Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
nějaká fotka z oživovani stroje.... umyté vázáni a oprava oje... jak vypadal original, jak to bylo na mém lisu a po mém zásahu...(jěště teda bez šroubů)...
- jirka_holub
Ja jsem mel ten zaves taky cely zohybany, delal jsem take novy
Na te jedne fotce mas takove maznicky. Do nich se ma pry nalivat olej. Pootocis, naplnis, pootocis zpet. Ahoj Jirka
Na te jedne fotce mas takove maznicky. Do nich se ma pry nalivat olej. Pootocis, naplnis, pootocis zpet. Ahoj Jirka
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
včera byla zkušební jízda!!!teda lisování!!! provázek se mi povedlo dát asi az na potřetí...Shodil jsem trochu sena z půdy, prvni balík to nezavázalo ale kouknul jsem na provázky a v uzlovačích to vypadolo dost důvěryhodně, tak se zkusil další a už to jen lítalo, 10 balíků a vše OK tak se to sand nepokazí. Přišlo mi, že Supřík o tom lisu skoro ani nevěděl, tak uvidime jak to bude, až se bude sbírat ze řádku.
Jěště schémátko z návodu jak navlékat provázek.
Jěště schémátko z návodu jak navlékat provázek.
- jirka_holub
Gratuluju k uspechu !!!
Jo jo, hlavni je, aby se kontinualne krmilo seno. Pak to dela pekne baliky. (Kdyz jede stroj bez sena, tak se mi obvykle provazky zamuchlaji. )
Pak pri jizde dej taky pozor, abys jel balikovacem na stred radku. Kdyz jedes ke strane, tak jsou pak baliky krive, na jedne strane obrovske a na druhe strane hubene.
A nedelej radky moc siroke, pak se mi na krajich zarvalo pod ty bocni plechy a hrnulo to seno. ( Nez jsem se naucil pripravovat radky akorat, tak pred balikovacem na vnejsi strane sla krasna asistentka a hrabema ten kraj pred tim plechem vzdy prihrnula na radek. )
Lepsi je uzky, klidne i vyssi radek.
Tak at to slape.
Ahoj Jirka
PS: hod sem pak foto louky plne baliku a nebo vlecky plne baliku.
PPS: Muj obrazek k zakladani provazku jsem jeste upravil, ted uz je to snad bez chyby. Je to tak?
Jo jo, hlavni je, aby se kontinualne krmilo seno. Pak to dela pekne baliky. (Kdyz jede stroj bez sena, tak se mi obvykle provazky zamuchlaji. )
Pak pri jizde dej taky pozor, abys jel balikovacem na stred radku. Kdyz jedes ke strane, tak jsou pak baliky krive, na jedne strane obrovske a na druhe strane hubene.
A nedelej radky moc siroke, pak se mi na krajich zarvalo pod ty bocni plechy a hrnulo to seno. ( Nez jsem se naucil pripravovat radky akorat, tak pred balikovacem na vnejsi strane sla krasna asistentka a hrabema ten kraj pred tim plechem vzdy prihrnula na radek. )
Lepsi je uzky, klidne i vyssi radek.
Tak at to slape.
Ahoj Jirka
PS: hod sem pak foto louky plne baliku a nebo vlecky plne baliku.
PPS: Muj obrazek k zakladani provazku jsem jeste upravil, ted uz je to snad bez chyby. Je to tak?
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
přidávám fotku po lisování, lis s traktorem jsem ani nestihal vyfotit..
Při prvním lisování na louce(dohromady tak 30 balíků) jsem byl docela zklamaný kolik sena zustavalo na zemi a jak to nestihalo brat, no nic moc. Na další pokus jsem dělal téměř " mikrospopické řádky" jen za jednu šířku "toníka" a to už bylo o 1000% lepší, téměř žádné dohrabávání. S traktorem jsem jezdil na redukovanou 3, při plnějším řádku red. 2. Výkonově by supřík mohl tahat ty lisy dva ten sběrač je fakt dost omezující. Jinak velmi spokojen a hlavně žádný nezavázaný balík! Třeba v zatáčkách mi to udělalo pár těch klínovitých balíků, ale vše svázáno!!!!
