Minibalíkovače

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Zetor15

Re: Minibalíkovače

#571 Nový příspěvek od Zetor15 »

Mam 870 FN tak jinak sit i kasac a vyhoda je ze sezere i docela dost hmoty. Jinak sit je moznost koupit treba na dabaku pripadne rovnou z ciny nejake dela i tady juta. Vydrzi docela dlouho jedu zatim druhou roly original a vydrzi jeste urcite pristi rok pak mam pripravenou tu od juty do zalohy a az budu objednavat tak koupim treba 3 ks z ciny a budu mit zase na leta pokoj. Vyhoda je ze se nekazi a pokud na ni nesviti slunicko tak je stejna i po letech.

pajik

#572 Nový příspěvek od pajik »

taky jsem pořád vymýšlel že bych chtěl to vázaní do sítě ale bylo to právě přes 2000USD a sít trosku atyp rozměr ... tak jsem to vzdal a vzal do provázku a přijde mi to zamotané dobře :) koukám že řešíme rozdílné nastavení :D :D ja se snažím o co nejmíň slisované :D ... ta doprava je asi hodně individuální ja za ni dal 76USD až do prahy :)

pajik

#573 Nový příspěvek od pajik »

Obrázek

fikejz

#574 Nový příspěvek od fikejz »

Já mám pozemky samou stráň a to vázání, když jsem levým bokem dolů neuváže pořádně pravou stranu balíku. A taky couvat kvůli každému balíku abych ho vysypal proti kopci a ani to není jistota, že neuteče a neskulí se ... tak raději na každé vázání vystoupím, pomůžu tomu zavázat a balík si odchytnu a ustavím. Takže logicky chci vystupovat z traktoru a nasedat co nejméně. Navíc tvrdší balík tolik nepromokne při případném dešti a je celkové pevnější.
Ono taky kdo ví, jak moc se Číňan páral s nastavováním těch vázacích tlaků. Jak je na lisu ta tyčka co "signalizuje" naplnění - tak se mi teď po utažení zvedne maximálně do poloviny bílého pole než začne vázat. Takže by nejspíš ještě pořád šlo přidat na tlaku. Každopádně i hodně povedený = z obou boků tvrdý balík bez problémů zvednu a unesu.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Václav007

#575 Nový příspěvek od Václav007 »

Jen pro zajímavost. Kolik uděláte že sítě balíků a kolik síť stojí?

A možná trochu hloupý dotaz,ale co znamená ten aktivní kasal?

pajik

#576 Nový příspěvek od pajik »

Jj mě po úpravě na co nejmíň slisované neukazuje vůbec ... 🙂 Každopádně když jsem si nezastavil rameno za základní polohy koukal jsem na ten ukazatel a ukazoval do poloviny žlutého ... To už jsem musel přidávat plyn a pak praskl ten pojistný šroub ... Balík mám je tvrdej jak kámen a drží i bez provázku tvar 🤣🤣

fikejz

#577 Nový příspěvek od fikejz »

Aktivní kasač: jsou to kovové pevné prsty vsazené mezi sběrací ústrojí a lisovací komoru. Prsty se pohybují po elipse. Simulují tak pohyb hrábí, které posouvají lisovanou hmotu do komory rovnoměrně a plynule.

Stejně si myslím, že nejvíc záleží na nahrabání sena. Když to je nerovnoměrné, hlavně pokud jsou místa s velkým množstvím, které pak vlítne do balíku najednou tak asi nic nezabrání blbému a nerovnoměrnému slisování. Pokud je hodně hmoty dost pomáhá jet pomaleji, aby měl lis čas si to "přechroupat" a srovnat. A hlavně mít na hřídeli (PTO) opravdu těch 540 otáček.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

pajik

#578 Nový příspěvek od pajik »

Mám teda nalosováno prd ale skoro nejlépe to zralo seno na redukovanou jedničku ... Měli jsme teda řádky nahrabane hráběmi takže hodně nerovnoměrně ...

