Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
jirka_holub

Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač

#46 Nový příspěvek od jirka_holub »

antipo píše:Přesně jak píšete,kolem nás je taky hodně zemědělců co mají lisy na kulaté balíky ale vždycky jak bych potřeboval já tak oni mají svoje práce až až-musel bych čekat.A mít posečeno a usušeno seno a čekat a čekat až on si dodělá svoje...no nevím nebylo by to na moj nervy :smich: už tak mám při sklizních sena nervy na pochodu

na kulaté balíky nepotřebuješ čelní nakladač ale dáš si takovou ,,jehlu.. do zadu.Nevím co to dělá s těžšími traktory ale se Z3011 to pěkné mává,hlavně když to je ve vyšší poloze-je to už i slušná páka

Si myslím že kulaté balíky se oplaatí až když už je dost pole 3Ha a víc.

Na krmení jsou asi lepší kulaté ne?teda pokuď je na pastě víc kusů zvířátek.Přivezu balík,přetrhnu provázky,síťku napíchnu vidleme ještě jednou tak aby se balík trochu rozpadl a je hotovo.
Když už jsme u toho jaký rozdíl je mezí síťkou a klasickymi provázky?
Jehlu jsem take videl, ale ja jsem zvolil takove vidle na ktere to nakulim - foto viz http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 278#p53278 . S balikama sena jedu opatrne, neni proc kvaltovat, je to prece jen veteran, docela to houpe, ale urcite to Z4011 neprevazi, balik ma asi 300-350 kg (predek se zveda az pri 600kg , overeno na te lzici za traktor s piskem). Jak by to bylo s 3011 nevim.

Na to krmeni venku je podle me prave nezadouci, kdyz je to rozkulene. (To by toho kobyly vic zaslapaly nez sezraly. ) Proto mam kolem baliku ( sitku a hnusne seno z vrchu sundam) takovou ohradku - neco jako na http://www.ksk.cz/?produkt=56 ale ja mam primitivni ze zabradli.

O rozdilu provazku a sitky nemohu nic rict, baliky mam v sitce.
Ahoj
Jirka

Zetor 4011
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Zetor 4011 »

antipo píše:tak jak to bereš tak jak si to napsal tak máš v podstatě pravdu,koupi toho lisu na hranaté balíky by byla zbytečná investice a pokuď budeš ten lis na kulaté balíky tahat za 4011 jen dočasně tak bych to bral

jo přesně jak si to psal o tom kombajnu,taky se mi to letos stalo akorát s balíkováním.Měl jsem to předem domluvené.Před tím jsem si psal s meteorologem a ten mi říkal že za 2 hodiny jsou srážkyu mě.Balíkovač samozřejmně nikde-zpozdil se o hodinu,to už z dálky bylo vidět první blesky,balíky jsem mu s toho balíkovače přímo rval.Nakonec jsem dojel z poslední fůrou před stodolu a za 5 minut přišel slejvák.Nic přijemného a proto ikdybych měl do strojů vrazit trochu víc peněz tak si to rači koupím a mít pokoj
Je to tak. Když si vemu, že by mi nevyšel nějakej stroj na služby, např. lis, tak když si vemu, že by mi to seno zmoklo a zase bych ho rozhazoval a shrnoval, tak je raději lepší hodit peníze do lisu a né si raději, takhle vydělat. Potom, když bude někdo chtít, tak si můžeš i občas sám vydělat na nějaký fušce. Jinak, jak tady píše Jirka Holub, tak ty vidle jsou dobrá věc, ale já raději teď sháním vidle z ještěrky do TBZ za 4011. Jinak když chceš vozit víc, tak si dej do předu závaží, dá se dát pod kapotu, na držák nápravy anebo i do předních kol, ale to se špatně shání a ani já ho nemám. Jinak i ten Hesston může vázat do sítě, asi 20 000Kč. Zdar

Jiřin

#48 Nový příspěvek od Jiřin »

Pisete tady, ze na prevazeni kulatych baliku pouzivate jehlu ......... Kdyz je dost mista pod strechou, proc ne. Ale s tou jehlou se ty baliky nenaskladaji na sebe. A pri tom svazeni z louky to taky neni nic moc. Bud na to musi byt nizky vozik na ktery se to nakuli a nebo pak jezdit s jednim balikem extra. I s celnim nakladacem se jich na vlecku moc nevleze :(

jirka_holub

#49 Nový příspěvek od jirka_holub »

Jo, muj pripad je, ze vozim kazdy balik extra, staci mi to, protoze mam louky hned u domu. I baliky slamy jsem vozil po jednom ( asi 300m ze spousedova pole - 19ks). Mam to jen takove hobby. 8)
Na vaznejsi praci to neni.

