čím hrnete sníh ?
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: čím hrnete sníh ?
viem že sa to tu už rozoberalo, ale nechce sa mi to tu všetko znova čítať, aký je ideálny uhol radlice na sneh? vygooglil som hodnoty od 20 do 30°, chcem robiť natáčaciu radlicu za malotraktor so záberom tak cca 1,2 m
20 se mi zdá málo a jinak tu píšou 30 a někdo i že má origoš pluh a má 45, ale to už si myslím že by s nějakým lehkým vozítkem točilo. Viděl bych to na těch 30 , max. 35edo píše:viem že sa to tu už rozoberalo, ale nechce sa mi to tu všetko znova čítať, aký je ideálny uhol radlice na sneh? vygooglil som hodnoty od 20 do 30°, chcem robiť natáčaciu radlicu za malotraktor so záberom tak cca 1,2 m
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
máme 45.
se 7011 (dotíženou v každém kole navíc dvěma závažíma z crystala, kola 18,4 - 30, a vepředu 58 kanystrama + vzduchová uzávěrka) to hází od škarpy ke škarpě.
s normální (nedotíženou) 7245 to je jak na kruháku, jedeš na východ a huplááá už jsi otočenej na západ.
takhle se to chová při prohrnování třídenní kalamity....
se 7011 (dotíženou v každém kole navíc dvěma závažíma z crystala, kola 18,4 - 30, a vepředu 58 kanystrama + vzduchová uzávěrka) to hází od škarpy ke škarpě.
s normální (nedotíženou) 7245 to je jak na kruháku, jedeš na východ a huplááá už jsi otočenej na západ.
takhle se to chová při prohrnování třídenní kalamity....
Stydím se za tuto zem
dik budem brať teda za smerodajnú tú hodnotu 30°
Pročetl jsem celé vlákno - 45 st. a 30st. Taky pozvolna vyrábím radlici za malotraktor . Jestli to dám dokupy, tak časem přidám fotku. Jen přemýšlím o otočné, ale memám na to vhodný materiál. Ještě se uvidí. Sněžení bude muset ještě počkat.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
záleží hlavně na co to chceš.
Pokud je natočená míň a je hodně sněhu, hůř odchází až si ho nakonec nahrneš pod sebe.
čím je natočená víc, tím musí být širší a víc dozadu.
Pokud to chceš jenom na dvorek a parkoviště, pak je možná lepší rovná a vyhrnout to dozadu, nebo ji mít vepředu.
Nebo takovej trojůhelník, se kterym to jde dopředu na obě strany a dozadu hrneš před sebou. Šíp pochopitelně není na prohrnování silnic o dvou pruzích. Ale jinak na užší cesty ideální.
Pokud je natočená míň a je hodně sněhu, hůř odchází až si ho nakonec nahrneš pod sebe.
Pokud to chceš jenom na dvorek a parkoviště, pak je možná lepší rovná a vyhrnout to dozadu, nebo ji mít vepředu.
Nebo takovej trojůhelník, se kterym to jde dopředu na obě strany a dozadu hrneš před sebou. Šíp pochopitelně není na prohrnování silnic o dvou pruzích. Ale jinak na užší cesty ideální.
lopatou
My bývame tak že cesta ide medzi našimi budovami, čiže keď prejde traktor čo to prehŕňa, tak to máme nahrnuté na parkovisku, pred výjazdom z garáže atd.., tak to potrebujem hlavne na to a potom nejaké chodníčky. tú rovnú radlicu chcem napredok, tá má šírku meter čo je len málo širšia ako traktor, tým pádom traktor pôjde po odhrnutom a potom chcem dozadu tú natáčaciu, ktorá to dočistí a lepšie sa s nou bude vyhŕňať napríklad od brány na garáži. Ten uhol tam dám tých 35. a šíp nie, väčšinou mi to vychádza tak že ten sneh potrebujem dávať iba na jednu stranu, či už doprava alebo doľavasadlicko píše:záleží hlavně na co to chceš.
- jirkaaro244
ja takydzango píše: lopatou
To je dobře vymyšleno. Úhel se dá měnit až na kolmo. Jediná nevýhoda je v tom, že se nedá úplně otočit na hrnutí "na couvačku". Nakonec jsem se rozhodl vyrobit variantu s pevným úhlem. Je to nejjednodužší na výrobu a nic se na tom nemůže pokazit.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
- lukisek 099
taky se přidám dnes jsem se nachystal bo to bílé svinstvo unás taky straší
http://lukisek099.rajce.idnes.cz/priprava_na_zimu/
http://lukisek099.rajce.idnes.cz/priprava_na_zimu/
- zetorak jirka
Taky jsem to dnes ustrojil do radlic, celí dopoledne to padalo a když jsem to pozapřahal tak přestalo sněžit, ale aspoň budu moct ráno spát,a né od 4 blbnout. Eště si toho užijem dost.
Jedno krátké video jak jsem včera čistil cestu. Cesta má sklon mezi 15-25° a je dlouhá asi 2800m, ale to už jsem někde psal.
http://www.youtube.com/watch?v=DEq_8avc ... e=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=DEq_8avc ... e=youtu.be
Tel.: 602 350 914
email: vstepanek@volny.cz
email: vstepanek@volny.cz