ELEKTRO domaděly (Elvíra)
Moderátoři: rezis, Toreto, Milhauss
Re: Elektro trakturek - Elvíra
Eletrické vozítka sů špicové akorát je problém cena batérky...VZV eletriký kůpíte aj za 5000,- a z teho sa dá udělat parádní stroj a nemosíte vymýšlat nic enomže ta batérka to je hafo chechtáků klasické autobatérky nejsů dobré a brzo idů dořiti leda že by sa použvívali enom na nejaký malý motórek třebas na kolo o výkonu do 500W o LION batérkách si možem enom nechat zdát sů špicové energetická hustota vysoká poměr kapacity k hmotnosti taky dost dobrý ale zas ta cena. Podlevá mňa sů týtok vysoké ceny schválně udržované na tekej úrovní aby si mastily kapsu výrobci
Jednu dobu jsem chtěl dělat elektrické stavební kolečko protože to mám všude kolem baráku dokopca a né malého aj mám šnekovů převodovku motórek aj řetázek s převodama a chtěl jsem to živit batérků ze velkého APC a nakonec jsem si zvykl jezdit na vlasní pohon :-) Jinak mňa napadá takátok myšlenka ohledně provozu akumulátorů pro elektromobily. Bylo by nekolik typů akupacků o různé kapacitě a tyto by byly typizované tajak batérka r6 atd..tyto akupacky by byly v oběhu gde každý by měl na sobě displej s údaji o počtu cyklů rok výroby cekový dodaný výkon atd atd....no a tajak máte benzínky by byly aj akumulátorové řekněme výdejny s nabíjením uložených článků...dojedete na místo oni si veznů váš vybitý a dajů vám nabitý tajak v acu nářadí. Takový akumulátor by byl v pronájmu tzn o jeho provoz recyklaci by sa starala nejaká síť a platil by sa paušál dle kilometrů ...pak by nebyl problém jet s elektrovozíkem aj 600km gdyž by šel akumulátor vyměnít po cestě jak jednoduché...já to tadyk nevyřeším je to věc globální ale nedalo mě to nenapsat
Jednu dobu jsem chtěl dělat elektrické stavební kolečko protože to mám všude kolem baráku dokopca a né malého aj mám šnekovů převodovku motórek aj řetázek s převodama a chtěl jsem to živit batérků ze velkého APC a nakonec jsem si zvykl jezdit na vlasní pohon :-) Jinak mňa napadá takátok myšlenka ohledně provozu akumulátorů pro elektromobily. Bylo by nekolik typů akupacků o různé kapacitě a tyto by byly typizované tajak batérka r6 atd..tyto akupacky by byly v oběhu gde každý by měl na sobě displej s údaji o počtu cyklů rok výroby cekový dodaný výkon atd atd....no a tajak máte benzínky by byly aj akumulátorové řekněme výdejny s nabíjením uložených článků...dojedete na místo oni si veznů váš vybitý a dajů vám nabitý tajak v acu nářadí. Takový akumulátor by byl v pronájmu tzn o jeho provoz recyklaci by sa starala nejaká síť a platil by sa paušál dle kilometrů ...pak by nebyl problém jet s elektrovozíkem aj 600km gdyž by šel akumulátor vyměnít po cestě jak jednoduché...já to tadyk nevyřeším je to věc globální ale nedalo mě to nenapsat
no dědouch to má hezký leč v čecháčkově určitě nedude tak často svítit
a zadruhý 1500dolarů za panely a 800za baterky do toho golfvozíku(ten za 200) z toho dělá poněkud drahou srandu
a to ještě pak říká něco o 5-6000dolarech (kolem 6min15s rozumíte mu někdo co to tam počítá)
a zadruhý 1500dolarů za panely a 800za baterky do toho golfvozíku(ten za 200) z toho dělá poněkud drahou srandu
a to ještě pak říká něco o 5-6000dolarech (kolem 6min15s rozumíte mu někdo co to tam počítá)
Stěma bateriema - šup sem, šup tam a jede se dál... To jsem již také četl - Renault (auto.cz). A ta cena asi bude v množství výroby pouhých 10tun/rok..? http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium#V. ... Drod.C4.9B Nebo tam mají chybu???
To je dobre ja jsem o tom nigde necetl to ma napadlo nezavisle ale aj tak to potesi ze je to cesta spravnym smerem
- bastardtraktor
Ten ojetý vozík ale není za 200, ale myslím, že říkal 1200xxmm píše:no dědouch to má hezký leč v čecháčkově určitě nedude tak často svítit
a tu částku 5 až 6 tisíc říkal, že by to stálo komplet, kdyby se to vyrábělo
Tady má ten pán John Howe stránky
http://www.solarcarandtractor.com/Home.html
To video už je pár let starý, ale na stránkách jsou nové věci a ty stránky jsou na informace velice bohaté.
Celkově se mi to líbí hlavně kvůli tichu.
