Škoda Felicia

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Šéďa

Re: Škoda Felicia

#136 Nový příspěvek od Šéďa »

Netřeba nic vařit, navíc kat je z nějakého ušlechtilého kovu a špatně se to vaří. Dáš tam dvojitou sponu a hotovo je to nejjednodušší řešení.
http://www.autodoplnkyfro.cz/nahradni-d ... licia.html

Šéďa

#137 Nový příspěvek od Šéďa »

feki píše:chalani, teraz som menil kamosovi termostat, a mal kupene papierove tesnenie... take v tvare termostatu s vyrezmi na srubky... no ono to cez ten papier slzi voda... vsak, ze by tam mala ist aj nejaka gumicka(o-kruzok)? inak cistil som mu aj klapku, a rozhodilo mu to volnobeh :zapomel: ma ho okolo 2000ot... skusali sme aj rozne rady z internetu, ale asi bude nutne to nastavit cez pocitac :)

+vymena zadneho dielu vyfuku, montaz stabiku a rozperky :)
Papírové těsnění je na hliníkové domky, na plastové se používá O kroužek

feki

#138 Nový příspěvek od feki »

vdaka, tak mu tam budem musiet nahodit ten okruzok 8) .... zatial ma strednu cast celu, ale uz je trosku nacata, tak uvidime ci prezije zimu :)

pasa444

#139 Nový příspěvek od pasa444 »

a ten volnoběh se musí nastavit přes PC jestli maš někoho z vagem tak tady je na to zdarma soft
Motordiag Autocomsoft SIMOS Manager Free http://www.motordiag.cz/info/software je tam mraky dalšího volně šiřitelnýho a užitečnýho 8)

feki

#140 Nový příspěvek od feki »

dik, kablik bohuzial nemam nemam tak to ani nestahujem :) do auta babrem jedine sebe, teraz to bolo prvykrat co som sahol na auto niekomu inemu :)

Sadra17

#141 Nový příspěvek od Sadra17 »

kabel koupíš do 10e a určitě se neztratí
malej traktorista v malým traktoru

feki

#142 Nový příspěvek od feki »

hmm ... porozmyslam o tom este :) o aky kabel konktetne sa jedna? a co vsetko sa s nim da napichnut?

Sadra17

#143 Nový příspěvek od Sadra17 »

v podstatě všechno co vyrobil koncerm VW od roku 94 až do 2005 8)

Chose11

#144 Nový příspěvek od Chose11 »

volnoběh jedině Vagem a nejlíp Vag2, tím že ji naráz vyčistíš přidáš obrovké množství vzduchu na volnoběh. Řídící jednotka je inteligentí a učí se postupně nastavovat volnoběh s čím dál víc zasranou klapkou. Ty to naráz vyčistíš a ona už si obráceně sama pomoct neumí, pak je vysoký volnoběh a kolísá. Proto se programem v podstatě přepíše paměť řídící jednotky a nastaví se do základní polohy a pozor běžné nastavení do zálkadní polohy je neúčinné, musí se k tomu provést reset jak jsem psal výše. A co se týká plastového temostatu, patří tam opravdu o-kroužek a zkontrolovat jestli není příruba prohnutá, hlavně u 1,6 motoru dávám vždy zaráz termostat a víko.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Šéďa

#145 Nový příspěvek od Šéďa »

Neviděl bych to tak černě a zkusil bych nejdříve nastavit klapku do základního nastavení pomocí odpojení od napájení. Vždy jsem to tak dělal a v pohodě.
Odpojit akumulátor, píšou 10 minut, já ho nechal klidně přes noc, pak připojit akumulátor, otočit klíček do polohy 1 a nic nedělat po dobu 2 minut. Pak můžeš vypnout klíček a zkusit nastartovat, klapka by měla být nastavená v základním nastavení z fabriky. Veškeré adaptativní hodnoty by se měly vymazat. pozor ne chyby, na to je potřeba Vag. Jen základní nastavení.
Je to to nejednodušší a nejlevnější co si můžeš udělat doma sám. Pokud to nepomůže, tak Vag a zjistit důvod.

PS. nekouslo nebo nepřetočilo se vám lanko plynu přitom čištění klapky? Je lanko volné? Není roztřepené a nedrhne v bowdenu?

feki

#146 Nový příspěvek od feki »

lanko sme skontrolovali je v poriadku, volne... ono si to drzi okolo 2000ot, po preturovani to klesne na nejakych 1000 pricom jemne kolisu, ale pri opetovnom jednom pridani to zas vyskoci hore... od napajania sme ju odpojili, ale nechali sme to zapnute iba tak minutu( niekde sme sa docitali o 20-30sekundach) a nasledne sme startovali a nie vypli zapalovanie... tvoj navod som preposlal kamosovi, dam vedeit, ci ho skusal :) 8)

ono dokonca by sa to malo po xx startoch vraj samo zrovnat.... tak ako pises, ze by sa to mala naucit, ale asi aj naopak...

len mi nedava zmysel to, ze som na mojej 40kw felde mal klapku zasvineni ovela viac ako na tejto druhej felde, a nemal som vobec ziadny problem s volnobehom, pekne drzal spravne otacky po vycisteni :)

Chose11

#147 Nový příspěvek od Chose11 »

je to záhada hlavolamu že to někdy projde, takhle jak jsem vám to popisoval mne to učil ing.Vrabec z M.Boleslavi, přímo technik z kosmonos který mi zabezpečoval diagnostiku
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

feki

#148 Nový příspěvek od feki »

tak kamos to skusil, odpojil ju na polhodinku, potom podla postupu, a stale ziadna zmena...takze ostava uz iba sw restart :)

mimochodom je to tento kablik ? http://www.ebay.com/itm/USB-OBD-II-2-KK ... 31&vxp=mtr

a este jedna otazocka, po montazi novej zadnej casti vyfuku to stale akoby trosku prdelo v nizkych otackach... zadna cas je ceska tyll... myslite ze by mohla byt nejak vysypana stredna cast, alebo nebodaj nepodareny novy diel? moja felda je jednoznacne tichsia a nic mi tam ,,neprdi" ... ine diery som na vyfuku uz nenasiel, to prdenie ide normalne z konca vyfuku so spalinami... :)

Sadra17

#149 Nový příspěvek od Sadra17 »

ano tenhle by měl stačit, když koukneš na aukro tak tak jsou za stejný peníze 8)

zelenac

#150 Nový příspěvek od zelenac »

1.3ka sa neda odpojenim napajania zresetovat,to ide len na 1.6ke,aj to nie na kazdej.To prdenie v nizkych otackach je sposobene zjednodusenim vyroby tlmicov.Ked sa vyfuk trocha zacadi zvnutra,aj zvuk za tak zagulati a nebude taky ostry.Kabel je dobre kupit na aukre cesky aj s CDckom,ak clovek nerozumie reci anglickeho kmena :)

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“