Při prvním lisování na louce(dohromady tak 30 balíků) jsem byl docela zklamaný kolik sena zustavalo na zemi a jak to nestihalo brat, no nic moc. Na další pokus jsem dělal téměř " mikrospopické řádky" jen za jednu šířku "toníka" a to už bylo o 1000% lepší, téměř žádné dohrabávání. S traktorem jsem jezdil na redukovanou 3, při plnějším řádku red. 2. Výkonově by supřík mohl tahat ty lisy dva ten sběrač je fakt dost omezující. Jinak velmi spokojen a hlavně žádný nezavázaný balík! Třeba v zatáčkách mi to udělalo pár těch klínovitých balíků, ale vše svázáno!!!!
- jirka_holub
pekne foto, dobra prace
Aby to dobre sbiralo ze zeme, tak musis mit ten sberaci buben tak akorat nizko, je to stelovaci, ale to uz jsi asi z praxe zjistil. A taky pri otave to sbira hur, protoze je kratsi trava.
Ja delam radky silnejsi, protoze pak jsou baliky tvrdsi. Neda se to pomerovat Tonikama, protoze nektera louka ma travy malo (tri toniky) jina zase mega ( 1 tonik). Zpravidla ale delam cca 2 toniky nebo 1,5 tonika. Jezdim nejcasteji na zelvu 2. Kdyz je malo tak na zelvu 3, kdyz je moc tak zelva 1.
PS: z pecliveho dohrabovani jsem uz vyrostli: prvni rok - dohrabane jak v obyvaku, druhy rok - trochu dohrabane, treti rok - prdime na to, zbytecna drina navic, sena je dost...
Aby to dobre sbiralo ze zeme, tak musis mit ten sberaci buben tak akorat nizko, je to stelovaci, ale to uz jsi asi z praxe zjistil. A taky pri otave to sbira hur, protoze je kratsi trava.
Ja delam radky silnejsi, protoze pak jsou baliky tvrdsi. Neda se to pomerovat Tonikama, protoze nektera louka ma travy malo (tri toniky) jina zase mega ( 1 tonik). Zpravidla ale delam cca 2 toniky nebo 1,5 tonika. Jezdim nejcasteji na zelvu 2. Kdyz je malo tak na zelvu 3, kdyz je moc tak zelva 1.
PS: z pecliveho dohrabovani jsem uz vyrostli: prvni rok - dohrabane jak v obyvaku, druhy rok - trochu dohrabane, treti rok - prdime na to, zbytecna drina navic, sena je dost...
Dovoluji si Vám nabídnout malou ukázku práce lisu Claas Magnum s malotraktorem
-
To je úžasný. Ten lis je nízkotlaký nebo vysokotlaký?A předpokládám,že malotraktor má jednořadou spojku.(tj.současně se rozjíždíš a roztáčíš náhon)je to tak?
Lis je středotlaký, pružinami vzadu se seřizuje tlak, na seno je to až, až. Ano traktor má jednoduchou spojku, která ovládá náhon i pojezd.
-
Děkuji za odpověď.A ješťe jsem si všiml,že na traktoru máš pracovní světlo.zrovna řeším tento problém.Mám stejné světlo,a nevím kam zapojit ten druhý drát(jeden je kostra,a ten druhý?)Mám podobný malotraktor ISEKI 19koní.Děkuji
Zapojení pracovních světel je už na tobě, možností je mnoho-od zadních obrysových světel, přes zapojení do spínačky ke všem světlům. Já to mám zapojený-spínací skříňka, konektor světel, pokračuji do samostatného vypínače a odtud dozadu k pracovnímu světlu, samozřejmě přes pojistkovou skříňku. To znamená, že pracovní světlo mohu zapnout jen když svítí všechny světla.
-
To jsem potřeboval vědět.Pokusím se to zapojit.A ješťe k tomu lisu.Jakou s ním lisuješ výměru.A čím nahrabuješ.Takovýhle lis bych časem koupil.Jo a jak si říkal že nastavýš otáčky na cca1500.Tak to by asi ten traktůrek točil skoro na plno ne?
1500 na motoru=540 na vývoďáku, nemyslím si že by 1500 bylo na plno
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
Nahrabuji tímto
jinak otáčky motoru mám na 1200-1500, zařazena 1 náhonu (540ot.), max. otáčky motoru okolo 3000.
jinak otáčky motoru mám na 1200-1500, zařazena 1 náhonu (540ot.), max. otáčky motoru okolo 3000.
Ty videa jsou super okomentované
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341