čím hrnete sníh ?
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: čím hrnete sníh ?
tak si to hrnutí bez předku můžu ověřit.
taťuldovi na 7245 praskla hlava, a tak na prohrnování na ty tři dny vyfasoval 7211, tak uvidíme.
taťuldovi na 7245 praskla hlava, a tak na prohrnování na ty tři dny vyfasoval 7211, tak uvidíme.
Stydím se za tuto zem
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Mám vyzkoušeno a se závažím a řetězy to docela jdelukashil píše:tak si to hrnutí bez předku můžu ověřit.
on nemá ani závaží ani řetězy a ještě napůl sjetý pláštědolls píše: Mám vyzkoušeno a se závažím a řetězy to docela jde
Stydím se za tuto zem
- vasek775
já hrnu taky bez řetezu nejhorší je to na asfaltce do kopce jinak na kamení to celkem jde alspon je trochu adrenalin s předkem se nemusíš ničeho bát pokud jezdíš s rozumem
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Já vloni hrnul bez řetězů a bez závaží v kolech a rozdíl je 100%.....jinak ty sjetý pláště jsou docela výhoda, když máš teda řetězy....já je sehnal oba za 1500,- a vyplatí se to, nestane se ti že zůstaneš vyset v 30 číslech sněhu na rovinělukashil píše:on nemá ani závaží ani řetězy a ještě napůl sjetý pláštědolls píše: Mám vyzkoušeno a se závažím a řetězy to docela jde
- MILDAZETOR
Bez předku se to dá tak po rovině nebo když jedou 2-3 za sebou jak u silničářů co jezdí. Jeden zapadne a druhej mu pomůže vytáhnout. Ale kdyby jezdil jen jeden a ještě v kopcovitém terénu, tak je to nanic. Někde v areálu firmy nebo na rovině na suchém nezamrzlém podkladu to jde, ale jinak předek je předek, nejenom,že tě podrží z kopce( i při brždění) ,ale i nemáš takový prokluz a máš větší sílu víc odhrnout neboť tě nebrzdí přední nehnaná kola. Popravdě řečeno i s předkem má člověk někdy co dělat se udržet všema 4 kolama na silnici. Jó když člověk jezdí sám, musí dávat pozor, aby nezapad a nepotřeboval sám pomoc. Jinak ze zkušenosti (jak z JZD, tak při odhrnování na ŽL) je lepší širší silnici( která se musí brát na 2x) brát do kopce co nejvíc při pravé straně a z kopce brát víc jak za půlku šířky silnice (při druhém kole se pak jede při pravém okraji vozovky(jednak traktor z kopce víc utáhne bez prokluzu a nemusí se do kopce tak otravovat se stáčením velké hmoty a šetří se i o něco spotřeba). To je můj názor a mé zkušenosti, nikomu je nevnucuji jen se tu o ně s Váma kolegové dělím.lukashil píše:on nemá ani závaží ani řetězy a ještě napůl sjetý pláštědolls píše: Mám vyzkoušeno a se závažím a řetězy to docela jde
Jak fynguje fréza?
To je jako šnek, kteres hrne sníh do díry ve který je větrák, kterej to fouká ven?
Líbí se mi tohle http://www.youtube.com/watch?v=LvZLq0YerKc.
To je jako šnek, kteres hrne sníh do díry ve který je větrák, kterej to fouká ven?
V práci jsme dělali vloni kámošovi frézu na sníh. Bylo to jednoduchý. Měl domeček s ložiskama a v něm hřídel. Na hřídel se dala placka a na ní se přivařily dva pásy plechu, tak jako vrtule z čela té placky. Potom se okolo udělal kryt z plechu. Z boku krytovacích plechů se udělal po délce otvor a vsadila se do něj roura. Tak, aby ta vrtule házela do té trubky sníh. Potom se ze předu udělali dva plechy na bok. To aby ty plechy nahrnovaly sníh do té vrtule z větší šířky. Potom to kámoš dal na traktůrek a pohání ji vývodem na předku. Má tam zvedání na hydrauliku. Je to dobrý, že jedeš a neujáždíš si sníh. Bereš ho pěkně tak, jak je napadlej. Nemá tam právě ten šnek vůbec. Jen tu placku s těma pásovinama. To se točí a hází to sníh tou rourou nastranu. Dělal to tuším podle frézy na Teru, nebo MFku. Ale trochu větší.
Dnes s takou u nás prehŕňali. Neviem kde to zobrali v živote som to tu nevidel. Inak keď je vedľa cesty dom, tak to treba vypnúť, čiže je to skôr na nejaké cesty mimo zastavané územiesadlicko píše:Jak fynguje fréza?
Já osobně hrno odhrnovačem nebo lopató záleží na množství
- HonzaHorka
- Kontaktovat uživatele:
Trakturek z Tatry T 805 a jak se rika Tatra nezna bratra Vepredu radlice a neznam slovo neprohrnout.
není žádné velké umění něco rozebrat ale zase to dát dohromady
Jo tatra nezná bratra na traktoru máme motor z tatry 57 A i převodovku a platí to
Dneska jsem začal dělat radlici z bojleru,akorát řeším,jestli jí udělat dozadu klasicky,nebo zkusit dát jí do předu a přes kladky to zvedat zadníma šavlema.
Prosím tě kolikátka je to plech?Rondra píše:Dneska jsem začal dělat radlici z bojleru,akorát řeším,jestli jí udělat dozadu klasicky,nebo zkusit dát jí do předu a přes kladky to zvedat zadníma šavlema.
Zetor4011 byl to skvělí traktor. Zetor 5211
Tak vypadá silnější než ve skutečnosti je(říznul jsem to ve sváru). tl.4mmmajarka píše:Prosím tě kolikátka je to plech?Rondra píše:Dneska jsem začal dělat radlici z bojleru,akorát řeším,jestli jí udělat dozadu klasicky,nebo zkusit dát jí do předu a přes kladky to zvedat zadníma šavlema.