stavba mulčovače

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
matesH

Re: stavba mulčovače

#76 Nový příspěvek od matesH »

hezke, a to mas odkud? nekde z netu, nebo jsi doma skenoval nejaky navod?

pali

#77 Nový příspěvek od pali »

našel jsem to na netu. originál je to v pdf-ku.

potřeboval bych informaci, jaké jsou natom ty převodovky. nebo sehnat foto štítku z nějakého mulčovače.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

bulanek88
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od bulanek88 »

Takovejhle mulčovač jsme koupili bez převodovky, na řemenech je převoda asi 1/1,5 dorychla, a prodejce říkal že v převodovce je asi 1/2 dorychla, jináč jsme to taky chtěli stavět, a minimálně tu hřídel bych si koupil, nabízel nám jí asi za 5tis bez nožů

pali

#79 Nový příspěvek od pali »

tohle je z tématu viewtopic.php?f=21&t=19470&start=75
borisjalub píše:
pali píše:zdravím, můžu požádat o foto štítku převodovky? a změřit průměr horní a dolní řemenice? předem dík
Převodovka štítek nemá. je to čína, ale máš štěstí teď to mám celé rozebrané, tak možu ty řemenice nafotit a změřit.
jinak převodovka poměr 1:3 a z horní hřídele na válec 1: 1,75 asi.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
borisjalub píše:Jsou tam asi 17 klíňáky Čínské označení B-965
borisjalub píše:
pali píše:dík moc. co třeba další rozměry? průmer válce? uchycení nožů-foto. jaký je celkovej poloměr otáčení včetně nožů?
Uchycení nožů je nafotce ve vlákně. Průměr horní hřídele, ta co jde z převodovky je na konci 30mm.
Dolní hřídel, jak je válec, ta co je na fotce (ta odstupňovaná), nejmenší průměr je 30mm další průměr na ložisko 40mm a ten největší teď nevím. Zbytek možná v úterý aj s fotkama.
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.

pali

#80 Nový příspěvek od pali »

jakou obvodovou rychlost by měl mít horizontální mulčovač?
taky má mít cca do 60m/s jako vertikální?

fastrac8250

#81 Nový příspěvek od fastrac8250 »

tak mala by byt od 40 do 70 metrov za sekundu 8)

Laslou

#82 Nový příspěvek od Laslou »

jeden mulčovač jsem dělal hlavně na drcení révy ve vinohradě.Základ tvořil rám z jeklu na rozměry čtverce 120x120cm.V prostřed jsem použil dif.z BMV 535,který jsem zavařil na stálý převod.Ze strany poloosy je napojení na výv.hříd traktoru a na napojení kardanu jsem vyrobil unašeč z kulatiny cca 500mm dlouhý na konci s oky ve kterém jsou uchyceny řetězy.

Záběr je 120cm a tahámto za pásáčkem Zetor 2023.Na retukovanou 2 při3/4 plynu to drtí i betonové sloupky.Jenomže to s traktorem mám natvrdo a teď generálkuju převodovku na traktoře.Takže mě čeká zátěžová spojka.

naftak

#83 Nový příspěvek od naftak »

Zdravím páni
Rozmýšlam nad výrobou mulčovača s vertikálnou osou otáčania o šírke 1-1,1m. Vedeli by ste mi povedať aká prevodovka, resp prevodový pomer by mala mať uhlová prevodovka na mulčovači? Mám továrenský malotraktor TV 824, tak môžem voliť medzi 540/1000 otáčok za min.
Ďakujem
(myslím že realizácia by nemala byť náročná, len potrebujem zohnať vhodnú prevodovku)

mufik

#84 Nový příspěvek od mufik »

Taky nad něčím takovým uvažuju.Už jsem sehnal i úhlovou převodovku 1:1.Podle výpočtu by při pr. 1m a 1000 ot/min měla být obvodová rychlost cca 52m/s.Mělo by to asi stačit.Když by byla do rychla bylo by to lepší,nemusel by se tak honit traktor,nevím ale jestli by se nedusil motor.V každém případě by tam ale měla být volnoběžka,buď vestavěná nebo na kardanu,možná i přetěžovací spojka.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Kolincz

#85 Nový příspěvek od Kolincz »

Doporučuji ti mat.14220,je to cementační ocel s výbornou svařitelností a houževnatostí. 11500 jak tady někdo radil, je obtížně svařitelná, když už,tak 11523, ale nic moc pevnost. 11600 je výborná, je na hřídele,ale svaření obtížné a nedoporučuje se. Tak ať se ti to podaří. Jo,ještě cena, Ferona jí má okolo 25,-Kč/kg (bez DPH).

Brendak

#86 Nový příspěvek od Brendak »

Myslíte že by šel udělat mulčovač poháněný hydromotorem. Byl by pověšený za 6911. Záběr asi 1 m. Konstrukce by byla jako plochý mulčovač , uprostřed hydromotor , který by přímo poháněl nůž. Sekalo by to trávu vysokou asi 20 - 25 cm. Plocha asi 25 x 120 m.

Orešanec

#87 Nový příspěvek od Orešanec »

Brendak, odpoved znie, ze urcite ano. Otazka je ci sa ti to oplati. Do hydraulickeho okruhu Zetora by som rotacny hydromotor urcite nezapajal. Na Zetoroch sa do hydraulickych okruhov pouziva prevodovy olej a to rotacne hydromotory dlho na nom nevydrzia. Okruh by sa musel konstruovat ako externy a pohanany od vyvodoveho hriadela. Neviem, ake dovody ta vedu k hydropohonu, ale keby si mal kupovat diely do hydrauliky, asi to vyde dost draho. Radsej bysom to riesil mechanicky. Su tam mensie vykonove straty. Na tak malu plochu neviem ci sati to oplati.

Brendak

#88 Nový příspěvek od Brendak »

To řešení mě napadlo ze dvou důvodů. Jednak mám doma hydromotor. I když je možná moc malý. A jednak bych mulčovač mohl bez problémů pověsit jako normální mulčovač. A nebo by se dal dát vedle traktoru , jako třeba lištová sekačka. Abych se dostal pod stromy. Vyděl jsem nějaký takový mulčovač u silničářů pověšený za 7211. Myslím že měl hydropohon , ale nevím jestli měl samostatný okruh. Jmenovalo se to pelikan a mělo to i takový tvar. Jako do Z. Ale ten mulčovač byl horizontální ne ten placatý. Jestli někde na internetu najdu fotku , tak ji sem dám.

Brendak

#89 Nový příspěvek od Brendak »

Něco jsem našel , ale pohon je normálně kardanem. Dělá se i malý mulčovač 50cm s hydropohonem (vertikální) , ale ten má vlastní olejovou náplň.
mulcovac-geo-agf[1].jpg
kbrp5[1].jpg

bulanek88
Kontaktovat uživatele:

#90 Nový příspěvek od bulanek88 »

Jestli dobře počítám tak výkon hydrauliky na traktoru je nějakých 12kW, to na nějaký velký mulčování nebude

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“