identifikace čerpadla
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
-
identifikace čerpadla
sehnal jsem si toto hydraulické čerpadla. A zajímalo by mě,jestli ho budu moct dát do svého traktůrku. Myšlenka je taková,že bych ho zpřevodoval tak 1:3,aby nemělo takový průtok. a také z čeho je. Mám k němu i hydromotor. A z čeho jsou????? dík moc
-
Re: identifikace čerpadla
To je čerpadlo jako kráva. U100 nebo možná U80 bývaly zpočátku namontovaný třeba na velkých náklaďácích (Tatra) pro vyklápění nebo pohony silových hydraulik, později byly nahrazovány dvojitými čerpadly.
I když ho nějak zpřevoduješ, jak máš v úmyslu, na 1/3, tj. 500 ot/min, stejně to bude mít teoretických 50 litrů/min a to je docela dost.
Na to zpomalení abys měl převodovku. Stabilní naftový motory jsou tak do tří tisíc otáček a to by byl převod 1:6, u benzínových ještě větší.
Do traktůrku nevím nevím. Já bych sháněl menší.
Takový čerpadlo doma mám (s kulatou hřídelí a drážkou) a ani se ho nesnažím prodat, podle mně je prostě veliký.
Mirek
I když ho nějak zpřevoduješ, jak máš v úmyslu, na 1/3, tj. 500 ot/min, stejně to bude mít teoretických 50 litrů/min a to je docela dost.
Na to zpomalení abys měl převodovku. Stabilní naftový motory jsou tak do tří tisíc otáček a to by byl převod 1:6, u benzínových ještě větší.
Do traktůrku nevím nevím. Já bych sháněl menší.
Takový čerpadlo doma mám (s kulatou hřídelí a drážkou) a ani se ho nesnažím prodat, podle mně je prostě veliký.
Mirek
- jirka_holub
nasel jsem nejaky popis cerpadla :
http://www.marting.sk/doc/Katalogovy-list-U80-U100.pdf
pisou tam, ze pri 1500 ot/in potrebujes cca 40kW vykonu...
to je fakt nejaky moc velky na trakturek...
http://www.marting.sk/doc/Katalogovy-list-U80-U100.pdf
pisou tam, ze pri 1500 ot/in potrebujes cca 40kW vykonu...
to je fakt nejaky moc velky na trakturek...
-
- Kontaktovat uživatele:
Taková nějaká sestava s hydromotorem je v LKT pro pohon navijáků,nebo taky v jeřábech ČKD.
Zetor,Tatra,