Pole možná oře zadarmo.. ale letos na Techagro ho museli přitáhnout na tyči, protože neměli vodíkkarizo píše:Traktor na vodíkový pohon New Hollland NH2 orie polia zadarmo. Má palivové články na vodík, a tak si vyrába elektrinu sám
Najmodernejšia automobilová technika sa dostáva z luxusných experimentálnych limuzín už aj do pracovných strojov. Spoločnosť New Holland patriaca do skupiny Fiat Group predstavila svoj koncept ekologického traktora s názvom NH2. Pohon traktora, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, zabezpečuje elektromotor s výkonom 78 kW (106 k). Traktor z technickej stránky vychádza z modelu T6000, energiu potrebnú k pohybu mu dodávajú lítium-iontové batérie, ktoré sú napájané palivovými článkami. Traktor s pohonom všetkých kolies má nádrž na vodík, čo zatiaľ vzhľadom na jej malý objem obmedzuje jeho využiteľnosť maximálne na dve pracovné hodiny. Palivové články môžu byť tankované z centrálneho zásobníka vodíka na farme či družstve. Poľnohospodári si ho môžu sami vyrábať napríklad využívajúc solárnu energiu, veternú energiu alebo z odpadovej biomasy a skladovať napríklad v bezpečných podzemných zásobníkoch. Dokážu tak byť z pohľadu energetickej nezávislosti úplne sebestační od externých dodávateľov.
ELEKTRO domaděly (Elvíra)
Moderátoři: rezis, Toreto, Milhauss
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektro trakturek - Elvíra
No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.PavelM píše:Pole možná oře zadarmo.. ale letos na Techagro ho museli přitáhnout na tyči, protože neměli vodík
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
V úterý byl k vidění na svém místě.Tom píše:No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.PavelM píše:Pole možná oře zadarmo.. ale letos na Techagro ho museli přitáhnout na tyči, protože neměli vodík
nemá někdo vyfotěný ten retro traktor?Tom píše: No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten vodíkový tam stál, teda blikal , celý veletrh. ten retro taky. Asp v neděli a ve čtvrtek jsem ho tam viděl.Tom píše: No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.
Bohužel se mi to nepodařilo lépe vyfotit, což mě mrzízdeněk 1 píše:nemá někdo vyfotěný ten retro traktor?Tom píše: No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Mě se ho nepodařilo vyfotit vůbec -pořád kolem něho bylo plno,že nebyl ani vidět.Tom píše:Bohužel se mi to nepodařilo lépe vyfotit, což mě mrzízdeněk 1 píše:nemá někdo vyfotěný ten retro traktor?Tom píše: No a oni ho pak odstranili? Byl jsem tam v neděli, byl tam, a spolužáci v pondělí ho už neviděli To samé ten malý retrotraktůrek, co tam stál vedle.
tohle je ještě supet foto
Re: ELEKTRO domaděly (Elvíra)
Boomer 8N
náhodou jsem narazil na elvírovské video (nejde mi stáhnout, not found)
má tam i předchozí části. docela čumím co dokáže 700W motorek a čtyři baterie.
má tam i předchozí části. docela čumím co dokáže 700W motorek a čtyři baterie.
to jsou nádherná videa a i ten komentář k nim je super a stojí zato si po prohlídnout všemilan222 píše:náhodou jsem narazil na elvírovské video
http://www.youtube.com/watch?v=Bx38gWna7ug&feature=plcp 1 díl
http://www.youtube.com/watch?v=_9zfORu8 ... ure=relmfu 2díl
http://www.youtube.com/watch?v=qso7r-Ei ... ure=relmfu 3díl
http://www.youtube.com/watch?v=9sVQEUB7 ... el&list=UL 4díl
- Ondra78
- Kontaktovat uživatele:
Tak vám pánové pěkně děkuju
Tohle vlákno mě dokonale nahlodalo
Asi se pustím taky do nějakého samohybu. Elvíra mě dostala a dokumentární filmy jsou super, veliký obdiv a respekt.
Upravoval jste někdo dynamo na motor, nebo alternátor? Má někdo praktické zkušenosti?
Tohle vlákno mě dokonale nahlodalo
Asi se pustím taky do nějakého samohybu. Elvíra mě dostala a dokumentární filmy jsou super, veliký obdiv a respekt.
Upravoval jste někdo dynamo na motor, nebo alternátor? Má někdo praktické zkušenosti?
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCcMX0K ... rDbkfPxKjQ
Rovné právo všech lidí užívat zemi je stejně evidentní jako jejich rovné právo dýchat vzduch.
Je to právo nárokované samotným faktem jejich existence
Rovné právo všech lidí užívat zemi je stejně evidentní jako jejich rovné právo dýchat vzduch.
Je to právo nárokované samotným faktem jejich existence
alternátor je na upravu nevhodný.
ovšem dynamostartér, nebo dynamo z tanku. jo dynamo z tanku je dobré. bez přemotání se dá použít. ty tři kolowattky to vytáhne...
ovšem dynamostartér, nebo dynamo z tanku. jo dynamo z tanku je dobré. bez přemotání se dá použít. ty tři kolowattky to vytáhne...