On to taky říká, že se mu líbí dělat s tou pilou v přírodě kvůli tichu,
ooooooooooooo
Traktor na vodíkový pohon
New Hollland NH2 orie polia zadarmo. Má palivové články na vodík, a tak si vyrába elektrinu sám
Najmodernejšia automobilová technika sa dostáva z luxusných experimentálnych limuzín už aj do pracovných strojov. Spoločnosť New Holland patriaca do skupiny Fiat Group predstavila svoj koncept ekologického traktora s názvom NH2. Pohon traktora, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, zabezpečuje elektromotor s výkonom 78 kW (106 k). Traktor z technickej stránky vychádza z modelu T6000, energiu potrebnú k pohybu mu dodávajú lítium-iontové batérie, ktoré sú napájané palivovými článkami. Traktor s pohonom všetkých kolies má nádrž na vodík, čo zatiaľ vzhľadom na jej malý objem obmedzuje jeho využiteľnosť maximálne na dve pracovné hodiny. Palivové články môžu byť tankované z centrálneho zásobníka vodíka na farme či družstve. Poľnohospodári si ho môžu sami vyrábať napríklad využívajúc solárnu energiu, veternú energiu alebo z odpadovej biomasy a skladovať napríklad v bezpečných podzemných zásobníkoch. Dokážu tak byť z pohľadu energetickej nezávislosti úplne sebestační od externých dodávateľov.
Najmodernejšia automobilová technika sa dostáva z luxusných experimentálnych limuzín už aj do pracovných strojov. Spoločnosť New Holland patriaca do skupiny Fiat Group predstavila svoj koncept ekologického traktora s názvom NH2. Pohon traktora, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, zabezpečuje elektromotor s výkonom 78 kW (106 k). Traktor z technickej stránky vychádza z modelu T6000, energiu potrebnú k pohybu mu dodávajú lítium-iontové batérie, ktoré sú napájané palivovými článkami. Traktor s pohonom všetkých kolies má nádrž na vodík, čo zatiaľ vzhľadom na jej malý objem obmedzuje jeho využiteľnosť maximálne na dve pracovné hodiny. Palivové články môžu byť tankované z centrálneho zásobníka vodíka na farme či družstve. Poľnohospodári si ho môžu sami vyrábať napríklad využívajúc solárnu energiu, veternú energiu alebo z odpadovej biomasy a skladovať napríklad v bezpečných podzemných zásobníkoch. Dokážu tak byť z pohľadu energetickej nezávislosti úplne sebestační od externých dodávateľov.
ELEKTROEXPERIMENT : před třemi lety - dopředu čína 150ccm variátor , dozadu stěrač LIAZ 24V/3A.
- adam125
- Kontaktovat uživatele:
To bylo tvoje? Nemaš vic foto? Mam +- stejny stroj a tež nema spatečku, akorad dopředu už neni čina 150ccm, ale Jawa 350/640.nick píše:ELEKTROEXPERIMENT : před třemi lety - dopředu čína 150ccm variátor , dozadu stěrač LIAZ 24V/3A.
To je kamaráta (vozíčkář) a to jsme mu vařili řádné křeslo i s područkama, na pohodu u pivka po vsi..a převod trochu do pomala atd. No a právě , že když někde ostal, že do předu už nemoh ,tak musel slézt a ručo zpět .Jinak základ mu sehnal jeho švagřík a aj mu to repasoval , no a pak jsme s kolegou co drtíme vymysleli tu zpětku. Test byl kolem vsi v noci +- 1 km za 1 hod. na tu zpátečku a k temu každý 2 píva . Aký detail jtě zajímá? Mám tu po ruce jednu ze předu , no jsou tam ale v záběru tak trochu dvě pekné kozenky ... tak nevim , či sem mohu? ..na chvíli ??
Nikdo neni proti, tedy tu je pohled z druhej strany.
pekne a to maso taky :-)
- adam125
- Kontaktovat uživatele:
Mě zajima konkretně ta zpatečka, ty plasty jste tam davali zpatky na to?
Masičko je zbaštěné - no, romantika ... Ano, ustrojilo se to komplet a asi měsíc stim jezdil. Pak mu jako naschvál po letech koupila pojištovna terénní el.vozík a toto má v garage - prý to prodá( dám do sekce prodej). No ale ta zpětka nam nešla v praxi !!!! Proto to ostalo jen při EXPER.. .. Problém byl: 1- nešlo ten pastorek vycuknou zpět když to ostalo v tahu při cóvání. Ani když jsme doplácli další cívku . 2- ten motorek je na tento stroj již slabý, vše makalo jen do mírného stoupání, ale v hluboké škarpě , či rygolu KO . 3- velmi těžké náčiní na zadní nápravu!!! Na nějaké létání po oranici- těžko . Tedy jestli mohu pomoci upřímnou radou - líbí se mi myšlenka ruční zpětky a to jako ráčnové páky umístěné na pravé straně od těla vsuvně do sekundárku motoru a přitažením(jakoby k tělu) zasunout do kolečka(nějakého mezi hranu,či jiného vedení) a pohybem pravačky dopředu a vzad .... hup cuk... Ale jelikož má již ten eletričák , tak to bude oříšek pro další ...foto: první uchycení a první test a u teho první basička pivka, jo vývoj něco stojí