bastardtraktor

#50 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Vozil jsem kamarádovi balíky, které koupil pro koně asi z 15 km dálky na vleku co mam na vožení bagříka.
Nepotřebuje nájezdy - celá plošina je sklopná
stavěl jsem ho sám
tady je podobná tovární
Obrázek
já mam ale velký kola vně- plocha mezi koly je tím pádem ale menší cca 1,7 x 3,6 m
a celou plochu jsem udělal z překižky
P1018175_tn.jpg
Nakulit se na to dá ručně ve dvou lidech jen asi 2 ve více lidech až 4 balíky
pak nam je tam naskládali čelňákem a vešlo se jich tam myslím 6
ooooooooooooo

bastardtraktor

#51 Nový příspěvek od bastardtraktor »

bastardtraktor píše:
v2000m píše:
bastardtraktor píše:Ten John Deere vysokotlaký lis na hranaté balíky se prodává u nás a i v německu tak za 15, 20, 25 tisíc.
Ty díly jsou v USA a asi i v zápdní Evropě, ale naše zastoupení téhle formy jsou samý velký přiblblý frajeři Firmy jako STROM a podobně - jsou pěkný hovada.

Kde jsi viděl vysokotlak za 15 aby to nebyla ta šílenost E441, 442 ???? :-/
No tenhle -
http://www.deere.com/servlet/com.deere. ... r=0328%20E
tedy nějaký starší, ale vlastně skoro stejný John Deere
koupili sedláci u nás ve vsi za 1000 Marek ještě těsně před zavedením Eura
a na Ebay se objevují a draží se tak od 500 do 1200E
tedy většinou okolo 1000 E - těch 500 a podobné ceny jsou spíš vyjímka a štěstí asi.

Zde jsou údaje
http://www.deere.com/specsapp/CustomerS ... r=0328%20E
potřebuje to 35 HP,
ale ten starší je trošku uzší, tak mu asi stačí méně.
Tahá se to za Z 4011
bastardtraktor píše:Myslíte, že by to utáhl Murgaš ??
Motor má 45 HP a vývodovou hřídel 540 Ot.

Tedy ten motor by mohl mít více koní -
Ten stejný motor na vysoké otýčky má skoro 80 HP, ale v Murgašovi je seřízen na nízké otáčky

Murgaš nemá ale dvojitou spojku.
Ale jak jsem se na ten Lis John Deere díval při práci
tak to má volnoběžku - tedy když se roztočí ten šílený setrvačník a uplně se vyspojkuje, tak se lis točí dál.
Takže když se chce aby lis pracoval i behem zastavenáí musí se rychle spojkovat a vyřadit rychlost pojezdu a a zaserychle spojku poustit, aby se náhon točil.

Zetor má dvojitou spojku, ale ve světě to není u všech treaktorů zcela běžné - většina starších amerických, nebo němekých traktorů dvojitou spojku nemá a museli to s tím nejak dělat.

Prosil bych , aby jste se vyjádřili k tomuhle
ooooooooooooo

jirka_holub

#52 Nový příspěvek od jirka_holub »

Ptas se na ten John deerem, tak to nevim. Ale s tim malym welgerem 350 by se stihnulo vyradit dokud se toci setrvacnik, to jo. Ale kdyz mam nekde opravdu blbe udelany radek, moc husty, tak pomoci pojezdove spojky zastavuju kratce treba co 2 metry. Toho se ale uz snazim vyvarovat a delam radky tak akorat.
Ahoj Jirka

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od v2000m »

[Murgaš nemá ale dvojitou spojku.
Ale jak jsem se na ten Lis John Deere díval při práci
tak to má volnoběžku - tedy když se roztočí ten šílený setrvačník a uplně se vyspojkuje, tak se lis točí dál.
Takže když se chce aby lis pracoval i behem zastavenáí musí se rychle spojkovat a vyřadit rychlost pojezdu a a zaserychle spojku poustit, aby se náhon točil.

Zetor má dvojitou spojku, ale ve světě to není u všech treaktorů zcela běžné - většina starších amerických, nebo němekých traktorů dvojitou spojku nemá a museli to s tím nejak dělat.[/quote]

Prosil bych , aby jste se vyjádřili k tomuhle [/quote]

Výkonem bude Murgaš určite stačit, ale opravdu bych mel asi strach z te spojky... Jen z vyprávění pamětníků si vzpomínám na to, jaká prý byla hrůza jezdit se SUPREM 35 a tahat tím řezacku.Když se to přidusilo a potřeboval zastavit... Setrvačník u vysokotlakýho lisu je zásobník energie pro beran do vysoktlake komory... když budes mit co nejrovnoměrnější řádky a vychytáš rychlost-může to taky docela dobře fungovat. Prodej Murgaše a dodělej SUPRA, než díly rozprodáš :) Hlásím se jako zájemce o Murgaše :)

Přidávam nejakou fotku, inspirace z Farmwebu
Přílohy
82994.jpg
80279.jpg

Zetor 4011
Kontaktovat uživatele:

#54 Nový příspěvek od Zetor 4011 »

