Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Zdar, no myslel jsem nějakej použitej JD a né novej.
Vím že jsi myslel použitej, 20 000 Kč je rozhodně málo na použitej lis JD
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, tak co mi poradíte za Z 4011? Chtěl bych vysokotlakej, ale někde jsem tady četl, že sotva Z 4011 ho zvládá, tak teda už nevim.
Já potřebuju 1. cenu do 20 000Kč
2. co možná nejrychlejší lisování, abych na
1ha nestrávil mládí
3. dobrou dostupnost ND, pro mě, jako
začínajícího farmáře
4. šetrnost k Z 4011.
Lisy, jako K 442 nebo Jd nebo NH beru a možná i Class, ale musí splnit moje požadavky. Předem dík za odpověď.
Já potřebuju 1. cenu do 20 000Kč
2. co možná nejrychlejší lisování, abych na
1ha nestrávil mládí
3. dobrou dostupnost ND, pro mě, jako
začínajícího farmáře
4. šetrnost k Z 4011.
Lisy, jako K 442 nebo Jd nebo NH beru a možná i Class, ale musí splnit moje požadavky. Předem dík za odpověď.
no tu k 422 jsme měli když jme ještě hospodařili -náhon 1000 otáček a v kopcích to celkem cvičilo i s 6911 takže to šetrné k traktoru moc nebylo. pořizovací cena v roce1996 40 000 kč za stav odpovídající strojům z jzd
Naposledy upravil(a) radas dne úte lis 18, 2008 8:59 pm, celkem upraveno 1 x.
Zetor 4011: nechci ti do toho kecat ale trochu si to představuješ jak hurvínek válku,škoda že máš k dispozici jenom Z4011-já byť tebou a měl bych mít tu Z4011 jen na určitý časa pak bych měl v úmyslu zvětšovat svoji rozlohu tak připlatím a koupím ten na kulaté balíky,ale zas čtyřícitka to bude tak tak zvládat-jinak co máš už teď za příslušenství?
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
-
- Kontaktovat uživatele:
No ke 4011 mám, taky Z 25k a k nim mám valník 3,5t, potom dvoukolák, brány 5m, kultivátor, kravskou sečku, lištovou sekačku polonesenou, Ton, postřikovač 8m, pluh podmíták, babosed na sázení brambor, nakladač UNHZ 500, rozmetadlo hnoje, rozmetadlo jednokotouč na prům. hnojiva, to je nové Polák. Ještě ten lis a budu to mít OK. Nevim, uvažoval jsem o nějakém jiném, který by byl lepší, než K 442, která podle mě nepotřebuje 1000, ale jen 540, ale až ty K 453 nebo 454, ty potřebujou 1000. Rád bych koupil nějakej lis na malý hranatý balíky za slušný peníze a ve slušnym stavu, ale jak koukám, tak stejně pořídim tu K 442. Jinak se podívajte na starý fotky, kde se K 442 tahala i se Z 50 super a na Youtube jsou myslim dvě videa s traktory Ursus C 360 a ten je, jako Z 4011. Funguje to, né že né. Zajímalo by mě, jestli vůbec Welger vyráběl lisy na malý hranatý balíky, který byly vysokotlaký? Rád bych si Z 4011 šetřil, ale jinak, než že s tim budu tahat K 442 to nevidim. Dnes se dá sehnat i K 442 za 18 a ve slušnym stavu a na to já slyšim, i když bych třeba, kvůli 4011 vzal něco jinýho. Jak říkám, do nízkotlakého se mi jít nechce. To můžu zrovna vozit s horalem. Kolik lidí mi řikalo, že Z 4011 normálně zvládne K 442, tak to jinak nevidim.
Poraďte mi prosím.
Poraďte mi prosím.
- jirka_holub
No asi treba ten welger AP12 -viz strana 2 v tomhle vlakne.Zetor 4011 píše:.........Zajímalo by mě, jestli vůbec Welger vyráběl lisy na malý hranatý balíky, který byly vysokotlaký? ...........
Ahoj Jirka
-
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, nic ve špatném, ale když jsem viděl ten lis Welger AP 12, tak to je nářez. Neřikám, balíky z toho padaji pěkný, ale s tim traktorem to houpá pěkně. To bych byl se 4011, asi pěkně vyklepanej, než bych nalisoval těch 12ha sena a ještě nějakou slámu. Pořád, jste mě nepřesvědčili, že budu muset pořídit nějakou K 442. Blajda našel pěknou, ale chce za ní dost. Já jsem na netu našel K 442 za 18 a troje vázání k tomu a dělá s tim i hodně balíků ročně a dost pěkný.
