ELEKTRO domaděly (Elvíra)

traktory, ktere nejsou naše a všechny ostatní o kterých je co napsat.

Moderátoři: rezis, Toreto, Milhauss

Zpráva
Autor
kenybz

Re: Elektro trakturek - Elvíra

#16 Nový příspěvek od kenybz »

Eletrické vozítka sů špicové akorát je problém cena batérky...VZV eletriký kůpíte aj za 5000,- a z teho sa dá udělat parádní stroj a nemosíte vymýšlat nic enomže ta batérka to je hafo chechtáků klasické autobatérky nejsů dobré a brzo idů dořiti leda že by sa použvívali enom na nejaký malý motórek třebas na kolo o výkonu do 500W o LION batérkách si možem enom nechat zdát sů špicové energetická hustota vysoká poměr kapacity k hmotnosti taky dost dobrý ale zas ta cena. Podlevá mňa sů týtok vysoké ceny schválně udržované na tekej úrovní aby si mastily kapsu výrobci :vztek:
Jednu dobu jsem chtěl dělat elektrické stavební kolečko protože to mám všude kolem baráku dokopca a né malého aj mám šnekovů převodovku motórek aj řetázek s převodama a chtěl jsem to živit batérků ze velkého APC a nakonec jsem si zvykl jezdit na vlasní pohon :-) Jinak mňa napadá takátok myšlenka ohledně provozu akumulátorů pro elektromobily. Bylo by nekolik typů akupacků o různé kapacitě a tyto by byly typizované tajak batérka r6 atd..tyto akupacky by byly v oběhu gde každý by měl na sobě displej s údaji o počtu cyklů rok výroby cekový dodaný výkon atd atd....no a tajak máte benzínky by byly aj akumulátorové řekněme výdejny s nabíjením uložených článků...dojedete na místo oni si veznů váš vybitý a dajů vám nabitý tajak v acu nářadí. Takový akumulátor by byl v pronájmu tzn o jeho provoz recyklaci by sa starala nejaká síť a platil by sa paušál dle kilometrů ...pak by nebyl problém jet s elektrovozíkem aj 600km gdyž by šel akumulátor vyměnít po cestě jak jednoduché...já to tadyk nevyřeším je to věc globální ale nedalo mě to nenapsat

xxmm

#17 Nový příspěvek od xxmm »

no dědouch to má hezký leč v čecháčkově určitě nedude tak často svítit
a zadruhý 1500dolarů za panely a 800za baterky do toho golfvozíku(ten za 200) z toho dělá poněkud drahou srandu
a to ještě pak říká něco o 5-6000dolarech (kolem 6min15s rozumíte mu někdo co to tam počítá)

nick

#18 Nový příspěvek od nick »

Stěma bateriema - šup sem, šup tam a jede se dál... To jsem již také četl - Renault 8) (auto.cz). A ta cena asi bude v množství výroby pouhých 10tun/rok..? http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium#V. ... Drod.C4.9B Nebo tam mají chybu???

kenybz

#19 Nový příspěvek od kenybz »

To je dobre ja jsem o tom nigde necetl to ma napadlo nezavisle ale aj tak to potesi ze je to cesta spravnym smerem

bastardtraktor

#20 Nový příspěvek od bastardtraktor »

xxmm píše:no dědouch to má hezký leč v čecháčkově určitě nedude tak často svítit
a zadruhý 1500dolarů za panely a 800za baterky do toho golfvozíku(ten za 200) z toho dělá poněkud drahou srandu
a to ještě pak říká něco o 5-6000dolarech (kolem 6min15s rozumíte mu někdo co to tam počítá)
Ten ojetý vozík ale není za 200, ale myslím, že říkal 1200

a tu částku 5 až 6 tisíc říkal, že by to stálo komplet, kdyby se to vyrábělo

Tady má ten pán John Howe stránky
http://www.solarcarandtractor.com/Home.html
To video už je pár let starý, ale na stránkách jsou nové věci a ty stránky jsou na informace velice bohaté.

