čím hrnete sníh ?

co nejde zařadit jinam

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Marcel2107

Re: čím hrnete sníh ?

#406 Nový příspěvek od Marcel2107 »

Asi to sem zrovna nepatří ale hrnu tímhle, http://marcel2107.rajce.idnes.cz/5.11/ teda zatím sem toho moc nenahrnul :) není co no :-/

picus78

#407 Nový příspěvek od picus78 »

Marcel2107 píše:Asi to sem zrovna nepatří ale hrnu tímhle, http://marcel2107.rajce.idnes.cz/5.11/ teda zatím sem toho moc nenahrnul :) není co no :-/
Tak né že zaspíš.Jestli se to bude ráno klouzat,tak uvidíš :smich:

Marcel2107

#408 Nový příspěvek od Marcel2107 »

Hmmm že sem nemlčel :smich: dokonce si v mém rajonu :shock: :smich:

romus145

#409 Nový příspěvek od romus145 »

Že ty jsi synek Jirky odtud z fora? :friends: :)
Věrný člen agresorů.com

Marcel2107

#410 Nový příspěvek od Marcel2107 »

A už to prasklo :shock:

ota

#411 Nový příspěvek od ota »

Podobný cestářský auto jezdí u nás. Možná je to asi spíš ta novější Liazka. Ale on jezdí pře autobusem, aby náhodou autobus nesjel do škarpy. No a když není sníh, tak solí. Ale co jezdím do práce, tak to je sem tam kopec. On jede a ty kopce a sjezdy tak nasolí, že každý ráno nadávám jako špaček, že mi to sežere auto! :( Jak jedu slyším, jak sůl mlátí do podlahy a podběhů. Je tam uplně bílo. Třeba je i obleva teplo a je to nasolený jako prase.
Ale tuhle jsem jezdil z dlouhejch směn a jak jsem byl rád, že jsem vždycky trefil, že chvilku přede mnou jel a prohrnul to. Bylo to pěkně zaváté a za ním se to jelo! 8)

sychrovak

#412 Nový příspěvek od sychrovak »

Marcel2107 píše:Hmmm že sem nemlčel :smich: dokonce si v mém rajonu :shock: :smich:
:D

Jak chumelilo v sobotu,tak projel sypač se zvedlou radlicí a zhruba v roumezí ě metrů vždy do toho hlubokého sněhu neujetého ucmrdnul písek či co......je to normální??nebo jsou zhulený??není to poprvé proto se ptám co je to za smysl takhle konati :)))
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

ota

#413 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, hochu to nic není. Vloni tady jelo auto a měl radlici taky zvedlou. Bylo celkem dost sněhu čerstvě napadlího. Ale pěkně to nasolil. Jel pomalu, asi aby to bylo pořádně nasolený. Sůl lítala až ke mě k vratům. Asi za 10 minut jel druhej a měl položenou radlici a všechno to schrnul na stranu. Já jsem venku před vratama házel lopatou proto jsem je viděl jak to dělají. Nejhorší bylo, jako vždycky to proházím a oni mi tam zrovna nahrnou jinej sníh. Tak jsem šel a tu novou sněhosolnou barieru zase odklidil. Házel jsem to raději co to šlo daleko, aby mi ta sůl nesežrala to co potká.
Ale mám ještě lepší příhodu. Taky jsem ji tady někde psal.
Najednou, už poletoval sníh a okolo nás jel traktor s radlicí na předku a hrnul. Povídám si to se asi zkouší na zimu! Za chvíli jede znovu a hrne to naproti tak o půl metru i hlínu. Soused ho zastavil a co se dějě? Chlapík v traktoru že budou dělat novou silnici. No asi někde zbyly peníze, tak bude nová silnice. Druhej den opravdu přijely a dělali silnici. Kompletně asfalt. Chvílema ten chlap z toho finyšeru musel slíst a jít se schovat. Byla taková vánice že nemohl s tím finyšerem jet! No válec měli jeden s boudou a druhej bez. Ten chlap v něm byl jako sněhulák! No nakonec to udělali až na křižovatku.
Celkem to není ještě se co divit. Peníze se musely utratit. Ale za dva dni přijel zase chlap s trektorem a na předku radlici. Začal znovu hrnout ty krajnice. Když jel asi po třetí, zase jsme ho stopli. On prej chlapi buďte rádi, že tady jezdím. Budou vám tady dělat novou silnici. Silnici, co jsi se zbláznil mu povídá soused. Vždyť po ní jezdíš! Podívej. No byla zapadaná sněhem a nebylo to moc vidět. Chlap v traktoru vzal mobil a někam volal. Povídal jim, že už tady ta silnice je nová a hotová. Oni se divili že je to hotoví a poslali ho na druhou stranu vsi aby to shrnul tam. A zase asi za tři dni přijela jiná firma a udělala novou silnici na druhé straně vsi. Ale ta je tak hnusná, samá boule. Už ji asi pětkrát opravovali. Taky když ji dělali chumelilo. Ale jiná firma a nějak to asi odflákli.
No tady je možné všechno.

