Busatis listovka - zaves
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Busatis listovka - zaves
Zdravim traktoristy,
vloni jsem poridil Z25K a letos jsem chtel poprve sekat. Jsem uplny amater... Poridil jsem busatisku, protibezku. Kosa sece perfektne, ale mam problem se zavesem.
Predpokladal jsem, ze kdyz budu zvedat hydrauliku, ze se mi zvedne plaz(ta tezka lyze, co pohani listy) a ze se bude zvedat i lista. Aby se dalo couvat, popojizdet i bez seceni.
Bohuzel tak jak to mam zavesene, zacne se mi nejdrive zvedat konec listy, ale jen tak 20cm nad zem, a kdyz se zacne zvedat plaz, tak jde lista zase k zemi.
To co je na fotkach je maximalni zdvih. A je to sakra malo, musel jsem sundat z konce listy takove ty kulatiny co maji shrnovat travu, protoze pri couvani jsem je zasekaval do zeme.
Na pravem cepu trojbodoveho zavesu sekacky, je pridelany jeste retez, ktery nevim kam upnout. Od prodejce jsem dotal radu, ze na horni rameno hydrauliky. Ale to bohuzel nic nedela, kdyz zvedam, tak se retez povoluje a nic nedrzi. Byl jsem se divat na ceskou zabkovou listovku a ta tam ma jakesi rameno, zacepovane na zavesu kosacky, jedno rameno jde pod savli hydrauliky a druha strana zdviha retezem pres kladku kosu ze zeme. Tak jsem dostal podezreni, jestli mi tam neco takoveho nechybi...
Dokazal byste nekdo poradit? Klidne nafotim lepsi fotky, reknete pokud chcete neco videt. Diky moc.
CELE ALBUM
https://photos.google.com/album/AF1QipP ... 9un6-0khal
Max zdvih
vloni jsem poridil Z25K a letos jsem chtel poprve sekat. Jsem uplny amater... Poridil jsem busatisku, protibezku. Kosa sece perfektne, ale mam problem se zavesem.
Predpokladal jsem, ze kdyz budu zvedat hydrauliku, ze se mi zvedne plaz(ta tezka lyze, co pohani listy) a ze se bude zvedat i lista. Aby se dalo couvat, popojizdet i bez seceni.
Bohuzel tak jak to mam zavesene, zacne se mi nejdrive zvedat konec listy, ale jen tak 20cm nad zem, a kdyz se zacne zvedat plaz, tak jde lista zase k zemi.
To co je na fotkach je maximalni zdvih. A je to sakra malo, musel jsem sundat z konce listy takove ty kulatiny co maji shrnovat travu, protoze pri couvani jsem je zasekaval do zeme.
Na pravem cepu trojbodoveho zavesu sekacky, je pridelany jeste retez, ktery nevim kam upnout. Od prodejce jsem dotal radu, ze na horni rameno hydrauliky. Ale to bohuzel nic nedela, kdyz zvedam, tak se retez povoluje a nic nedrzi. Byl jsem se divat na ceskou zabkovou listovku a ta tam ma jakesi rameno, zacepovane na zavesu kosacky, jedno rameno jde pod savli hydrauliky a druha strana zdviha retezem pres kladku kosu ze zeme. Tak jsem dostal podezreni, jestli mi tam neco takoveho nechybi...
Dokazal byste nekdo poradit? Klidne nafotim lepsi fotky, reknete pokud chcete neco videt. Diky moc.
CELE ALBUM
https://photos.google.com/album/AF1QipP ... 9un6-0khal
Max zdvih
Zetor 25K, Kubota GL 338
Re: Busatis listovka - zaves
Mito toho LANA ktere maš na foto NAPNUTE, tak ma byt hydraulicka pistnice s kterou si to přizvedneš.
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
Nechcu byt ošklivé, ale kecáš. Žádná hydraulika tam nemusí byt, stačí to seštelovat.