Celkově se mi to líbí hlavně kvůli tichu.
On to taky říká, že se mu líbí dělat s tou pilou v přírodě kvůli tichu,
ooooooooooooo

Boza

#21 Nový příspěvek od Boza »

A koukam ze neco je i docela asi i legenda:

Obrázek

http://www.elec-trak.com/

karizo

#22 Nový příspěvek od karizo »

Traktor na vodíkový pohon
o_traktor9.jpg
New Hollland NH2 orie polia zadarmo. Má palivové články na vodík, a tak si vyrába elektrinu sám

Najmodernejšia automobilová technika sa dostáva z luxusných experimentálnych limuzín už aj do pracovných strojov. Spoločnosť New Holland patriaca do skupiny Fiat Group predstavila svoj koncept ekologického traktora s názvom NH2. Pohon traktora, ktorý je šetrný k životnému prostrediu, zabezpečuje elektromotor s výkonom 78 kW (106 k). Traktor z technickej stránky vychádza z modelu T6000, energiu potrebnú k pohybu mu dodávajú lítium-iontové batérie, ktoré sú napájané palivovými článkami. Traktor s pohonom všetkých kolies má nádrž na vodík, čo zatiaľ vzhľadom na jej malý objem obmedzuje jeho využiteľnosť maximálne na dve pracovné hodiny. Palivové články môžu byť tankované z centrálneho zásobníka vodíka na farme či družstve. Poľnohospodári si ho môžu sami vyrábať napríklad využívajúc solárnu energiu, veternú energiu alebo z odpadovej biomasy a skladovať napríklad v bezpečných podzemných zásobníkoch. Dokážu tak byť z pohľadu energetickej nezávislosti úplne sebestační od externých dodávateľov.

karizo

#23 Nový příspěvek od karizo »

nick

#24 Nový příspěvek od nick »

ELEKTROEXPERIMENT : před třemi lety - dopředu čína 150ccm variátor , dozadu stěrač LIAZ 24V/3A.
Přílohy
13102009 105,,,.JPG

adam125
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od adam125 »

nick píše:ELEKTROEXPERIMENT : před třemi lety - dopředu čína 150ccm variátor , dozadu stěrač LIAZ 24V/3A.
To bylo tvoje? Nemaš vic foto? Mam +- stejny stroj a tež nema spatečku, akorad dopředu už neni čina 150ccm, ale Jawa 350/640.

nick

#26 Nový příspěvek od nick »

To je kamaráta (vozíčkář) a to jsme mu vařili řádné křeslo i s područkama, na pohodu u pivka po vsi..a převod trochu do pomala atd. No a právě , že když někde ostal, že do předu už nemoh :-/ ,tak musel slézt a ručo zpět :vztek: .Jinak základ mu sehnal jeho švagřík a aj mu to repasoval , no a pak jsme s kolegou co drtíme vymysleli tu zpětku. Test byl kolem vsi v noci +- 1 km za 1 hod. na tu zpátečku a k temu každý 2 píva :friends: . Aký detail jtě zajímá? Mám tu po ruce jednu ze předu :ano: , no jsou tam ale v záběru tak trochu dvě pekné kozenky :idea: ... tak nevim , či sem mohu? :obchod: ..na chvíli :ano: :ano: ??

nick

#27 Nový příspěvek od nick »

Nikdo neni proti, tedy tu je pohled z druhej strany. :ano:
Přílohy
13102009 106,,,.JPG

kenybz

#28 Nový příspěvek od kenybz »

pekne a to maso taky :-)

adam125
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od adam125 »

Mě zajima konkretně ta zpatečka, ty plasty jste tam davali zpatky na to?

nick

#30 Nový příspěvek od nick »

;-) Masičko je zbaštěné - no, romantika :ano: :ano: ... Ano, ustrojilo se to komplet a asi měsíc stim jezdil. Pak mu jako naschvál po letech koupila pojištovna terénní el.vozík a toto má v garage - prý to prodá( dám do sekce prodej). No ale ta zpětka nam nešla v praxi :vztek: !!!! Proto to ostalo jen při EXPER.. .. Problém byl: 1- nešlo ten pastorek vycuknou zpět když to ostalo v tahu při cóvání. Ani když jsme doplácli další cívku :nene: . 2- ten motorek je na tento stroj již slabý, vše makalo jen do mírného stoupání, ale v hluboké škarpě , či rygolu KO :-/ . 3- velmi těžké náčiní na zadní nápravu!!! Na nějaké létání po oranici- těžko :tyty: . Tedy jestli mohu pomoci upřímnou radou - líbí se mi myšlenka ruční zpětky a to jako ráčnové páky umístěné na pravé straně od těla vsuvně do sekundárku motoru a přitažením(jakoby k tělu) zasunout do kolečka(nějakého mezi hranu,či jiného vedení) a pohybem pravačky dopředu a vzad .... hup cuk... Ale jelikož má již ten eletričák , tak to bude oříšek pro další :prace: ...foto: první uchycení a první test a u teho první basička pivka, jo vývoj něco stojí :ano:
Přílohy
TYŘKOLA ZPĚTKA 004,,,.JPG

Odpovědět

Zpět na „Traktory od sousedů“