Dá se použít čerpadlo jako hydromotor?
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Dá se použít čerpadlo jako hydromotor?
Zdravím všechny vespolek. Chci se zeptat(pokud to tu už někde zaznělo tak se omlouvám),dá se použít čerpadlo jako hydromotor? Vůbec tomu nehovím ale už jsem to párkrát zaslechl.Jestly je to kravina tak mě prosím nesežerte Pokud jo, točí na obě strany? A jakou to má sílu? Dalo by se eventuelně použít jako pohon navijáku?
Jak se říká " dyž sy blebej, ta sa zeptej"
"Nic není rozbité natolik, aby se to nedalo ještě zkurvit"
- pilčikbs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dá se použít čerpadlo jako hydromotor?
podla mna da ale je to nezmysel ,pokial je to zubove cerpadlo bude to welmo slabe a neviem co na to powedia gumicky keby ide tlak opacne skus zohnat nejaky hydromotor a samozrejme piestovy nechcem ta odradzat ale aj ja som z hydrauliky upustil a ostal pri mechanike a kardane a to mam hydromotor cca 10 kw
co nejde klucom to ide autogenom !!
moj svet je les, lesna vyroba
Mám problém jak vymyslet pohon navijáku. Nemám dvě převodovky za sebou a ani vývod na naviják. Proto mě napadla hydraulika.
- pilčikbs
- Kontaktovat uživatele:
pak je to blbe jedine zozen nejaky axialny piestovy inak budes sklamany proste neusetris na tom nic ked das nejaku slabotinku aj ta hydraulika ma svoje hranice
co nejde klucom to ide autogenom !!
Zkusím zapátrat. Díky za radu
Za zeptání nic nedáš. Zrovna v neděli jsem tady od kluka z fora koupil hydromotor co točí navijákem na LKT 80. Soused se tady zhlídl v navijáku poháněným hydromotorem, tak su tvědavej co z toho nakonec bude. Kluci tady v dědině měli naijáky na svých domadělech řešeny hydromotorem a šlapalo jim to dost dobře.Kódl píše:Zdravím všechny vespolek. Chci se zeptat(pokud to tu už někde zaznělo tak se omlouvám),dá se použít čerpadlo jako hydromotor? Vůbec tomu nehovím ale už jsem to párkrát zaslechl.Jestly je to kravina tak mě prosím nesežerte Pokud jo, točí na obě strany? A jakou to má sílu? Dalo by se eventuelně použít jako pohon navijáku?
Tak z vlastnej skusenosti viem že sa dá čerpadlo použiť aj ako hydromotor, ale určite nie na naviják! sú tam obrovské straty na výkone aj na otáčkach. Ja som zrovna nemal žiadny hydromotor po ruke tak som použil čerpadlo proti čerpadlu na pohon vyvevy na mojom 1000 litrovom fekále čo mam na multikáre. ide to ale musím točit motor vo vysokých otáčkach a nedá sa meniť smer otáčania!! ked som zapojil tlak od čerpadla na to čerpadlo čo malo isť ako hydromotor, na ten prívod kde normálne čerpadlo nasáva tak sa neroztočilo, ale vyrazilo semering. Takže ked to chceš použiť ako hydromotor tak musíš dať prívod tlaku na na tú stranu kde za normálnych okolností už ide olej pod tlakom. Ale ako hovorím tú vývevu to ešte zvláda, ale navijak ti z tým chodiť nebude.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
A z čeho by byl vhodnej hydromotor?Mišák 78 píše:Za zeptání nic nedáš. Zrovna v neděli jsem tady od kluka z fora koupil hydromotor co točí navijákem na LKT 80. Soused se tady zhlídl v navijáku poháněným hydromotorem, tak su tvědavej co z toho nakonec bude. Kluci tady v dědině měli naijáky na svých domadělech řešeny hydromotorem a šlapalo jim to dost dobře.Kódl píše:Zdravím všechny vespolek. Chci se zeptat(pokud to tu už někde zaznělo tak se omlouvám),dá se použít čerpadlo jako hydromotor? Vůbec tomu nehovím ale už jsem to párkrát zaslechl.Jestly je to kravina tak mě prosím nesežerte Pokud jo, točí na obě strany? A jakou to má sílu? Dalo by se eventuelně použít jako pohon navijáku?
