stavba mulčovače
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: stavba mulčovače
no upřímně- já jsem nikdy netvrdil že jsem si s tím nezačal
- Rozzik
Cus, jak to vypada se stavbou. Take bych se rad do neceho pustil. Posekat jen cca 1ha pole ktere je uz rok ladem, takze zadny nalet jen plevel. Rozmyslim mezi horizontalnim valcem s uchycenim retezu. Neco jako maji cestari ten na strouhy, tam nemaji noze ale retizky. Myslite ze by ten retez sel i na vertikalni? S tim horizontalnim jsem skoncil na tom ze tak dlouhou hridel doma na soustruhu nevytocim a je to dost narocne na presnost a vyvazeni. Takhle bych dal asi dva rotory, nebo tri. Pouze na sirku traktoru cca 160cm a bude. Chtel bych to tahat za Suprem, vykon asi problem neni, ale jak udelat z otacek 540 tech pozadovanych alepson 1500 az 2000?
Minuly rok mi to sekal bratranek s rotackou a totalne oddelal noze, je to u nas na opuce a jeste pred tim se tam na nasem poli tocil traktor agraku, pak postrikovac a kombajn a udelali tam docela koleje, takze kdyz do nich vjel tak dostala rotacka pekne pokourit. Jeste ze je chtel bratranek ty noze vyhodit, tak je jen na moje pole dodelat.
Diky za nejake napady.
Cus
Minuly rok mi to sekal bratranek s rotackou a totalne oddelal noze, je to u nas na opuce a jeste pred tim se tam na nasem poli tocil traktor agraku, pak postrikovac a kombajn a udelali tam docela koleje, takze kdyz do nich vjel tak dostala rotacka pekne pokourit. Jeste ze je chtel bratranek ty noze vyhodit, tak je jen na moje pole dodelat.
Diky za nejake napady.
Cus
no se stavbou mulčovače to vypadá... teda nevypadá vůbec. Teď komplet předělávám řezačku na štěpkovač (MEX III) a je hodně práce kolem farmy, takže na mulčovač není čas. Ale můžu ti potvrdit že vertikální (to je ten co jsem chtěl dělat) jde o mnoho lehčeji než horizontální (horizontální je ten jak maj silničáři)
- Rozzik
Cus, jak docilis toho aby se ti dve vrtule tocili proti sobe, teda pokud nebudes mit jednu velkou. Musim rychle neco postavit, trava mi roste a je toho cca 1ha.
Koukal jsem na rotacku, nova za 17tis, ale to je pro me ted dost penez, potreboval bych rychle neco zbastlit.
Cus
Koukal jsem na rotacku, nova za 17tis, ale to je pro me ted dost penez, potreboval bych rychle neco zbastlit.
Cus
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
chlapi mi jsme ted nami delany mulcovac prodali byl udelany? trojbod na kterem byl ram ktery se uprostred vystuzil a dala se na nej uhlova prevodovka v pomeru 1:1,2 melo to sirku 160 cm a tahali jsme to za zetorem 6011 a uplna pohodicka meli jsme na tom dole retezy ale dali by se tam dal i noze a byla by z toho sekacka pokud najdu foto zkusim ho sem hodit, jo a byl to vertikalni mulcovac
na 1 metr záběru je potřeba 10HP, mám průměr 114cm a otáčky 540, to dává obvodovou rychlost kolem 180km/h. tahá to TK14, ten má celkem 12 HP.
otáčky 2000 na stejném průměru by znamenalo značný nárůst výkonu na hřídeli. a kde ho vzít?
mě to seká-mulčuje i 0,5m vysokou trávu se zarostlou stařinou.
otáčky 2000 na stejném průměru by znamenalo značný nárůst výkonu na hřídeli. a kde ho vzít?
mě to seká-mulčuje i 0,5m vysokou trávu se zarostlou stařinou.
spíš 116 km/h ne ? Ono to bude spíš umlácený než rozdrcený ne ?
počítá ti to dobře. spletl jsem se. TK má na vývodu 860 otáček. počítal jsem to a div se, seká to. hlavně platí, zě když chceš větší otáčky, musíš dodat i větší výkon. místo rejpání raděj poraď něco užitečnýho.
Nerejpu jen chci aby se tu neplácalo. Pošli fotku jak to vypadá umulčovaný.Mulčovač má mít alespon 80 m /s obvodovku aby to řádně nadrtil.
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
scháním věci na stavu mulčovače a chci se zeptat z jakýho matroše by jste udělali rotor co je na obrázku průměr 1200 mm nebo kde koupit rotor jako náhradní díl ?
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
tak už mám převodovku , je dost masivní hřídele jsou silný 30 a 35 mm , převod 1:1,6 tak snad to bude stačit
- Blajda
Kam na to chodíš tak narychlo nakupovat?
Já než něco seženu to je vždycky doba a shánění
Já než něco seženu to je vždycky doba a shánění
Zetor 3011 a 6748
- Blajda
Jak velká - masivní by musela být převodovka aby mohl být záběr 1,8m jeden rotor ?
A nevadí tý převodovce když se dá na výstup ještě řemenice na klínáky aby to bylo do rychla?
Vydrží to v tý převodovce nápor do strany ???
A nevadí tý převodovce když se dá na výstup ještě řemenice na klínáky aby to bylo do rychla?
Vydrží to v tý převodovce nápor do strany ???
Zetor 3011 a 6748
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
převodovku měl kámoš náhodou doma a jestli vydrží to nevím , ale to nevíš skoro o ničem co děláš doma ale v porovnání s tou na tý fotce je ta má dost masivní i uvnitř
- Blajda
A když to uděláš takhle napřímo bude to mít dost otáček?
Já bych to chtěl udělat ještě přes klínáky do rychla jako u MF70.
Tak má ten mulčovač tuším kolem 2000ot/min ale záběr jen 60cm
Nevím to přesně ale mohl bych se podívat.
Já bych to chtěl udělat ještě přes klínáky do rychla jako u MF70.
Tak má ten mulčovač tuším kolem 2000ot/min ale záběr jen 60cm
Nevím to přesně ale mohl bych se podívat.
Zetor 3011 a 6748