čím hrnete sníh ?

co nejde zařadit jinam

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
jirka h

Re: čím hrnete sníh ?

#181 Nový příspěvek od jirka h »

ano, mám dva známé oba hrnou bez předku, jeden za 430,- a druhý za 460,- Kč/hod
není umění udělat nové z nového, ale ze starého

vasek775

#182 Nový příspěvek od vasek775 »

lukashil píše:mám dotaz, prohrnujete někdo v službách s traktorem bez předku a s radlicí vzadu?
prohrnhuji pro obec 6211 bez predku zadni sikmá radlice obcas je to zuzo dobrodruzo zrovna vcera uz jsem mel na krajíčku a byl jsem na boude
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

matisx

#183 Nový příspěvek od matisx »

prohrnoval jsem 8let 6718,uz ne cena rozhodla :-/ ,kdyz je malo snehu tak to jde,jinak bez zavazi navic a kruhovych retezu to neslo.bylo to pro obec,takze jsem pockal az navalilo 20cm a pak do toho-nic moc-bez retezu ne :tyty:

Lukashil

#184 Nový příspěvek od Lukashil »

díky moc za odpovědi :friends:
Stydím se za tuto zem

ota

#185 Nový příspěvek od ota »

No s tím traktorem bez předku, mám zážitek, je to asi dva roky naspátek. Jel jsem jednou bylo hroznýho sněhu. Zastavil jsem u nás ( asi 2 km od baráku ) na křižovatce. Jel totiž traktor s radličkou a hrnul sníh. Byl to chlapík s 7745 radličkuzadu. Povídám si, on pojede přede mnou a pěkně mi toschrne a já pojedu jako pán za ním. Jenže ono toho sněhu bylo hodně a on jel a snažil se o hodně hrnout do strany. Nejdřív mi kapánek uhýbal, abych mohl jet. No to nešlo, sněhu hodně, kam bych jel. Pochopil, že nepojedu dopředu a tak jel jak chtěl on, já držel patřičnou vzdálenost. No a během těch 2 km cesty sjel s tím traktorem snad 8x do škarpy. Jel a najednou ho to chytlo a už tam byl. Já zastavil a počkal až on vycouval a jelo se dál. Vždycky z té škarpy vycouval, sice to chvilku trvalo, ale vždycky vyjel. To bylo tím předkem. Nemít ho, tak tam zůstal a musel zavolat pomoc na vytažení. Jel jsem domů snad hodinu. Ale jel jsem po prohrnutým. Když jsem hodil směrovku k nám domů, mával chlapík. Tak jsem mu taky zamával, uf to měl šichtu tady za náma. Většinou tady bejvá sněhu tolik, že to musí vyhrnovat s bagrem. Ale až přestane padat a foukat. Dneska jsem jel pro kluka, silnice jen jednosměrná, pro jedno auto. Drhnul jsem celou cestu spodkem o sníh. Nikdo nejel s radličkou za celé odpoledne. Nemají čas, musejí hrnout hlavní tahy. Tdy to schrnou, až přestane foukat. Kámoš mi volal z Prahy a povídal, že tam mají 3 cm a stojí v koloně 5 km dlouhé! :smich: Nocarové Pražský, spadne hrst sněhu a stojeji na pětníku, nemají ani zimní gumy. Kdyby přijeli sem, to by čuměli. Vlastně nečuměli, oni by se sem ani nedostali! :D

wasa11

#186 Nový příspěvek od wasa11 »

Bez předku to stoji za starou bačkoru.U nás od obce prohrnuje chlap ze začátku zimy(má6911) udělá cestu na radlici ,nerozhrne do strany a pak už se sám k nám v půlce nemůže anidostat.Hází to s ním ze strany na stranu...

Lukashil

#187 Nový příspěvek od Lukashil »

je pravda že to s traktorem hází, ale to už je na hmotnosti a vzorku na zadku, protože traktor s předkem je vzadu lehkej stejně, a hází ho to ke straně taky, pouze se líp vyjíždí z té škarpy :D
ale já se ptal hlavně kvůli tomu, abych věděl jestli kupovat radlici, nebo jestli s ní ani nepopojedu, jeden chlap tu má 7011 vpředu kola 7.50 - 20
vzadu 16,9 - 34 k tomu 6 závaží z crystala na každý straně a prohrnuje pro silnice.
jen jsem se ho nestihl zeptat, jestli mu to jde, tak se ptám tady......
Stydím se za tuto zem

matisx

#188 Nový příspěvek od matisx »

wasa11 píše:Bez předku to stoji za starou bačkoru.U nás od obce prohrnuje chlap ze začátku zimy(má6911) udělá cestu na radlici ,nerozhrne do strany a pak už se sám k nám v půlce nemůže anidostat.Hází to s ním ze strany na stranu...

to je presne ono, ze kazdej setri naftu a nerozhrnuje,to pak s tim nehne ani traktor s predkem :tyty: (bez retezu 6945)

Radim900

#189 Nový příspěvek od Radim900 »

lukashil píše:je pravda že to s traktorem hází, ale to už je na hmotnosti a vzorku na zadku, protože traktor s předkem je vzadu lehkej stejně, a hází ho to ke straně taky, pouze se líp vyjíždí z té škarpy :D
ale já se ptal hlavně kvůli tomu, abych věděl jestli kupovat radlici, nebo jestli s ní ani nepopojedu, jeden chlap tu má 7011 vpředu kola 7.50 - 20
vzadu 16,9 - 34 k tomu 6 závaží z crystala na každý straně a prohrnuje pro silnice.
jen jsem se ho nestihl zeptat, jestli mu to jde, tak se ptám tady......
U nás má chlap 6211 , a prohrnuje a celkem mu to de.
Pak tu jezdí ještě CAT Challenger MT575B a tomu to de taky pěkně a kvalita je stejná až na asfalt 8)

karlik.t

#190 Nový příspěvek od karlik.t »

Už mam i fotky moji radličky na vláknu čínské malotraktory

Karlos

tucnakk

#191 Nový příspěvek od tucnakk »

Tady jsem si půjčil foto s inzerátu celkem zajímavého řešení otočné radlice.
Přílohy
5846388.jpg
5846388 (1).jpg

jirkaaro244

#192 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

ja hrnu lopatou :smich: je otocna na vsechny strany 8)

cerven

#193 Nový příspěvek od cerven »

Já stále taky, protože sehnat radlici na můj stroj je celkem nadlidskej ůkol a jak tak koukam z okna, zase se zapotim. :zly:
MT7-055 Fuji Robin YE280

jirkaaro244

#194 Nový příspěvek od jirkaaro244 »

:pistol:

cerven

#195 Nový příspěvek od cerven »

jirkaaro244 píše::pistol:

:lebka:
MT7-055 Fuji Robin YE280

Odpovědět