Sekačka AKPIL

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Venios

Sekačka AKPIL

#1 Nový příspěvek od Venios »

ahoj :) chtel sem se zeptat jestli ma nekdo zkusenost s rotacnima sekackama od teto polske firmy :) konkretne 180ku
Zetor 6748

Jozka

Re: Sekačka AKPIL

#2 Nový příspěvek od Jozka »

Se sekačkou Akpil zkušenost nemám, ale mám obraceč TON od této firmy a podle prodejce patří firma Akpil mezi to lepší , co se dá v polsku sehnat. I ceny za výrobky jsou vyšší, tak snad bude i vyšší kvalita.

Venios

#3 Nový příspěvek od Venios »

taky si myslim :) snad to tak bude
Zetor 6748

DYK

#4 Nový příspěvek od DYK »

Ani já nemám zkušenost s konkrétní sekačkou ale všiml jsem si, že shodné díly používá vícero výrobců a pak už jen záleží, jaký kdo má svářeče a jak to "drží". Třeba vyorávač Akpil a třeba Wirax úplně stejný díly. Pás, unašecí kola apod. Povrchovka je stejná u všech. Nic moc ale při troše péče a trošku uskladnění to jde. Polsko není čína, aby tam byli takový rozdíly v kvalitě a použitých materiálech. Když dám zase příklad, když někdo v polsku vyrábí pás k tomu vyorávači, pak to dělá pro celý polsko. Podobně to bude i u většiny ostatních dílů. Jedině tak to může být pro všechny cenově zajímavé. Teda bych řekl, no.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

lnemar

#5 Nový příspěvek od lnemar »

Akpil 165ku používám od jara 2008 - jen pozitivní zkušenosti. Je lehká, pěkně kopíruje a poměrně drží - za celou dobu jedna fatální závada - prasklá hřídel bubnů - oprava 350 Kč + 2 hodiny v dílně ( praskla nejspíš mojí vinou - vysekával jsem podél vyvýšené meze a zadní buben se často zařezával) a mezi dětské nemoci této sekačky patřili popraskané plechy ( cca 3 rok provozu) a uklepaný kryt řemenic. Jinak OK - jo, sekám s ní cca 90ha ročně ( ve 2-3 sečích). Nože kupuji české ( na diskovku z agrostroje, polské mi praskali), náhradní díly od Litoměřic - dodávky max. do 3 dne a ceny dílů nízké. Letos jsem k ní pořídil Claas Corto 210 - pekelně těžká, ale odsýpá to suprově :rally: - takže od příští sezony bude asi Akpil jen na vysekávání sadů a menších luk... :'(
Přílohy
acpil 2.jpg
claas.jpg
akpil.jpg
Začněte jakkoliv a kdekoli, ono se později ukáže jak dál....

Venios

#6 Nový příspěvek od Venios »

diky moc :) jeste si to musime rozmyslet ale rozdil mezi 32tis za tuhle polskou a nebo 72tis za ceskou je docela velkej (pocitam vystavni slevu ze zivitelky)
Zetor 6748

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“