To jsi mě teda nepotěšil. Asi na tom něco bude,páč kdyby to fungovalo ta se kupujou jen čerpadla a na hydromotory každej prdí.cont33 píše:Tak z vlastnej skusenosti viem že sa dá čerpadlo použiť aj ako hydromotor, ale určite nie na naviják! sú tam obrovské straty na výkone aj na otáčkach. Ja som zrovna nemal žiadny hydromotor po ruke tak som použil čerpadlo proti čerpadlu na pohon vyvevy na mojom 1000 litrovom fekále čo mam na multikáre. ide to ale musím točit motor vo vysokých otáčkach a nedá sa meniť smer otáčania!! ked som zapojil tlak od čerpadla na to čerpadlo čo malo isť ako hydromotor, na ten prívod kde normálne čerpadlo nasáva tak sa neroztočilo, ale vyrazilo semering. Takže ked to chceš použiť ako hydromotor tak musíš dať prívod tlaku na na tú stranu kde za normálnych okolností už ide olej pod tlakom. Ale ako hovorím tú vývevu to ešte zvláda, ale navijak ti z tým chodiť nebude.
zaleží aký silný chceš robiť ten naviják.... Ja som mal na PV3S na hydraulickej ruke navyják a tam bol použítý hydromotorKódl píše:A z čeho by byl vhodnej hydromotor?Mišák 78 píše:Za zeptání nic nedáš. Zrovna v neděli jsem tady od kluka z fora koupil hydromotor co točí navijákem na LKT 80. Soused se tady zhlídl v navijáku poháněným hydromotorem, tak su tvědavej co z toho nakonec bude. Kluci tady v dědině měli naijáky na svých domadělech řešeny hydromotorem a šlapalo jim to dost dobře.Kódl píše:Zdravím všechny vespolek. Chci se zeptat(pokud to tu už někde zaznělo tak se omlouvám),dá se použít čerpadlo jako hydromotor? Vůbec tomu nehovím ale už jsem to párkrát zaslechl.Jestly je to kravina tak mě prosím nesežerte Pokud jo, točí na obě strany? A jakou to má sílu? Dalo by se eventuelně použít jako pohon navijáku?
http://www.pelikan-z.cz/images/pdf/ma.pdf Bol to MA 4 a bola to fabrická vyroba. Tie ruky sa používali hlavne v armáde...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Moje představa je tak 4t.
nepotešil , ale nebudeš musieť nadávať ked ti to nebude chodiť a nebudeš zadrbaný od oleja komplet od hlavy po päty ako som bol ja ked mi vyrazilo ren semering a dostal som primy zásah ho ksichtu.....
Nevím to určitě, ale Ifa jeřáb má na otáčení otoče dvě čerpadla. Z každé strany jedno. Je tam možná za ním nějaká převodovka dopomala asi. Koukal jsem tuhle u kámoše na ten jeřáb a jsou tam. On mi tvrdil, že to je čerpadlo, ne hydromotor. Ale co vím, tak to má hodně malou sílu na otoči. Když stál proti kopci a břemenem na háku, tak to kolikrát ani neotočil. Nevím, jestli to nabylo vyběhaný, ale asi ne. To V3S AD 080 otáčí jako pán a tam je hydromotor. Na navyják si sežeň hydromotor, jak píšou kluci. Sežeň najakej pístovej hydromotor, ale jsi limitovanej tlakem a množstvím oleje. Když si koupíš pořádnej, budeš potřebovat velké množství oleje a víceméně u každého i větší tlak. Což s tlakem není problém, většina dostupných čerpadel tlaku dává dost. Horší s tím množstvím oleje.
Co vím, tak nekupuj ten co mám na obrázku, má malé točky.
Co vím, tak nekupuj ten co mám na obrázku, má malé točky.
teraz pred nedávnom niekto našiel v kovošrote ifu žeriav.... poznam jedneho maníka čo má naviják z takej ifi zo žeriavu aj z tám hydrootorom, len ro nabastil na rám a slape mu to ako hodinky a ifa mala tuším 8 ton nosnosť.....Kódl píše:Moje představa je tak 4t.
Jo Ifa měla 8 tun, ale jsou tam ještě kladky. Přesně nevím, jak to bylo. Ale dvě tam jsou určitě. Takže se ta síla sníží. To bych Ti mohl vyfotit, jak to vypadá, kámoš ho má před barákem ( Ifu jeřáb )