jak jsem psal k 442 jsme měli to že k tomu jsou 3 vazače neznamená že to bude vázat . jinak spokojený jsem s ním byl za 10 let co jsme ho provozovali odešel náhon , malá hřídel před setrvákem , občas zlomená jehla když do balíku vletěla větev nebo šutr, jednou jsem brousil ostří co řeže slámu jinak samé blbosti, občas problém s seřízením vázání. no problém byl spíš v nestejnoměrný přísun materiálu - pokud se tam nahrnulo moc a řidič neubral šly balíky tak ubité že to trhalo špagát. dělali jsme s ním cca 60 ha ročně seno i slámu
- jirka_holub
Zetor 4011: Asi sis to spatne vylozil. Ptal ses zda welger vyrabel nejaky vysokotlak......... o agregaci AP12 a 4011 nemohu nic rict, protoze nic nevim
- bastardtraktor
Zetor 4011: OK - chceš teda něco z ciziny - to je asi jediná možnost - u nás byly jen ty DDRonský
Nemusí to být John Deere, ale prostě vysokotlak na malé hranaté - jsou sivšechny podobné od mnoha značek
Od překupmíků u nás bych žádnou zemědělskou techniku nekupoval ani náhodou.
To jsou všechno vykukové k pohledání co chtěj jen za co nejméně koupit a za co nejvíce prodat.
Když už to kupovat u nás, tak od někoho kdo si to sám dovezl a používal a teď třeba koupil větší lis a tento dává pryč.
Ale rozhodně nejvíce se vyplatí si pro to třeba do toho německa zajet sám.
Nejlepší je to koupit přímo od sedláka, který to používal , teď používá modernější lis a ten starý mu překáží. Takový člověk Ti pak vše i vysvětlí a předvede. A třeba Ti k tomu přidá zadarmo i něco co se mu válí v kopřivách a jako slušný člověk na rozdíl od nšich překupníků by se za to styděl chtít peníze
Třeba tento vypadá velice solidně a i podle popisu to bude i slušný člověk
http://cgi.ebay.de/Ferguson-Presse_W0QQ ... 240%3A1318
Toto je asi 400 km od našich hranic pořát po kvalitní dálnici
na vlek na přepravu aut se to s povolenými přesahy do stran vejde a váhově taky a vůbec bych neváhal za to dát i něco přez 1000 Eček
Ten stroj je ještě v původním laku i s nálepkama a je vidět, že se oo něj dobře starali.
A takové inzeráty se najdou i častěji
JE TŘEBA SLEDOVAT TOTO ODDĚLENÍ NA EBAY - vždy po kliknutí je tam aktuální nabídka
http://business.shop.ebay.de/items/Land ... se7ea7f98a
je to oddělení specielně na LISY- balíkovače a jejich příslušenství , návody, díly atd
Nemusí to být John Deere, ale prostě vysokotlak na malé hranaté - jsou sivšechny podobné od mnoha značek
Od překupmíků u nás bych žádnou zemědělskou techniku nekupoval ani náhodou.
To jsou všechno vykukové k pohledání co chtěj jen za co nejméně koupit a za co nejvíce prodat.
Když už to kupovat u nás, tak od někoho kdo si to sám dovezl a používal a teď třeba koupil větší lis a tento dává pryč.
Ale rozhodně nejvíce se vyplatí si pro to třeba do toho německa zajet sám.
Nejlepší je to koupit přímo od sedláka, který to používal , teď používá modernější lis a ten starý mu překáží. Takový člověk Ti pak vše i vysvětlí a předvede. A třeba Ti k tomu přidá zadarmo i něco co se mu válí v kopřivách a jako slušný člověk na rozdíl od nšich překupníků by se za to styděl chtít peníze
Třeba tento vypadá velice solidně a i podle popisu to bude i slušný člověk
http://cgi.ebay.de/Ferguson-Presse_W0QQ ... 240%3A1318
Toto je asi 400 km od našich hranic pořát po kvalitní dálnici
na vlek na přepravu aut se to s povolenými přesahy do stran vejde a váhově taky a vůbec bych neváhal za to dát i něco přez 1000 Eček
Ten stroj je ještě v původním laku i s nálepkama a je vidět, že se oo něj dobře starali.
A takové inzeráty se najdou i častěji
JE TŘEBA SLEDOVAT TOTO ODDĚLENÍ NA EBAY - vždy po kliknutí je tam aktuální nabídka
http://business.shop.ebay.de/items/Land ... se7ea7f98a
je to oddělení specielně na LISY- balíkovače a jejich příslušenství , návody, díly atd
ooooooooooooo
zdárec kupoval jsem v německu toto a taky jsem trošku naletěl takže důvěřuj ale prověřuj
to už je stroj to by měla i po cestě co táhnout ta 40
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341