Předělání obraceče SO 160
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Předělání obraceče SO 160
Zdar traktoristi, sehnal jsem starší obracák SO 160 k MF 70 a chtěl bych ho upravit jako nesený za traktor, Zetor. Nechci zbytečně vymýšlet vymyšlené, tak by mě zajímalo, zda to už někdo z Vás dělal, popřípadě nějaké klady, zápory,foto uvítám.
Taky jestli je potřeba nějaká úprava pro změnu počtu otáček apod. ??
Doteď obracely hrábě, ale člověk stárne.....
Dík za každé info
Taky jestli je potřeba nějaká úprava pro změnu počtu otáček apod. ??
Doteď obracely hrábě, ale člověk stárne.....
Dík za každé info
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
Re: Předělání obraceče SO 160
Mam upraveno drive jsme pouzivali za domadelem tam to slo na traktor nedoporucuji SO 160 je delan na vice tocek klasika 540 mu nestaci mam ho jako poloneseny a pouzivame jen na schrnovani. Letos bil pouzivan jen za zetorem na klasiku a bilo to k ukousani, zkoseli jsme i pres prevodovku na 5 redukci je jak snek.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
-
My sme to tak už kůpili a taky to jede pomalu, jediná verze je asi dat ke kardanu větší řemenicu.
-
-
Díky za info kluci, myslíte, že by tu rychlost mohlo pořešit přepnutí vývoďáku na 1000 ot/min ? Nebo už by to bylo moc?
Každopádně vyrobit řemenice o jiném průměru je pro mě to nejmenší, nebo bych před kardan vsadil ještě jeden zrychlující převod, v tom problém nevidím.
Spíše mi šlo o praktické nasazení, zda je vůbec reálné a někdo už ho používá.
Teď chci posbírat co nejvíce informací a názorů, abych se do toho na jaře mohl pustit a o příštích senách už používat.
Každopádně vyrobit řemenice o jiném průměru je pro mě to nejmenší, nebo bych před kardan vsadil ještě jeden zrychlující převod, v tom problém nevidím.
Spíše mi šlo o praktické nasazení, zda je vůbec reálné a někdo už ho používá.
Teď chci posbírat co nejvíce informací a názorů, abych se do toho na jaře mohl pustit a o příštích senách už používat.
Zetor 5718
Zetor 5718
-
Na tych 1000 otáček na vývoďáku to určitě půjde, a ešče nomosíš ton motor točit na plno. By možná aj stačilo klidně kolem 1500 otáček na motoru.
Taky si to myslím
Zetor 5718
Zetor 5718
-
My máme čtyřicítku a když sem to zkůšal přes převodovku na 5, tak to obracolo nádherně. Akorád, že to jelo pomalu.
-
Osobně si myslím, že to za traktor bude malý. A má to jen dvoje hrabací pera, ne? Cenově to vyjde stejně. TONy 2,5m široký jsou za pár korun a je hned o metr větší záběr a žádný úpravy řemenů nebo čehokoliv jinýho. Motor se bude točit jak blázen a pojedeš s tím pomalu protože to je dělaný na rychlost chůze. Já bych to prostě nedělal. Můj názor.
Mirek
Mirek
-
dak my zme ho měli za kilo medu. Akorád sa upravili kolečka, aby byly otočné a dal sa do laku. A kdyby zme zehnali větší řemenicu zhruba za 500kč, tak nás to vyšlo docela levno. Záleží ovšem, zakolik ten tonek je.
Tak já ho sehnal za 500,-, v nejhorším ho můžu používat k MF-ce, akorát ta doprava celé soupravy MF + SO 160 na kilometr vzdálenou louku bude horší, zvlášť když se třeba obrací 2x denně. Proto se mi úprava za traktor zdála příhodnější, hlavně co se týče té dopravy, prostě jen zvednout v ramenou a jet
Zetor 5718
Zetor 5718
Zdravim
Chcem sa spytat, ako ste vyriesili drazkovany hriadel z SO 160 z MF na 35mm 6 drazkovy. Je na to redukcia, alebo ste vyrobili novy nahonovy hriadel?
1000 ot/min. je bohato. MF ma na hriadeli 700 ot/min., ale rychlost je tak 3-4 km/hod.
Tych 1000 otacok by mohlo stacit tak na 6km/h
Chcem sa spytat, ako ste vyriesili drazkovany hriadel z SO 160 z MF na 35mm 6 drazkovy. Je na to redukcia, alebo ste vyrobili novy nahonovy hriadel?
1000 ot/min. je bohato. MF ma na hriadeli 700 ot/min., ale rychlost je tak 3-4 km/hod.
Tych 1000 otacok by mohlo stacit tak na 6km/h
-
no tak my zme to tak už kůpili. Je to udělané taK, že jeden kůsek kardanu je navařený na té drážkované hřídeli a druhý kůsek je normální na šestihran.
Já ho mám také, ale za malotraktorem, točím ho také na 1000 ot.