Jaky novy lis?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Lis na kulaté balíky Vicon
Tých 85 koní sa bude trápiť aj s tým NH. Ten talian netuším, aký potrebuje výkon. Inak neviem, či by som to dal čipnúť, ale to je každého vec
Byť tebou by som sa pozeral po nejakej Fortime alebo Coprime, s tými sa tvoj traktor bude hrať. Ak robíš veľa senáže, tak skôr s pevnou komorou.
Byť tebou by som sa pozeral po nejakej Fortime alebo Coprime, s tými sa tvoj traktor bude hrať. Ak robíš veľa senáže, tak skôr s pevnou komorou.
Uvidíme, senáže dělám jen to, co na podzim zbude, to je do 30 balíků. Sena dělám do 150 balíků, jsem jen takový "zahrádkář".
Motory jsou u tohoto traktoru stejné pro výkonou třídu 85 - 120 hp, liší se jen software, tak by neměl být problém, ale jak říkám uvidíme, nemám problém jet pomalu.
Lis s pevnou komorou již mám, ale bez sítě a řezání.
Claas Rolant 260 potřebuje 72 hp
New Holland BR 7060 potřebuje 70 hp
Ten Gallignani to stejné co New Holland a Case - jsou dělaný ve stejný fabrice, jen barvy se liší
Motory jsou u tohoto traktoru stejné pro výkonou třídu 85 - 120 hp, liší se jen software, tak by neměl být problém, ale jak říkám uvidíme, nemám problém jet pomalu.
Lis s pevnou komorou již mám, ale bez sítě a řezání.
Claas Rolant 260 potřebuje 72 hp
New Holland BR 7060 potřebuje 70 hp
Ten Gallignani to stejné co New Holland a Case - jsou dělaný ve stejný fabrice, jen barvy se liší
Gallignani je sračka.
Podle čeho tak soudíš, jelikož je výrobcem pro ty ostatní značky.
Píšeš potrebný výkon bez rezania.
Claas Variant 260 Roto Cut 74 kW
New Holland BR 7060 Crop Cutter 59 kW
Ten tretí neviem
Inak Gallignani som naživo nevidel, ale balíkovače CNH sú tiež sračka.
Claas Variant 260 Roto Cut 74 kW
New Holland BR 7060 Crop Cutter 59 kW
Ten tretí neviem
Inak Gallignani som naživo nevidel, ale balíkovače CNH sú tiež sračka.
Díky za názory a rady.
Na Youtube tahá Claas s řezáním borec s MF235( tam mu v kontáři píšou, že by si tou rychlostí nevydělal, ale jde to), normálně Zetor 8441, Proxima 90.
Taky tam je celkem jich dost spálených, v porovnání s jinými asi nejvíce, čím to?
Na Youtube tahá Claas s řezáním borec s MF235( tam mu v kontáři píšou, že by si tou rychlostí nevydělal, ale jde to), normálně Zetor 8441, Proxima 90.
Taky tam je celkem jich dost spálených, v porovnání s jinými asi nejvíce, čím to?
Ešte trošku rozviniem ten názor na lisy CNH.
Case tu má jeden vo vedľajšom meste, bral spolu traktor aj lis (pevná komora, neviem presne model). Nie je ani s traktorom, ani s lisom spokojný, hlavne poruchovosť a môže to nastavovať a lisovať ako chce, aj tak to nebude robiť také balíky, ako by malo.
NH má zasa iný farmár kombi lis+balička. V prvom rade mu nestačí výkon (JD 6430 sa do kopca ledva plazí), takisto problém urobiť pekný balík a nejaké poruchy tiež boli, aj keď nič vážne. Má aj trojročný kombajn od NH a tiež nič moc hlavne kvalitou práce.
Case tu má jeden vo vedľajšom meste, bral spolu traktor aj lis (pevná komora, neviem presne model). Nie je ani s traktorom, ani s lisom spokojný, hlavne poruchovosť a môže to nastavovať a lisovať ako chce, aj tak to nebude robiť také balíky, ako by malo.
NH má zasa iný farmár kombi lis+balička. V prvom rade mu nestačí výkon (JD 6430 sa do kopca ledva plazí), takisto problém urobiť pekný balík a nejaké poruchy tiež boli, aj keď nič vážne. Má aj trojročný kombajn od NH a tiež nič moc hlavne kvalitou práce.
honzauta-tu ho má jeden podnik a samej problém. Teď má asi 17tis.balíků hlavně ve slámě a lis je na GO. Jinak balíky dělá slušný
Jako za mně s tím lisem NH (br7060) jsem něco loni nalisoval a za mně radši něco jiného, výkonové nároky má podle mně malé = Tahal jsem ho T5.105 takže malá stovka a motorově jsem měl ještě rezervu a spíš na velkém množství hmoty nestíhal lis. Nebyl problém ve velkém pšeničném řádku zarvat sběrač a letos na senáži lítaly pásy jeden za druhým . Ale co mně nejvíc sralo byl ten "Pilot Box" , Zvuk pro zastavení traktoru a pro vyklopení je uplně stejný takže se člověk lehce splete a pokud i jen jemně pootevře komoru a hned ji zase zavře tak ten mrzák začne vázat ale odmítá ustřihnout siť i když mačkam manuálně . Musel vypnout náhon a ustřihnout nožem a pak znova natáhnout síť ....
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T
Vlek 3,5T
Dík za info