Minibalíkovače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Minibalíkovače
Budu někde kolem 75tis. a je pravda že za tuto cenu bych do toho asi nešel. To už je teď jedno. A jak říkáš, zkušenost velká. Jen si říkám co jsem mohl udělat jinak nebo jestli už to nejde tak snadno jako tu objednavali někteří.
Největší zádrhel byl podle toho popisu asi v tom slovinském přístavu a doba než se vyřešilo kam to evropský dopravce poveze. Během toho ti tam zbytečně naskakovali poplatky. Nevím jestli to jde, nebo ne domluvit dopředu, aby byly tamní poplatky co nejnižší. A taky je určitě rozdíl, když to dovážíš jako soukromá osoba, nebo jako FO (firma).
Když David před lety realizoval ten náš společný nákup jel celý malý kontejner až do Prahy, kde jsme si každý vyzvedli svůj stroj. Sjeli jsme se tam skoro naráz
Když David před lety realizoval ten náš společný nákup jel celý malý kontejner až do Prahy, kde jsme si každý vyzvedli svůj stroj. Sjeli jsme se tam skoro naráz
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
když jsem si to celé přečetl jsem celkem rád že se mi to tam takhle nezaseklo já mel jediný problém s tím že to místo do Frankfurtu dojelo do Slovinska tam mi naskočila nějaká částka do plusu ale nebylo to tak hrozné už přesně nevím ale ta celní deklarantka mě kontaktovala dopředu než to do přístavu dojelo abych si zařídil to EROI číslo a všechno vyřešila za mě nevím jestli mezi tím byla nějaká změna každopádně je to škoda
neleželo to tam dlouho, vše bylo vždy vyřešené obratem. Takřka v řádu hodin. Pokud je to a firmu a dokážete koupit bez DPH tak to bude asi největší úspora. Jinak tam moc prostoru kde by se dalo ušetřit nevidím. Poplatky naúčtované v přístavu zasílám zde, ale moc se v tom nevyznám.
https://photos.app.goo.gl/mmhS5dLTdnsDo8gD8
https://photos.app.goo.gl/mmhS5dLTdnsDo8gD8
Tak lis už jsem vybalil, postavil na kola a začal vymýšlet nějaká vylepšení. Nedělal už někdo elektrické otevírání? To táhlo co sem mlátí o hadice se mi moc nelíbí.
Další by byla sluníčka na nahrnování ale zatím nevím z čeho použít.
A pak musím vymyslet nějaký provázek. Do kamaradova jsem vždy koupil jak do velkého lisu, ale to mi přijde zbytečně silné. Koukal jsem že se vyrábí i slabší. Zajedu přímo do Juty až pojedu kolem.
Další by byla sluníčka na nahrnování ale zatím nevím z čeho použít.
A pak musím vymyslet nějaký provázek. Do kamaradova jsem vždy koupil jak do velkého lisu, ale to mi přijde zbytečně silné. Koukal jsem že se vyrábí i slabší. Zajedu přímo do Juty až pojedu kolem.
Elektrické otvírání tu někdo má. V principu jde jen o to vyměnit ventil na ovládání hydraulického čerpadla. Mechanický za elektrický. Na přihrnovací sluníčka se chystám. Mám za tím účelem nakoupeny péra na sluníčkový obraceč / přihrnovač Vari. Někdy přístí týden bych měl od soustružníka dostat náboje, které jsem si na to vymyslel.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
ten elmag ventil by mě taky zajímal ne že by mě nebavilo tahat za provázek ale mačkat cudlík by bylo pohodlnější
Ten ventil musím nějak vymyslet a plánuji předělat celou tu elektriku lisu. S pujcenym jsem taky tahal provázek protazeny zadním oknem. Ale toto bude pohodlnější, okno budu moct zavřít což s mojí alergií bude také přínos. A navíc je mi nelíbí jak mají toto řešené.
Ta pera jsou dobrý nápad. Kde si je sehnal a za kolik? Malá sluníčka jsem nevěděl z čeho splasit. Vím tedy o člověku co je kupoval přímo jako díl na sberac ale 4500kc za jedno
Ta pera jsou dobrý nápad. Kde si je sehnal a za kolik? Malá sluníčka jsem nevěděl z čeho splasit. Vím tedy o člověku co je kupoval přímo jako díl na sberac ale 4500kc za jedno
Koupil jsem je v Agricu, ale za kolik už jsou doma nachystaná druhým rokem. Plánů je spousta a ruce jen jedny Mám nejasné tušení, že jich všech dvacet stálo kolem tisícovky.
Ja mam predelano otvirani na hydrauliku traktoru a uplna spokojenost.
Pera zkusím poptat
Na vývody traktoru ideal, ale když už je to takto vyrobene tak si je nechám zatím volné
Na vývody traktoru ideal, ale když už je to takto vyrobene tak si je nechám zatím volné
Tak pera na sluníčka Vari vyjdou na 82kc/ks, ale průměr jsem nikde nenašel. Jen ten dvourotorovy obracec má záběr 60cm