Zdravím, zase jste mi nasadili brouka do hlavy. Nějak mi nejde z hlavy ten lis JD na ty malý hranatý balíky, ale ten hesston, taky moc nechci opustit. zajímalo by mě, kde se daji sehnat tyhle lisy JD na ty malý balíky a kde se na to dá sehnat ND? Koukal jsem včera k Agrozetu na stránky http://www.agrozet.com a v sekci nové stroje, pod John Deere jsem našel i tyhle lisy na malý hranatý balíky. Někde jsem tad četl, že by mi stačil výkonově i Zetor 4011 a cena je od 18 víš, ale to je jak pro mě. Lis Hesston je dobrej, ale 50 000 zbytečnejch zrovna nemám a abych řekl pravdu, tak se mi to, ani do něj vrážet teď nechce. Nerad bych si ničil 4011, i když by to bylo na nějaký ten rok a jen na můj plácek, ale kdybych si pořídil tenhle JD, tak bych mohl jezdit i na melouchy a k tomu Hesstonu bych se, taky dopracoval. Ještě by mě zajímalo, jak ten lis rychle maká? Všichni mi řilali, že lis K 442 je hrozně pomalej a tak se ptám, jak je na tom ten JD? Mě osobně se hrozně líbí ty malý hranatý balíky, jsou takový skladnější a líp se rovnaji, něž ty kulatý. Neřikám, když budu dělat senáž, tak si to nechám prozatím nalisovat a třeba za 2-3 roky bude i ten Hesston, ale i kamarád, který má lis Claas variant, na kulatý balíky si musí půjčovat K 442 a je rád, že tu možnost má. V dnešní době je pravda ta, že kulatej balík má spoustu výhod, ale ten malej hranatej, je na spoustu věcí, taky dobrej.
Jsem z toho trochu vydřenej :pistol: , tak mi poraďte, aspoň trochu. :rally:

antipo

#55 Nový příspěvek od antipo »

Jiřin: soukromý zemědělec který tu má hned vedle nás pole zvedne pomocí vidlí balík do výše 2,5m.Na vidli má přímo pístnicí kterou když přitahuje tak zvedá i balík-ikdyž zešikma.Když to je uplně nahoře tak to s traktorem už dost mává.Pokuď se mi to podaří tak to zkusím nakreslit,chápete mě někdo?napsal jsem to dost nepochopitelně
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341

Zetor 4011
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od Zetor 4011 »

Tak po velkém rozhovoru s kamarádem jsem usoudil, že bude, asi ten na hranatý balíky. POtom, co jsem spočítal všechny náklady na Hesston 50 000 a víc a nějaký lepší traktor, asi 6911, tak to je 70 000 a víc. Tak jsem to spočítal a vyšlo mi, že pro mě bude lepší, když si koupím lis na malé hranaté balíky a nebudu trápit staříka, jako to používaji Poláci na Youtube, pod typem Ursus C 360. Jen by mě zajímalo, jak tady psal bastardtraktor, jaký maji ty jeho sousedi zkušenosti z provozu s lisem a kde se dá sehnat ND. Ještě by mě zajímalo, jestli náhodou mi někdo neporadí něco víc nebo něco jiného? Prostě a jednoduše potřebuju lis na balíky, jen vysokotlakej a aby na něj byly náhradní díly a pěkně si rozuměl se Z 4011. Po zralé úvaze jsem si řekl, že si traktor nebudu trápit a budu se držet při zemi. Ještě by byla dobrá cena, někde okolo 10, ale to je dost nemyslitelný, ale hlavně do 20 000Kč. Nejlepší by bylo, kdyby se dal koupit u nás a abych pro něj nemusel do Německa nebo, jestli víte o někom, kdo je sem vozí, tak mi na něj dejte prosím kontakt. Předem dík za odpověď. Honza

Tonci

#57 Nový příspěvek od Tonci »

Mne by stacila tato supravicka :) :) len bohvie aka je cena
http://www.metacafe.com/watch/1051268//
Zetor 6748

Zetor

#58 Nový příspěvek od Zetor »

Moc pěkné videjko,jen u té baličky mě to pobavilo.Nedokážu si představit tam ten balík dávat sám.Cena asi nebude nějaká nízká ale jinak moc šikovné stroječky. 8) Tady je něco podobného http://www.rvr-agro.cz/cz/index.php?s=0 ... vi&id=2023 http://www.rvr-agro.cz/cz/index.php?s=0 ... vi&id=2024
Zetor that's life...
Malotraktor 4x2 domácí výroby - zatím ve vývoji
Vilém :-)

Citron

#59 Nový příspěvek od Citron »

Zetor 4011: Pokud myslíš ten lis JD tak ti 20 000Kč stačit rozhodně nebude.
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....

antipo

#60 Nový příspěvek od antipo »

jo přesně pokud si myslel ten lis JD tak ta cena bych řekl se bude rovnat tomu lisu na kulaté balíky
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“