Busatis 1106

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
jožin z bažin

Re: Busatis 1106

#16 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Na MFce nemám protiběžku, ale komunální lištu ESM. Pár foto:http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2&start=15. Jak to funguje:[url][http://www.esm-ept.de/cms/28/1/1/cat/Os ... k.html/url]. Na sečení anglickýho trávníku to není, ale jinak, kam se hrabe křovinořez, vedené rotačky atd... Seče to všechno, včetně stromků a keřů do prům 3-4cm. Šutry neřeší.

ondra smetana

#17 Nový příspěvek od ondra smetana »

My máme doma MULTI systém, to je taková větší a silnější fréza, když tak sem hodím fotku. Vyráběl to v devadesátých letech AGVOS Praha. Máme k tomu bezprstou žací lištu záběr 140 cm (spodní kosa stojí, horní po ní jezdí) v podstatě si myslím, že se jedná o to stejné jak ESM. Seče to jak ďas, krtince, stromky, useče to i kus meze, kameny, jediný s čím to má problémy je stromek na pažezu širší než 5 cm a kus železa zatlučenej v trávě, např. Roxor signalizující hranici pozemku. No ale přes to všechno to neseče pokud někdo druhý neodhrabuje PŘÍMO Z KOSY jinak se totiž na liště hromadí tráva a zmáčkne trávu pod lištu dřív než se k ní nože prostřihají. A fakt nevím co s tím. Potřebuju s tím sekat sám a to v podstatě nejde :'( Na údržbu luk kolem domu v sadu atd. je to nepostradatelný. Seču s Z 6911 a ŽTR 165 ale kam se to nedostane musí křoviňák a to je práce pro vraha :'( křovinořez je totiž od slova řezat křoviny a ne sekat trávu :-/
Tobě ESM normálně sekla aniž by ti někdo odhraboval z lišty??

jožin z bažin

#18 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Nic nikdo neodhrabuje, jede to porostem jako nůž máslem. Ročně seču tak 10-15ha. Kdyby měl nekdo odhrabovat, tak to zahodím :'(

ondra smetana

#19 Nový příspěvek od ondra smetana »

A nafotil by jsi mi detailně tu lištu na té MF, fakt by mě to zajímalo kde je sakra zakopanej pes :( klidně mi to pošli přes SZ. díky moc.

jožin z bažin

#20 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Jestli stačí tohle. Nejde sem dát větší obrázek.

Rozkres lišty:http://www.esm-ept.de/cms/upload/html/p ... unalC2.htm
Přílohy
listaESM.jpg

ZI

#21 Nový příspěvek od ZI »

Jinak k shánění ND, netuším jak moc co je stejné a pasuje,
ale ND k protiběžce SP2-211 (ta co se dávala k horské sekačce MT8-046)
vyrábí IDOSPROJEKT na Slovensku.
A orientační ceny: horní rameno 28,-E, spodní rameno 24,-E, žabka 1,32,-E, žabka s čepem 1,8E.
(vše s DPH)

ondra smetana

#22 Nový příspěvek od ondra smetana »

A kde se dá sehnat taková ESM lišta??

DYK

#23 Nový příspěvek od DYK »

Ondro, bezprstou žací lištu ESM prodává i Vari k převodovce DSK 316. Třeba by mohla mít některé díly shodné. Já to ale nevím, jen že jsem si vzpoměl.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

jožin z bažin

#24 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Bezprstá lišta ESM u Vari je na stránkách výrobce řazena mezi hobby a na občasné použití...
Komunální (opravdu profi) šla koupit u českého dovozce Agrie - je to zloděj a slibotechna - pekelně přeražený a na dlouhý (fakt dlouhý) lokte. Možná se už vzpamatoval :)
Napsal bych si o nabídku do Krampu http://www.kramp.com/shop-cz/cs/10251/1 ... Žací+lišty - najdi položku 1031065 nebo 1090064 - tu máme my.

mastnacek

#25 Nový příspěvek od mastnacek »

Chlapi, nemate zkusenost s prestavbou nejaky ty prstovy listy na nozovou nebo protibeznou? Mam ZTN 138 a potreboval bych ji prekopat aby sekla i nedopasky po ovcich. Nebo treba konskou nejakyho toho Melichara atd ta by se me sikla prekopana jeste vic.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“