sychrovak

#414 Nový příspěvek od sychrovak »

ota píše:Ahoj, hochu to nic není. Vloni tady jelo auto a měl radlici taky zvedlou. Bylo celkem dost sněhu čerstvě napadlího. Ale pěkně to nasolil. Jel pomalu, asi aby to bylo pořádně nasolený. Sůl lítala až ke mě k vratům. Asi za 10 minut jel druhej a měl položenou radlici a všechno to schrnul na stranu. Já jsem venku před vratama házel lopatou proto jsem je viděl jak to dělají. Nejhorší bylo, jako vždycky to proházím a oni mi tam zrovna nahrnou jinej sníh. Tak jsem šel a tu novou sněhosolnou barieru zase odklidil. Házel jsem to raději co to šlo daleko, aby mi ta sůl nesežrala to co potká.
Ale mám ještě lepší příhodu. Taky jsem ji tady někde psal.
Najednou, už poletoval sníh a okolo nás jel traktor s radlicí na předku a hrnul. Povídám si to se asi zkouší na zimu! Za chvíli jede znovu a hrne to naproti tak o půl metru i hlínu. Soused ho zastavil a co se dějě? Chlapík v traktoru že budou dělat novou silnici. No asi někde zbyly peníze, tak bude nová silnice. Druhej den opravdu přijely a dělali silnici. Kompletně asfalt. Chvílema ten chlap z toho finyšeru musel slíst a jít se schovat. Byla taková vánice že nemohl s tím finyšerem jet! No válec měli jeden s boudou a druhej bez. Ten chlap v něm byl jako sněhulák! No nakonec to udělali až na křižovatku.
Celkem to není ještě se co divit. Peníze se musely utratit. Ale za dva dni přijel zase chlap s trektorem a na předku radlici. Začal znovu hrnout ty krajnice. Když jel asi po třetí, zase jsme ho stopli. On prej chlapi buďte rádi, že tady jezdím. Budou vám tady dělat novou silnici. Silnici, co jsi se zbláznil mu povídá soused. Vždyť po ní jezdíš! Podívej. No byla zapadaná sněhem a nebylo to moc vidět. Chlap v traktoru vzal mobil a někam volal. Povídal jim, že už tady ta silnice je nová a hotová. Oni se divili že je to hotoví a poslali ho na druhou stranu vsi aby to shrnul tam. A zase asi za tři dni přijela jiná firma a udělala novou silnici na druhé straně vsi. Ale ta je tak hnusná, samá boule. Už ji asi pětkrát opravovali. Taky když ji dělali chumelilo. Ale jiná firma a nějak to asi odflákli.
No tady je možné všechno.
:D :vysmech:

sychrovak

#415 Nový příspěvek od sychrovak »

edo

#416 Nový příspěvek od edo »

takzvaná rýchla rota :D aj u nás kedysi taká fungovala, najväčšia zgerba dostala VS3, lopaty, s ktorými si najskôr museli nahádzať škváru a potom ju mohli takto pekne ručne posypať, tiež chodili vždy po funuse :D hneď mali bočné kšefty, kradnúť vianočné stromčeky a tak podobne

HONZAD

#417 Nový příspěvek od HONZAD »

Milhauss píše:Pěkné. Takhle nějak chci postavit druhou radlici. Jak tam máš udělanej ten otoč??? Nějaké detailní foto???? Děkuji
Tak hotovo (tedy až na gumový břit) :prace: :dovca: . Posílám slíbenou detailní fotku "otoče" - jak jsem už psal je to příruba z boileru, plech také, takže téměř 100% využití boileru.
Obrázek
+ další dvě fotky pro případ, že by chtěl někto taky kutit. :ohen: délka radlice 1,5 m, otočená na kolmo, jinak jde obrátit pro zadní hrnutí nebo pod úhlem 45 st.
Obrázek
a ještě se strojem :smich:
Obrázek
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

ladiki

#418 Nový příspěvek od ladiki »

pěkná prácička. Jak to budeš mít odzkoušené tak napiš, jak to funguje. Chci právě dělat taky takovou za Kubotu b1400 a zdá se mi šířka 150cm hodně. Díky.

microhummer

#419 Nový příspěvek od microhummer »

HONZAD píše:
Milhauss píše:Pěkné. Takhle nějak chci postavit druhou radlici. Jak tam máš udělanej ten otoč??? Nějaké detailní foto???? Děkuji
Tak hotovo (tedy až na gumový břit) :prace: :dovca: . Posílám slíbenou detailní fotku "otoče" - jak jsem už psal je to příruba z boileru, plech také, takže téměř 100% využití boileru.
Obrázek
+ další dvě fotky pro případ, že by chtěl někto taky kutit. :ohen: délka radlice 1,5 m, otočená na kolmo, jinak jde obrátit pro zadní hrnutí nebo pod úhlem 45 st.
Obrázek
a ještě se strojem :smich:
Obrázek
Tak ta je luxusní :ano: Jdu shánět obruče z bečky....
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

HONZAD

#420 Nový příspěvek od HONZAD »

ladiki píše:pěkná prácička. Jak to budeš mít odzkoušené tak napiš, jak to funguje. Chci právě dělat taky takovou za Kubotu b1400 a zdá se mi šířka 150cm hodně. Díky.
150 cm je opravdu hodně. Jediný důvod proč jsem chtěl tuto šířku je, že při hrnutí pod úhlem 45 st. 150 cm porkyje celou šířku rozchodu kol. Taky by mohla být o 10-15 cm méně vysoká. To je člověk chytrej, až když je hotovo :jazyk: Asi budu muset koupit větší traktor :D .
Otestuji až zase napadne a poreferuji. :nakladacek:
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní technika“