Vysokotlaký sběrací lis Fortschritt K442 vrak
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vysokotlaký sběrací lis Fortschritt K442 vrak
TOTO je moj.
Zatial som s nim vela nebalikoval ,ale poruch bolo uz dost /mojou vinou/ snad sa skamaratime a bude makat ako ma.
Zatial som s nim vela nebalikoval ,ale poruch bolo uz dost /mojou vinou/ snad sa skamaratime a bude makat ako ma.
Naposledy upravil(a) Juro dne ned srp 08, 2010 1:20 pm, celkem upraveno 1 x.
Este par mojich skuseností- dost dava zabrat prevodovke Taham ho na redukovanej 1max 2ke
traktor mam zetor 6011 ale zvazujem ze si kupim do lisu supra 50 uz som ho mal a zda sa mi ,ze to bude asi najlepsia kombinacia . Pri balikovaní vecich radkov alebo dlhsieho sena ma problem zberat. Dost casto sa mi navíja do zberaca dlhe seno. A potom ta doprava kedze je mimo stopu traktora . Menil som uz podavace sena ,a roztrhlo mi retaz ,zatial mam dost ND tak je to vpohode.
traktor mam zetor 6011 ale zvazujem ze si kupim do lisu supra 50 uz som ho mal a zda sa mi ,ze to bude asi najlepsia kombinacia . Pri balikovaní vecich radkov alebo dlhsieho sena ma problem zberat. Dost casto sa mi navíja do zberaca dlhe seno. A potom ta doprava kedze je mimo stopu traktora . Menil som uz podavace sena ,a roztrhlo mi retaz ,zatial mam dost ND tak je to vpohode.
- vasek775
lis stoji u mě na zahrade za cenu srotu nebube chce za nej min.15tis.loni jeste lisoval stačí namazat a muze se jetJuro píše:Ja by spm ho na tvojom mieste bral mam ho tiez a jeden mam na nd._luky_ píše:Kamarád je taky od Berouna? Kdyby ho chtěl hodit do šrotu, tak bych ho možná vzal. Ale zatím funguje lis na zavolání, zatím vždycky přijel přesně kdy bylo potřeba. Tak svůj zatím tak úplně nepotřebuju.vasek775 píše:nikdo nema zajem o ten lis?
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
Tak to hoď na bazoš... Tam ho prodáš spíš.vasek775 píše:lis stoji u mě na zahrade za cenu srotu nebube chce za nej min.15tis.loni jeste lisoval stačí namazat a muze se jet
Já s lisováním zatím nemám problém a tohle bych nemohl honit traktorem. Výkonově by to bylo hodně na hraně (27 koní) a ještě mám strach o převodovku. Přemýšlel jsem o motoru z favorita na oj, ale to by byla velká předělávka. A půjčovat si pokaždé traktor... Když už lis, tak bych sháněl Class Magnum. Ten bych zvládnul.
Jestli to chceš prodat, pověš to na bazoš, hyperinzerci, aukro atd. Obvykle tam za tyto lisy chtějí tak 20 až 35 tis, takže máš šanci ho prodat.
Zdravím lisaře, taky se přidám se svým dotazem, mám od jara lis K441/1, doteď s ním nebyly problémy, ale ve slámě se potkal beran s jehlama, při tom jsem zjistil, že je ohlá a zkoucená hřídel od jehel a popraskané ložiska, předchozí majitel řešil opravy klasicky svářečkou a teď ty sváry popraskaly. Byla to taková rána že spadl i řetěz pohonu vázání.Hřídel nechám udělat novou, potřebuju se zeptat jak byla propojena hřídel jehel s tím svislým táhlem od vázání, jelikož tam to bylo ne příliš dobře svařeno a upadlo to, a jak mám provést pak základní nastavení lisu, aby se mi to znovu neopakovalo. Také bych uvítal některé náhradní díly, jako jehly a nože do berana. Mám návod na lis K422, který je novější, ale téměř totožný. Také jsem si všiml, že při provozu někdy se vázání otočilo 1x, někdy 2x, takže jak je to správně? Díky za odpověď.
- Roman123
- Kontaktovat uživatele:
to nevím ale mužu poradit http://inzerat.i-bazar.cz/1659214-navod ... ritt-k442/
a taky jsem to jednou opravoval a povedlo se to ale špekuloval jsem a dal jsem na rozum z těchto knih Roman
a taky jsem to jednou opravoval a povedlo se to ale špekuloval jsem a dal jsem na rozum z těchto knih Roman
V manualech je taky jedna příručka - viewtopic.php?f=29&t=25579
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Dobrý deň kúpil som balikovač k442 nekompletný pôvodne na ND ale po uvážení som sa rozhodol ho opraviť nevedel by niekto poradiť kde zohnať diely na fotografii.
http://postimage.org/image/vd3dpgoe7/
Viem že je ťažké niečo také zohnať no možno niekto poradí
Ďakujem
http://postimage.org/image/vd3dpgoe7/
Viem že je ťažké niečo také zohnať no možno niekto poradí
Ďakujem
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com
Tak po dlhšej dobe som tu zas ....podarilo sa mi kúpiť plne funkčný balikovač 442 rok 1977 z poľska takže mám jeden na diely ak by niekto niečo potreboval
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com
Ahoj, napises mi na seba mobil? potreboval by som nejake ND na lis 442/1, pripadne, ak mas navod komplet k obsluhe...
Dobrý den,
stala se nám nepříjemná věc. Při lisování jehla narazila do svěrací desky u vázání. Svěrací desku i jehlu mám novou, ale netuší někdo, proč se to stalo? Lis stál na místě a seno jsme dávali vidlema, nedostal žádnou velkou porci, pěkně pozvolna postupně. Ani se neozvala žádná rána, prostě přestal vázat na jedné straně, jak se ulomila ta deska.Při výměně jehly jsem zjistil, že se ohnul držák jehly na hřídely, ale to je kus železa , tak jak je to možné?
Prosím o radu. Díky
stala se nám nepříjemná věc. Při lisování jehla narazila do svěrací desky u vázání. Svěrací desku i jehlu mám novou, ale netuší někdo, proč se to stalo? Lis stál na místě a seno jsme dávali vidlema, nedostal žádnou velkou porci, pěkně pozvolna postupně. Ani se neozvala žádná rána, prostě přestal vázat na jedné straně, jak se ulomila ta deska.Při výměně jehly jsem zjistil, že se ohnul držák jehly na hřídely, ale to je kus železa , tak jak je to možné?
Prosím o radu. Díky
Môže sa to stať vtedy keď hriadeľ s ihlami má veľkú vôľu a pri viazaní môže naraziť do držiaka viazania, a takysto musí ihla chodiť presne v jednej línii s viazaním inak hrozí jej poškodenie, seno a ani kladivo čo lisuje do ihly nemôžu naraziť pokiaľ viaže v správnom okamihu