čím hrnete sníh ?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: čím hrnete sníh ?
Já su na tom ještě líp - sakra - každý rok ho někam schovám a každý rok ho pak dělám nový - myslím ten odhrňovač.A podobné to mám i se stojanem na vánoční stromek - už mě to docela ,ale to kouzlo je kouzlo a zas bez toho by to nebylo ono
Host do domu - čagan do ruky
Mam takový dotaz myslíte že by šla udělat radlice z bojleru kdyby se říznul napůl.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
ale noveho lebo starý bi sa asi rosipalivo píše:Mam takový dotaz myslíte že by šla udělat radlice z bojleru kdyby se říznul napůl.
-
A co ze staryho lucniho valce???Nenapadlo to nikoho?Myslim ze tloustka plechu by nebyla az tak zla,ten radius by snad taky sel a valcu jsou plny JZD a nepouzivaj je uz vetsinou
- martinPec
- Kontaktovat uživatele:
No ja tu mam rizly bojler na pul a pujde z toho udelat paradni radlice, je to 3mm tlusty plech a kdyz se to vyztuzi,tak na tokeve to domaciiii hrnuti to bude ok. A neni novy,nekde majiteli tekl,jen kapal,tak too nebude az tak hrozne.
TRAKTOR FOREVER..:-)
Tak já to taky hrnu ten sníh, ale ze dvora. Každej den jezdím do práce autem, tada autem, Trabantem. A když už se nevyhrabu dokopce do garáže, tak musí nastoupit technika. Technika v podobě traktůrku, káry a lopaty. Nemám to kam na dvoře skládat, tak to musí pryč ze dvora. Sice když potom jedu už zezhora dvoru, tak taky hrnu, ne radličkou ale zabržděnejma kolama, to když tu káru trochu nafásnu víc, než ubrzdím. Musím jet pomalu a řetězy nezbytné! Potom do kopce po neudržovaný silnici a vyklopit za ves do škarpy. Takhle jsem když bylo hodně sněhu vozil 4 káry asi po tři odpoledne. Potom už je brzo tma a než se to naloží. Mám taky radličku malou ale nepoužívám ji na dvoře, protože mám dvůr vyskládanej z plocháčů kamenů. Jednu zimu jsem hrnul a potom najaře to dával dohromady. Jak to pod sněhem nebylo přimrzlí, kameny šly ven jak fík. Proto raději lopata a vyvozit.
Já kombinuju lopatu, frézu a právě jsem dodělal radlici za traktor, ještě nemám fotku. Při práci s frézou jsem ale byl jako sněhová koule, normálně jsem si připadal jako ve vánici. Minulou zimu jsme ji ale nepoužili. Jak bude letos se uvidí.
Silnice je dobrá na to, abych po ní dojel do terénu... mám rád platnost fyzických, ne silničních zákonů.
- Kutil3
no s tím počasím je to opravu nějak už divné...na zimu jsme připraveni, ale v době globálního oteplování asi budem zas rádi aby napadlo alespon na vánoce... uvidíme třeba tak jak nás loni zima šetřila tak letos to může být jiné
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...
- pragovák
já hrnu takto
DEJ TAM NEJT A NECH TO BEJT!
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=77273
Má smysl dělat radlici na sníh do čelního nakladače natáčecí?
- Kutil3
hmm hezký stroj koukám že ty řetězy na předku nejsou origo vojenské že? Jinak dávám plusové body za pohodlí pro dvoučlenou osátkupragovák píše:já hrnu takto
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem...
- pragovák
řetězy jsou ze sypače z liazky u toho jsou origo ve výbavě jen sem je zkrátil ö jeden ten kříž a už tam pasovaly ale těd na nové kola nevím nevímKutil3 píše:hmm hezký stroj koukám že ty řetězy na předku nejsou origo vojenské že? Jinak dávám plusové body za pohodlí pro dvoučlenou osátkupragovák píše:já hrnu takto
DEJ TAM NEJT A NECH TO BEJT!
Bydlím na samotě u lesa, tak se s tím moc nemazlím
Tuhle akci odnesla anténa od CB
Tuhle akci odnesla anténa od CB
jediné kolo, které nemusí být poháněno, je rezerva
- bastardtraktor
Jo - to se mi líbíRobert píše:tohle je pořádná radlice
takovouhle radlicí před traktorem John Deere prohrnujou okresku k nám do vsi.
Dá se to hydraulicky rozložit
tyto možnosti
1/ šípová radlice
2/ levá šikmá
3/ pravá šikmá
navíc má ještě jednu přestavitelnou i vzadu
ooooooooooooo