ZETOR poskládaný ze 4011+5211+5745

přestavby, poskládané a upravované ZETORY

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Brendak

Re: ZETOR poskládaný ze 4011+5211+5745

#76 Nový příspěvek od Brendak »

Nevim jestli jedou predni kola pomalej. Pokud ano tak by mozna slo dat misto tech tri novych kol neco jako volnobezku. Pokud se zacnou zadni kola hrabat , tak potom ty predni zacnou zabirat. Jinak budou predni kola proste tlacene zadnima a bude to precvakavat.

pali

#77 Nový příspěvek od pali »

Zetor píše:Nemáš někde pár fotek té přídavné převodovky (z té 57ky)?Co jsi na ní dělal za úpravy?Kolik je ještě místa mezi klobovou hřídelí a spodkem převodovky?Psal jsi,že by se zmenšil průměr kola o 38mm.Takže když by se hřídel posunula o těch 19mm nahoru,tak vejde se to tam nebo to bude ,,škrkat,,o spodek převodovky?Celkem mě to zajímá 8)
úpravy co byli provedeny: ozubené kolo bylo zmenšeno o 6 zubů a tím dosedla přídavná převodovka na převodovku traktoru. (originál 5745ková přídavná převodovka potřebuje cca12mm podložku protože jinak nejde napevno přitáhnout k převodovce ze z4011). můžu samozřejmě předělat rovnou tutu převodovku, ale zmenšení poloměru o 19mm znamená udělat slabší hřídel a menší ložiska, což si myslím že může být dost závažná úprava.
Přílohy
pridavna prevodovka1.jpg
pridavna prevodovka2.jpg
Naposledy upravil(a) pali dne pon lis 02, 2009 4:58 pm, celkem upraveno 1 x.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

jozef

#78 Nový příspěvek od jozef »

pali píše:
Zetor píše:Nemáš někde pár fotek té přídavné převodovky (z té 57ky)?Co jsi na ní dělal za úpravy?Kolik je ještě místa mezi klobovou hřídelí a spodkem převodovky?Psal jsi,že by se zmenšil průměr kola o 38mm.Takže když by se hřídel posunula o těch 19mm nahoru,tak vejde se to tam nebo to bude ,,škrkat,,o spodek převodovky?Celkem mě to zajímá 8)
úpravy co byli provedeny: ozubené kolo bylo zmenšeno o 6 zubů a tím dosedla přídavná převodovka na převodovku traktoru. (originál 5745ková přídavná převodovka potřebuje cca12mm podložku protože jinak nejde napevno přitáhnout k převodovce ze z4011). můžu samozřejmě předělat rovnou tutu převodovku, ale zmenšení poloměru o 19mm znamená udělat slabší hřídel a menší ložiska, což si myslím že může být dost závažná úprava.
Obrázek Obrázek
Nazdar Pali.Prosim Ta nespravil by si este jeden zaber na to koleso,tak aby bolo vidno to predliate tovarenske cislo.Chcel by som pozriet v ktorom katalogu sa nachadza.Diky moc. :friends:

pali

#79 Nový příspěvek od pali »

jozef píše:
pali píše:
Obrázek Obrázek
Nazdar Pali.Prosim Ta nespravil by si este jeden zaber na to koleso,tak aby bolo vidno to predliate tovarenske cislo.Chcel by som pozriet v ktorom katalogu sa nachadza.Diky moc. :friends:
to můžu,ale tak za dva týdny. samozřejmě že taky nato nesmím zapomenut. :zapomel:
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.

Zetor

#80 Nový příspěvek od Zetor »

Moc díky za foto.Možná když by se trochu obrala hřídel a daly by se menší ložiska s menším vnějším průměrem (aby jste to pochopily,jak to myslím,např. na 50ku hřídel mají vnější průměr 100mm,tak dát ložiska která mají místo 100mm např 90mm,vím že mají menší únosnost ale třeba by to vydržely).Skříňku předělat,aby ta díra na ložisko byla těsně u té příruby (nechat pár mm na těsnění) a ty ,,deklíky,, co tam to ložisko drží,tak ty protáhnout,aby byly šrouby vedle.Ale jestli by zase nedřel unašeč kloubového hřídele.Další možnost by byla,dát tu skříňku se třemi ozubanými koly na místo,kde je stávající.První nechat to kolo s těmi 45 zuby a další dvě dopočítat.Na poslední kolo dát tu zubovou spojku,princip bych nechal-kolo se po hřídeli protáčí a až do sebe zapadnou zuby zubové spojky,tak by to zabíralo.Celé to nacpat do co nejmenší ,,krabičky,, ,aby to moc nesnížilo světlost traktoru. Ta volnoběžka taky není špatnej nápad,ale jestli je rozdíl mezi zadní a přední nápravou velký,tak by to při malém prokluzu nebralo (třeba někde ve sněhu,traktor jede ale hrabe).Nebo stávající skříňku nechat a upravit převody v nápravě,jak už tu někdo psal,ale to bude asi moc složité.A teď,babo raď :-/ :)
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

Brendak

#81 Nový příspěvek od Brendak »

Jeste davam rozmery pneumatik pro 5745.
Pneu.jpg

pali

#82 Nový příspěvek od pali »

to jozef: omlouvám se, na to číslo jsem se zapomněl podívat. :evil: vzpomněl jsem si nato, až když jsem utahoval šrouby na kardanovém kříži. :red:

pali

#83 Nový příspěvek od pali »

tak jsem udělal nějaké úpravy:

přístrojovka
pristrojovka pred upravou.jpg
pristrojovka po uprave.jpg
ohřívač kapaliny
ohrievanie kapaliny pred.jpg
ohrievanie kapaliny po.jpg
dělal jsem taky zadní okno, ale v době focení bylo sundaný a čerstvě natřený barvou, takže foto někdy příště ...
Naposledy upravil(a) pali dne pon lis 02, 2009 5:09 pm, celkem upraveno 1 x.