Je to stavěný na větší zdvih ramen. Polož kosu na zem,ramena co nejníž, ale aby se nahádal vývoďák Ten řetaz chyť na traktor poblíž třetího bodu. Funguje jak doraz. Pak krať to lano co je víc v zadu, tak, aby bylo jenom trochu volný. Pak se ti kosa začne zvedat podstatně dřív. A to lano co máš blíž k sobě ovládá zvedání konce kosy. Taky zkrátit (je tam zkracovák a dole je seřizovací šrub.)Pak se ti při zvedání zvedne nejdřív konec a až pak klika u traktoru. Pokud si v dosahu, tak dojeď, Já ti to ukážu. Pepa.
Je to stavěný na větší zdvih ramen. Polož kosu na zem,ramena co nejníž, ale aby se nahádal vývoďák Ten řetaz chyť na traktor poblíž třetího bodu. Funguje jak doraz. Pak krať to lano co je víc v zadu, tak, aby bylo jenom trochu volný. Pak se ti kosa začne zvedat podstatně dřív. A to lano co máš blíž k sobě ovládá zvedání konce kosy. Taky zkrátit (je tam zkracovák a dole je seřizovací šrub.)Pak se ti při zvedání zvedne nejdřív konec a až pak klika u traktoru. Pokud si v dosahu, tak dojeď, Já ti to ukážu. Pepa.
Ahoj, mám možnost taky koupit sekačku busatis záběr 160cm s pístnicí. Používám kosu na RS-09 ale mám řídkou lištu a na řídkou trávu to moc nejde Jak jste tedy se sekačkou spokojeni? Je oproti prstovce o hodně náročnější údržba?
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
A ze vim na kterou mas spadeno?
Me by se kdybych mel eresaka libila sekacka vepredu, nejlip protibezka co je na horsky sekacky, zaber okolo 2m. Proc? Protoze mam louky obehnany ohradama a nejezdil bych po trave.
Me by se kdybych mel eresaka libila sekacka vepredu, nejlip protibezka co je na horsky sekacky, zaber okolo 2m. Proc? Protoze mam louky obehnany ohradama a nejezdil bych po trave.
Chrochtám blahem. Namažeš všesko co se točí, nabrousíš žabky a srovnáš kosy do roviny (všecky žabky se musí třít o protilehlé). Pak už jenom jezdíš. Radši rychlej, ať pěkně podrážíš trávu a nepadá ti to do předu.Pokud sou zabky zbroušený o víc jak 2mm je dobrý je vyměnit. Ve vojtěšce půjdou jak oheň, ale jak zavadíš o trávu, tak se kosa udusí. Kosy 190cm vyjdou na cca 7000kč ale je to dobrá investice. Dobrý žabky berou aj 10 cm vysokou řidinu. Příkon 10-12 kw platí u dobréch a ostréch žabek. Pepa.
Gastly natoc videjo ze sekani, protibezka je taky muj favorit. Kdyz jsou udrzovany louky od bordela, tak snad neni nic min narocnyho a rychlejsiho a levnejsiho.
chlapi jde tato kosa konstrukčně zkrátit tak na 100-120cm? Díky.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Bez problému, ale proč???
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Mam na trakturku listovku žt-152 a v zasade nemohu rict kriveho slova i pri sekani letosni prerostle prvni travy šla supr (pravda obcas se to přicpalo ale v tom množstvi a hustote se tomu nedivim .I když mam mezi prsty a žabkama vuli kolem milimetru(uz to nejde doseridit) tak jednou do roka lehce prebrousim žabky a seka i 5 cm vysokou travu (otavy sem sekal i behem mirne prehanky a krasne to bralo i vlhkou travu(samosebou že o trosinku hur nez suchou:) ).Samozrejme ji vzdy pred kazdym sekanim promažu a ted mam i malinkaty mazaci lis tak ji budu (ojnici)mazat i pri sekani.Holt to neni bubnovka kde stači skoro jen menit(brousit) nože.
Samozrejme ze ji to chce mit trochu naposlochanou a dle travy zvolit otacky a rychlost pojezdu.
Samozrejme ze ji to chce mit trochu naposlochanou a dle travy zvolit otacky a rychlost pojezdu.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Astaldo: prosim te co je to za typ ty busatisky??? Nemas k ni nahodou manual?