám ji pod střechu protože lak dělat nebudu fakt ta barva na ní je bez vady . No a pomalu budu řešit interiér . Dobře se nám tady rozjel pokec to je fajn že je nás víc :friends:
Na FB příjdu snad ale ještě nemám ani registraci protože sociální sítě mě malinko děsí :chytry: Dneska jsem jel s ponorkou i do školky odvést dcerku protože se mě nechtěla odpojovat :rohy:

Šéďa

#140 Nový příspěvek od Šéďa »

zetor6340 píše:Každá ponorka je origoš, tak asi nokdo nepopíše, leda tu svoji :) ....
Však já nechci půjčit jeho předstan a napasovat ho na mojí. Budu vyrábět svůj a tak sháním info. Zejména mi jde o konstrukci a její upevnění ke karavanu. Osobně způsob upevnění s trčícím šroubem z karavanu se mi nezamlouvá, raději bych to řešil nějak elegantněji něco na způsob, jak se zapíná plachta na náklaďáku. A třeba je ještě něco úplně jinýho jednoduchýho, malej českej člověk je hlavička. Nepředpokladám, že někdo v osmdesátých letech montoval při stavbě karavanu origo kolejničky, co se montují na karavany dnes.

Franta.cz

#141 Nový příspěvek od Franta.cz »

Šéďa

#142 Nový příspěvek od Šéďa »

Díky, vím, znám, už jsem to i prolézal, ale je to celkem dost peněz, když vezmeš v úvahu, že je to cena za 1,5m a to ještě k tomu potřebuješ podklad a výplň na zakrytí šroubků + koncovky. A pochopitelně protikus, který se do té kolejničky nasouvá a ten se musí našít na plachtu předstanu. Navíc ponorka má moc členitej povrch, to není jak rovná stěna karavanu. :(

StenliH

#143 Nový příspěvek od StenliH »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Nějaké foto no budu muset řešit tu zvedací podlahu to je jistá věc aby mě naše Bassetice nevzala roha to by bylo moc zlé . Jinak máte pravdu tam asi by ta pevná podlaha ani nešla .

Šéďo to asi bylo mysleno na mě že tu podlahu má každý jinak vyřešenou.

Franta.cz

#144 Nový příspěvek od Franta.cz »

Šéďa píše:Díky, vím, znám, už jsem to i prolézal, ale je to celkem dost peněz, když vezmeš v úvahu, že je to cena za 1,5m a to ještě k tomu potřebuješ podklad a výplň na zakrytí šroubků + koncovky. A pochopitelně protikus, který se do té kolejničky nasouvá a ten se musí našít na plachtu předstanu. Navíc ponorka má moc členitej povrch, to není jak rovná stěna karavanu. :(
Sovětskej model?
Tyhle držáky jsou na koncích.Uprostřed je trubka zastrčená do díry.
Obrázek

Obrázek

Franta.cz

#145 Nový příspěvek od Franta.cz »

Tady

Obrázek

StenliH

#146 Nový příspěvek od StenliH »

Já sám jsem zvědavý na ten předstan . Podle pytle je to kus stanu ale zda a jak to bude pasovat s ponorkou to nevím a do léta nepovím :friends: Kdyby to pasovalo fakt se střechou ponorky jak paní tvrdila tak by to bylo fajn ve stanu mít stolek na jídlo . Já mám taky stůl v posteli ale to vypadá že nemá nohy není za co chytnout . Sem zvědavý na tu renovaci té podlahy vůbec nevím kde seženu nějakou gumovou tkaninu - a jak to celé vyspravit prostě pes nesmí ven proto se mě moc líbí pevná podlaha jenže jak jsem koukal to mám smůlu .

zetor6340 Hele ona to může být registrována 91 a přitom je daleko starší třeba to někdo stavěl dlouho atd . Nicméně proti té mé první ponorce je to velmi pěkně vyrobeno . Ale tak nějaká práce to stejně bude :prace:

Ještě mě napadlo udělat rám z L ka a do toho vsadit OSB desky a tu konstrukci prostě zvednout do karavanu a na místě zase spustit . ( bylo by to odolné pro psa ) Co si o tom myslíte je to blbost ? já vím ne všude je rovná zem no . ALe nějak to opravdu budu muset vykoumat . Ta podlaha co tam je teď to má zasebou ..

StenliH

#147 Nový příspěvek od StenliH »

Tak jsem dal do inzerce první ponorku za 11k ale slevním i na 7 jsem psal cena k jednání . 8) Dobře koupil , levně prodal . Ona někomu ještě radost udělá ten podvozek je 100% Podlaha jako nová a celé to je pěkně vyvážené jen to chce prostě kutila co ho nezaskočí plexiskla za 2000,- . Já bych ji nechal ale včera to nešlo nekoupit a dvě ponorky neuživím . Leda udělat včelín a na to je karavanu fakt škoda . :stavka:

Šéďa

#148 Nový příspěvek od Šéďa »

Dobře si udělal, ponorka vypadá moc pěkně.

zetor6340

#149 Nový příspěvek od zetor6340 »

Díval jsem se na zavěšení kola a je celé jiné a jinak řešené, ale okolní nosníky jsou řešeny asi stejně.

K podlaze asi totok. Celej ten vak udělat z autoplachty či stejného materiálu, určitě to ponorku potom přežije. Někde na netu koloval i wenzl s pevnou spouštěcí podlahou. Byl to vlastně obdelník z 20cm širokého plechu do kterého se zasouval o něco menší obdelník s podlahou, systém jako bývaly kalíšky na pití co se skládaly (takové ty kroužky), také to takto plánuji až doslouží ten měch, mám ho z pogumované látky, něco jako se používalo na spodky stanů či na řeznické zástěry.

Jinak někde jsem dle zadního okna tu ponorku viděl, buď na inzerátech či retromuseum, někde prostě.

Oproti staršímu provedení je to dle mne velkej krok kupředu, jak materiál, tak i konstrukce.

Jinak kdoví co se s dokladama dělo a zda ji někdo papírově neomldil a vlastně je to jedno, hlavně že slouží ne?

Šéďa

#150 Nový příspěvek od Šéďa »

Tak jsem ty stejný-hnusný větrací lamely našel i na druhé straně vleku. Zvenčí je to zanýtované plechem, spoje podlepené, vevnitř je všude sucho, žádné mapy, ani jiný náznak, že by tam zatékalo. Tak je zaslepím i zevnitř a bude to vyřízený.
Tam muselo neskutečně táhnout, když foukal vítr. Vepředu mám také lamely, ale pro změnu jsou zvenčí a vevnitř nic není znát, Tak uvidím jestli je to jen imitace nebo také nějaké větrání. Při nejhorším taky zaslepím tabulí plechu a utěsním silikonem. Ještě aby mi tak táhlo na hlavu. :vztek:
Taky zvažuju, že bych předělal předek interieru a to, že zruším jídelní stůl, spaní bych zvedl asi o 10 cm, čímž by vznikl celkem slušný úložný prostor. Při převozu na kempinkové židličky, stolek, eventuelně předstan a trubky, a při kempování na ložní věci.
Stejně nebudeme jíst vevnitř, nedělali jsme to ani v campíku, aby jsme skládali spaní a stolovali vevnitř. Máme židličky a stůl, tak jíme venku v předstanu.

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“