24 koní na PTO.
Že by otáčky při zatížení klesaly to nedělá. Mám proto za to, že výkon traktoru je dostatečný.
Vzhledem k tomu, že nože, či kladiva u mulčovačů jsou rozmístěny po celém obvodu rovnoměrně, mám za to, že hmotnost rotujícího hlavního hřídele s noži až tak nemá vliv na mulčovací výkon, ale ten musí jít z traktoru, ne ze setrvačnosti hmoty. Setrvačník má hlavně smysl třeba u štípače dříví, kde je jen jedna sekera na rotujícím kole. Pokud má mulčovač i mulčovat šutry, tak samozřejmě musí být masivní a tudíž i značně těžký.... Mě to trávu mulčuje dobře (zatím
), akorát problém je, že na krajích hlavního hřídele se namotává tráva. Problém je jen u krajů. Tráva dlouhá a pevná jako dráty se tam prostě namotá protože krajní mulčovací kladivo je cca 5 mm od bočního plechu to proto asi aby neškrtalo o boční plech, takže když se tam dostane tráva, tak ji nic nemá snahu usekává a namotá se. Je tam ještě vůle mezi rotujícím hřídelem a stojícím domečkem s ložiskem cca 2 mm, kam se tráva skřípne a namotá se.