Školník

#84 Nový příspěvek od Školník »

S tou přístrojovkou dobrý nápad, je takhle více přehledná. Mám něco podobného.
Přílohy
IMG_0387.jpg
Příroda je mocná čarodějka. "Co jeden živočišný druh vybuduje, to druhý zlikviduje".

pali

#85 Nový příspěvek od pali »

Školník píše:S tou přístrojovkou dobrý nápad, je takhle více přehledná. Mám něco podobného.
já to udělal proto, že mám motor z5211 a tam není převodové kolínko na lanko pro otáčkoměr. tak jsem sehnal elektronický otáčkoměr a osadil do přístrojovky.

Zetor

#86 Nový příspěvek od Zetor »

Jak jsi daleko s výzkumem a konstrukcí přídavné převodovky na předek? :)
Zetor that's life...

pali

#87 Nový příspěvek od pali »

Zetor píše:Jak jsi daleko s výzkumem a konstrukcí přídavné převodovky na předek? :)
pracuje se, ale pozvolna. pořád se kreslí. nechci to uspěchat. dal jsem si nato čas do příšti zimy. když si nato dá člověk málo času, tak to pak vyjde dráž. takhle si seženu třeba známeho někoho známeho, a ten mi třeba udělá zuby "ve svém volnu" v práci za flašku. 8)
zatím jsem všechno složil dohromady tak jak to bylo, aby mohl traktor dále pracovat a zasloužit si tu převodovku. :)

Zetor

#88 Nový příspěvek od Zetor »

pali píše:
Zetor píše:Jak jsi daleko s výzkumem a konstrukcí přídavné převodovky na předek? :)
pracuje se, ale pozvolna. pořád se kreslí. nechci to uspěchat. dal jsem si nato čas do příšti zimy. když si nato dá člověk málo času, tak to pak vyjde dráž. takhle si seženu třeba známeho někoho známeho, a ten mi třeba udělá zuby "ve svém volnu" v práci za flašku. 8)
zatím jsem všechno složil dohromady tak jak to bylo, aby mohl traktor dále pracovat a zasloužit si tu převodovku. :)
Tak až nějak pokročíš, tak to sem hoď.Díky :)
Zetor that's life...

jozef

#89 Nový příspěvek od jozef »

pali píše:to jozef: omlouvám se, na to číslo jsem se zapomněl podívat. :evil: vzpomněl jsem si nato, až když jsem utahoval šrouby na kardanovém kříži. :red:
Nevadi,hlavne ze ti nezostali na konci nejake dielce,mne sa to stava casto,ze sa daco zvysi :typek: Inac,to koleso so 45 zub. je upravene z povodneho?To tak vyslo,ze ked si spravil nove ozubenie,tak este stale si na tom priemere,ktory je urceny pre zuby?Uz si nepamatam presne,ako to koleso vyzera ked ma 51 zubov,tak preto sa pytam.A este jednu otazku,ked budes mat cas,tak by si mohol skusit redukovane rychlosti.Zaujimalo by ma aky bude tam rozdiel,ked si upravil to koleso a predne kolesa sa budu tocit pri obycajnej a zadne pri redukovanej.To by som rad vedel,ten rozdiel.Dik :friends:

pali

#90 Nový příspěvek od pali »

jozef píše: ... Inac,to koleso so 45 zub. je upravene z povodneho?To tak vyslo,ze ked si spravil nove ozubenie,tak este stale si na tom priemere,ktory je urceny pre zuby?Uz si nepamatam presne,ako to koleso vyzera ked ma 51 zubov,tak preto sa pytam.A este jednu otazku,ked budes mat cas,tak by si mohol skusit redukovane rychlosti.Zaujimalo by ma aky bude tam rozdiel,ked si upravil to koleso a predne kolesa sa budu tocit pri obycajnej a zadne pri redukovanej.To by som rad vedel,ten rozdiel.Dik :friends:
ano, je to upravene z původního. spodek zubu je akorat ještě v nejakém malém rozšíření. zub není tak široký jako byl původně. zatím to ale vydrželo. a myslím taky, že ještě dlouho vydrží. protože přední náhon se zapína v lese dost často,a je to znát že je tam velký rozdíl. prokluzová spojka dělá svoji práci zatím dobře. teď je traktor v dílně, tak ty redukovane rychlosti nebudu zkoušet. ale po té upravě na 45zubů před 3-mi lety jsme to zkoušeli. nevím na jakém převodovém stupni to bylo, ale zadní kola udělali asi třikrát menší dráhu než přední (zadní cca 30metrů a přední cca 88metrů)(nepamatuju si to přesně :) "bez záruky").
taky ale musím říct a podotknout, že ten přední náhon už hodně krát pomohl. určitě lepší takový jak mám, jak kdyby nebyl žádny :ano: .
Naposledy upravil(a) pali dne pát bře 06, 2009 9:30 pm, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Nesériové ZETORY“