Václav007

#579 Nový příspěvek od Václav007 »

Takže něco jak berany na sběráku. To nepotřebuji.

Jinak loni jsem nahrnul a jezdil redukované 1-2 a najednou jsem řádek nemohl sebrat.

Letos bylo hodně hmoty tak jsem jel bez nahrnuti na normální 1-2

Pokud pořídím svůj lis dám tam sluníčka před sberak která to tam budou stahovat a nahrnovat asi nebudu

palobobo

#580 Nový příspěvek od palobobo »

Ja som skusal tiez len zberat nenahrabane a robilo to nerovnomerne baliky. Ten kasac na seno slamu vobec netreba.

pajik

#581 Nový příspěvek od pajik »

No taky jsem si říkal že nějaký sluníčka nebo něco co by projevovalo seno by se hodilo ale žádný jsem nikde nenašel

Zetor15

#582 Nový příspěvek od Zetor15 »

Popravde kolik baliku ze site si nepisu,ale tipuju ze tak cca 350-450ks podle kolik je otacek na baliku a cena site do 1000 kc/ks
Kasac netvrdim ze je nutnost,ale kamaradka ma stejny lis jako ja,ale bez kasace a do provazku a s tim co uz jeji lis nevezme tak ja jeste porad nemam problem. Jedine co mi chybi je sirsi zberac alespon o 15cm na kazdou stranu idealne o 20cm na obe strany. Ale to je dany taky trochu tim ze jsem zmlsanej z velkeho lisu kde sezere radek co se ani nezmackne pod traktor a nevejde mezi kola.

Václav007

#583 Nový příspěvek od Václav007 »

sluníčka budou na řadě až jestli bude lis, to se potom nějak vymyslí

jinak shrnu moji komunikaci s číňanem

Lis 850.....1400USD
doprava do Prahy.......100USD....není pojištěno proti poškození, ale při ztrátě to jde za nimi
poplatky u nás .........550euro....možno hradit už firmě tady, ale není v tom DPH
při odběru více kusů se možná zlevní ten poslední poplatek jinak nic

Nyní jsem psal ještě na celní zprávu, aby mi potvrdili že se na to nevztahuje clo a také mě zajímá jestli DPH se platí ze všeho. Ti zatím nereagují.

každopádně pokud to takto bude souhlasit měl by vyjít na nějakých 58000 jestli dobře počítám

Nestor.Kea

#584 Nový příspěvek od Nestor.Kea »

Obrázek
Priatelia potrebujem poradiť, mám tento balíkovač a potreboval by som zistiť či sa dá nastaviť hustota balíka. Ja tam totiž nemám tie páčky s tými 3 dierkami. Snáď má niekto podobný kúsok a bude vedieť poradiť.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Iseki TU 180f

fikejz

#585 Nový příspěvek od fikejz »

Je to poněkud zjednodušené a jinak uspořádané, ale i zde se dá nastavovat hustota, respektive tlak při kterém se spustí vázání balíku.
Tlak opět tahá za zobáky jistící komoru zavřenou, které jsou šroubem se samojistící matkou přišroubované na plocháči v jehož horním otvoru je táhlo se závitem stavitelnou délkou a kontramatkou. Toto táhlo prostřednictvím páky se dvěma otvory v dolů směřujícím rameni přenáší pohyb na spoušť vázání nahoře. Síla při níž začne lis vázat jde nastavit jednak změnou polohy táhla a pak taky délkou táhla. Lze to při raménku vázání nastaveném do polohy výchozí pro spuštění vázání zkoušet naprázdno. Vždy při dosažení polohy pro spuštění vázání spadne raménko dolů a začal by proces vázání.

Pozor je tam ještě jedno šroubením stavitelné táhlo. To spojuje zobák s osou otvírání komory lisu a řídí tak zavírání a otvírání. S ním rozhodně nehýbej!

Edit: Co to tam je za kablík vedoucí k čerpadlu hydrauliky lisu? To je elektricky ovládané otvírání komory?

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“