svinovací lis UNIBAL

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
petr.540

Re: svinovací lis UNIBAL

#316 Nový příspěvek od petr.540 »

Zdar chlapi, tak jsem dal na vaše rady a ještě jsem byl na rozumy přímo za odborníkem z Nerezu a pořídil jsem teda unibala, nejradši bych ho hned zkusil ale na čem teď že?

zetorak jirka

#317 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Dobrá volba, gratuluji. tak leda že bys skusil koulet sních a stavěl sněhuláky. :)

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#318 Nový příspěvek od tomasberry »

taky jsem na podzim koupil unibala, tak taky přemýšlým jak ho vyzkoušet než do toho vjedu na ostro. je pár let po repasi v nerezu, tak snad bude chodit, pás už jsou prošoupanější (ale jsou vařený a natržený nikde nejsou) tak snad ještě aspoň letos vydržej. A má jenom hydraulický vázání, tak se s tím snad zžiju. Mám jenom ty pásy co jsou na lisu, navíc nic. Myslíte že si mám koupit jeden pás do foroty kdyby mi to prasklo, nebo stejně bude novej kratší když nebude tak vytahanej jako ty starý a dělalo by to problémy? Nebo je lepší sehnat jen kousek starýho pásu a na ten prasklej to napojit?

frturek1

#319 Nový příspěvek od frturek1 »

svareny pasy? urcite bych uvazoval o nejakej sponkach, osobne pouzivam aligator ryvet lis jd 550 sponkovacka je jednoducha kutilovi zabere max hodinu na virobu a pouziti kdekoliv na poli.jinak s unibalem nemam zkusenosti ale na par baliku muze bejt dobrej kdyz je v dobry kondici

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#320 Nový příspěvek od tomasberry »

no jsou svařený nějakou tou svářečkou na to, horko těžko ten svár na tom páse najdeš, prej je to to nejlepší co může bejt, ve družstvě když nám měnili pásy na new hollandovi tak to taky všechno vařili a v tom sváru to nikdy neprasklo. ale v terénu to nejde to, takže se kouknu po těch sponkách, dík za tip

Fery

#321 Nový příspěvek od Fery »

Já man tyhle:http://prumysl.rematiptop.cz/spojovac-m ... -3951.html Neni potřeba žádný přípravek stačí aku a drží. Pas jsem si taky kupoval rezervní. Zatim jsem ho nepotřeboval. Pokud bude kratší tak ho nastavim tim co mi prask.

frturek1

#322 Nový příspěvek od frturek1 »

a jak se to pridela k pasu? co kupuju ty aligatorky tak stali posledne komplet dva spoje cca1300 a prodejce co to tu dela dela jeden spoj za 1200

zetorak jirka

#323 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj Fery. nevím jak jsi spokojený s tema sponama na unybalu, tam to asi stačí, ale ja je dal na johana 550, a byli za darmo drahý vydrželi skoro jednu sezonu, nějakých 500 baliku, pak se prodřeli a začli se protrhávat, ten plech je slabý, a jsou mnohem dražsí než aligátoři. a montáž aligátoru, když máš přípravek (nic složitýho) tak je montáž mnohem jednodužší, stačí kladívko, a před každou sezonou vyměnit dráty co je spojujou, ty se prodřou dříve než ty oka ,na některých pásech je mám už několik let.
Ale je fakt že na unybalu je to o jiným tlaku.

Fery

#324 Nový příspěvek od Fery »

No v době kdy jsem je kupoval byli asi o 30 % levnější než aligátor. Doporučoval mi je tady uživatel sadlicko. Na lisu mam zhruba po třetině ty drátkový , aligátory a tyhle MS.Rozdíl mezi nima nepocituji.(zatim) Nepotřebuješ žádný přípravek stačí jen aku přiložíš k pasu provrtáš samořezným šroubkem a je hotovo. Jde to v pohodě přímo na lisu. Kompletní metr spojek včetně origo šroubů stál asi 2200 Kč to je 220 za spoj. Těch MS je víc druhů měl jsi přesně tyhle? Mam lis u kámoše ve stodole tak až se tam dostanu schválně poměřim tu sílu. Až tak jsem to nezkoumal. Dělam s lisem jenom suchý tak je to asi v pohodě. Taky jsem se Unibalu bál , ale po dvou letech běhání a prošení a zmoknutí sena jsem do něj šel a jsem zatim sakra mile překvapen. Na podzim jsem dělal nějaké otavy na kšeft klukovi co má destu z váhou a řikal že balíky byli zhruba stejně težký jako když mu je dělali z Viconem. Nejhůř mi šla teda sláma . Na pšenici po sedmi metrovej liště to dost hrnul sběrač před sebou. Možná to bylo že jsem se bál kamenů a měl jsem ho nechanej výš.Jinak fakt spokojenost. Dodam ještě nějaké video.(časem) :typek: Taky mi přijde že seno z lisu s vario komorou neni tak "otlučený" jako z lisů s pevnou komorou.

frturek1

#325 Nový příspěvek od frturek1 »

otluceny myslis umackany? nebo rozbity. ja mam ten jd 550 a taham ho 7711 turbo a vedle maj lis jd nevim oznaceni ale pevna komora tahaj ho johndeerem a je to jak omotany kupata hruza jednou jsem od nej vez baliky pro znamiho a kdyz mi to nalozil na valnik dospod 6 a nahoru prostredkem dva tak jakmile jsem sjel ze silnice na polnacku tak se to rozsypalo ale ty s pevnou komorou jsem nikdy nijak nestudoval ale myslim ze je to naprd.kaldy valcu lozisek retezu.

5611

#326 Nový příspěvek od 5611 »

Nezkoušel někdo balit unibalem stonky z řepky ?

Fery

#327 Nový příspěvek od Fery »

Myslim rozbitý omlácený. Já si dělam tak 100 ks ročně takže pro mne je Unibal prostě super stroj. Ta řepka by jít měla vzhledem k tomu že původně to byl lis na len. To budeš mít na prodej?

5611

#328 Nový příspěvek od 5611 »

Něco kamošovi na brikety a něco pro sebe k "stavebním" účelům. :) Tož su zvědavé.

P@Pinoo Z5245
Kontaktovat uživatele:

#329 Nový příspěvek od P@Pinoo Z5245 »

Mam dotaz, v čem taháte unibala? Agrohák, spodní závěs nebo pravítko? Já ho mam v obyč spodnim závěsu a chtěl bych pořídit agrohák, jenomže na lisu nemam oko, bude na to stačit ten obyč nástavec co je na háku? Nebo bude lepší na lis udělat oko?
Zetor 5245 Zetor 5611 UN 053.1 Zetor 8145+ND5-019

zetorak jirka

#330 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj Pepiku, Bohatě stačí nástavec v háku. z vlastní skušenosti vím že když to předěláš do háku jako já, tak posuneš bod zatáčení vůči náhonu a pak se nedá zbírat do větší zatáčky, strašně ten náhon pak cuká a drbe to s rychlostkou.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“