stavba mulčovače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- fastrac8250
Re: stavba mulčovače
dakujem a kolko remenov tam mas? prevodovku mam len mi pri vypoctoch vychadza vela remenov
Dobrý den,nevíte prosím někdo jetsli má mulčovač k MF 70stejné drážkování hřídele jako tkáčko?
Před časem jsem viděl nějaké video kutila,který si mulčovač za MF 70 rozšířil na 1m a tahal to tkáčkem.Docela mu to makalo.Taky bych se chtěl touto cestou vydat,ale nerad bych narazil na nějaký problém hned zkraje.Taky to video už nemůžu najít.
Díky moc
Před časem jsem viděl nějaké video kutila,který si mulčovač za MF 70 rozšířil na 1m a tahal to tkáčkem.Docela mu to makalo.Taky bych se chtěl touto cestou vydat,ale nerad bych narazil na nějaký problém hned zkraje.Taky to video už nemůžu najít.
Díky moc
- fastrac8250
nikto nic?
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
mam mulcovace dva a oba maji 3 remeny
Dobrý den,Tím drážkováním jsem samozřejmě myslel drážkování kardanové hřídele.Slyšel jsem ,že u toho mulčovače k MF 70je hřídel háhonu provedena jako tisícihran,ne drážky jako u klasické kardanové hřídele jakou má TK.Potřebuji se jen ujistit.
Děkuji.
Děkuji.
na každej rotor jeden řemen.fastrac8250 píše:dakujem a kolko remenov tam mas? prevodovku mam len mi pri vypoctoch vychadza vela remenov
Na první silnější a z prvního na druhej už slabší. Myslím, že silnější je 22.
Nevíte jaké otáčky má mulčovací hřídel u mulčovače s horizontální osou rotace?
Našel jsem to tady na fóru. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?p=131226
Zdar chlpaci, dokážete mi někdo poradit jestli bude tato převodovka vhodná na stavbu mulčovače? Nevíte náhodou někdo z čeho je? Zatím nevím jestli ju mám koupit, podle štítku je ruská, těžká jako kráva tak by snad mohla něco vydržet. Mám v plánu ji použít na mulčovač s horizontálním nožem o šířce záběru tak 100cm a tahat ho za tékáčkem. Převod je málinko do rychla asi tak 1:1,2 což by snad nemělo být na škodu.
Poku máte někdo nějakou radu tak předem děkuji.
Poku máte někdo nějakou radu tak předem děkuji.
- fastrac8250
pri tomto je skor potrebne vediet obvodovu rychlost a z nej sa daju vypocitat otacky a obvodova je v rozmedzi 60 az 80 ms-1
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Dobry den. CHccem sa spytat chcem postavit kosacku asi umlcovac, zaber 60cm, dole chcem dat kruh asi 50cm a na jeho obvode budu 2 noze, co som pozeral kosacky podobneho typy tak noze boli az 3... otacky uvazujem okolo 1500ottak ze z 2 nozov na 4 nieje problem na 3 uz troska je.... poradte. Otazka znie z akeho hrubeho materialu volit ten kruh uvazujem o 3mm ? bude to stacit zase nesmie to byt tažke ale tiez nechcem ze ked zoberiem krtinec tak to ohne...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- fastrac8250
[Atlan napisal]Dobry den. CHccem sa spytat chcem postavit kosacku asi umlcovac, zaber 60cm, dole chcem dat kruh asi 50cm a na jeho obvode budu 2 noze, co som pozeral kosacky podobneho typy tak noze boli az 3... otacky uvazujem okolo 1500ottak ze z 2 nozov na 4 nieje problem na 3 uz troska je.... poradte. Otazka znie z akeho hrubeho materialu volit ten kruh uvazujem o 3mm ? bude to stacit zase nesmie to byt tažke ale tiez nechcem ze ked zoberiem krtinec tak to ohne...[/quote]
nazdar ja sa chystal tiez nieco take postavit a uvazujem o plechu hrubky 5 mm ale musim to este prepocitat zalezi aky budes mat zaber a ake velke budu tie noze
nazdar ja sa chystal tiez nieco take postavit a uvazujem o plechu hrubky 5 mm ale musim to este prepocitat zalezi aky budes mat zaber a ake velke budu tie noze
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Kluci šel by takovej mulčovač honit motorem ze sekačky????? Když nemám vývoďák
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
na to ti dam odpoved ked to poskladam..... otazka je co a ako chces sekat, si zober ze taky 1kw elektromotor zo zaberom 40cm seka slusne je pravda ze sa da zastavit co u benzinaka bude problem uz sa nerozbehne.... Vsetko je o velkosti zaberu a rychlosti jazdy.
5mm je sice pekne ale to bude mat aj svoju vahu a hlavne zotrvacnost, treba to aj roztočit.
5mm je sice pekne ale to bude mat aj svoju vahu a hlavne zotrvacnost, treba to aj roztočit.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.