svinovací lis UNIBAL

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
shrek012

Re: svinovací lis UNIBAL

#466 Nový příspěvek od shrek012 »

sita píše: pon zář 16, 2024 1:45 pm
ad 2) výška sbírání: lis mám taky v pravítku, dal jsem kopírovascí kolečka a dobrý. Od tý doby to líp sbírá a nehází drny do kabiny. Tuhle úpravu určitě doporučuju, ale ližiny by mohly fungovat taky.
Obrázek

a kde jsi prosímtě sehnal kolečka s takhle super tvarem? ty se musí hezky smýkat při zatáčení, já nic takhle kulatého,nenafukovacího nemohu najít :(

sita

#467 Nový příspěvek od sita »

byly na bazosi, mela by byt z letadla, nevim jestli pristavaci nebo ostruhova

sita

#468 Nový příspěvek od sita »

@shrek012: nemas nahodou natoceny jak pracuje ten mechanismus s tou siti? Nebo aspon popis principu? Ten valec se siti je nejak "brzdenej, aby se sit napinala"? To brzdeni je konstantni? Ten vzduchovej pist nejak skripne sit po cely dylce a posune dolu smerem k senu nebo se síť jen zachytí za nějaký háčky? Přemejšlim, že si to zkusím dodělat doma... Pro začítek by mi pomohl i odkaz na síť, kterou do toho kupuješ, nikdy jsem ji nekupoval...

hajney2

#469 Nový příspěvek od hajney2 »

Ahoj, já jsem přestavoval lis na vázání do sítě, ale to nebyl Unibal. Zavádění sítě jsem řešil jinak než to bývá řešené u těch přestaveb Unibalů, ale co se týče přibržďování cívky se sítí, tak nejlepšího a konstantního výsledku se mi povedlo tak že jsem na brzdu použil dvoučinný vzduchový píst. Brzda byla napnutá přes pružinu, přibržďovalo to. To byl normální stav při používání vázání. Když se síť zaváděla, tak píst přizvedl-odbrzdil síť aby ten začátek šel snadno. Když se měla stříhat tak píst zatlačil na druhou stranu a "natvrdo" zabrzdil. Jeden balík jako druhý. Vyzkoušeno.

shrek012

#470 Nový příspěvek od shrek012 »

@sita : dnes jsem se k tomu nedostal abych udělal fotky...každopádně síť je trvale bržděna pružinou přes páku napínající kus kurtny kolem hřídele sítě, při zavádění sítě je tam pneumatický píst, který pružinu nadlehčí aby se síť snadno odvíjela, a sít je na spoustě háčků stažena dalším pneu pístem dolů, kde si ji nasaje seno. Další pneu píst přes spoustu přepákování odtlačí řezací žabky od sítě a na další straně přepákování "nasadí" takovej "jezdec" na kus závitu přivařeného na jednu hřídel od pohánějícího válce - jak se balík otáčí, síť se odmotává a ze závitu sjíždí jezdec, jakmile spadne do volného prostoru tak vlastní váhou spadnou žabky do sítě a síť se uřeže...celý to spouští pneu ventil s páčkou, stačí tam pustit vzduch na 1-2 vteřiny než si to nasaje síť a potom to už jede samo mechanicky všechno... perlička na závěr - předchozí majitel nám tvrdil že to chce aspoň 6 barů, že mu dva traktory dávají méně a musel to tak tahat za nějakou 52kou...každopádně až doma mi došlo, že on ten vzduch měl napojen na brzdovej okruh a pokud při tom vázání brzdil, jakože vždy potřebuješ zastavit, tak musel být zákonitě bez vzduchu, takže předpokládám že mu akorát na té 52 nefungoval brzdič přívěsu a proto to vázalo :D možná by šlo se na to soustředit a začít vázání ještě bez brzd, ale já pro jistotu natáhl přívod vzduchu rovnou ze vzdušníku dozadu k hydr. rychlospojkám, dal si tam klasickou rychlospojku na vzduch a na 6barech mi stříleli hadice, takže jsem šel níž na 4 bary a funguje to krásně

shrek012

#471 Nový příspěvek od shrek012 »

hajney2 píše: úte zář 17, 2024 4:08 pm Ahoj, já jsem přestavoval lis na vázání do sítě, ale to nebyl Unibal. Zavádění sítě jsem řešil jinak než to bývá řešené u těch přestaveb Unibalů, ale co se týče přibržďování cívky se sítí, tak nejlepšího a konstantního výsledku se mi povedlo tak že jsem na brzdu použil dvoučinný vzduchový píst. Brzda byla napnutá přes pružinu, přibržďovalo to. To byl normální stav při používání vázání. Když se síť zaváděla, tak píst přizvedl-odbrzdil síť aby ten začátek šel snadno. Když se měla stříhat tak píst zatlačil na druhou stranu a "natvrdo" zabrzdil. Jeden balík jako druhý. Vyzkoušeno.
Ahoj, díky za tip, já na odbrždění mám jednočinej píst, protože celý to vázání se uvede do chodu jen krátkým puštěním vzduchu a potom to už jede mechanicky automaticky včetně uřezání... ale jelikož s tím řezáním mám problémy (který by teda měli vyřešit nový žabky) tak dodělat tam nějakou ještě jednu brzdu, která by se aktivovala při řezání by snad nemusel být takovej problém 8)

shrek012

#472 Nový příspěvek od shrek012 »

@sita : a odkaz na síť sám ještě nemám :smich: koupil jsem to s pěkným klubíčkem a moc toho klubíčka neubylo, teď jsem na průměru víc jak cca 2km, takže jestli předchozí majitel kupoval 2,5 nebo 3km nevím, každopádně je 123cm široká a já jelikož mám velmi blízko Jutu, kde 1m stojí zhruba 1kč (prodejci zem. techniky a ND chtějí klidně i 2kč za 1m) tak koupím asi od nich...četl jsem různé diskuze, jak třeba síť od Johndeeru je pevnější a balíky jsou líp utažený, ale podle mě je to blbost, balík má svoji tuhost danou pásama a svoji síť nedokážu zabrzdit natolik, abych ji nedejbože utrhl protože by byla málo pevná, takže zde půjdu po co nejnižší ceně a budu jen doufat, že to ten rok ve stínu v seníku vydrží bez rozpadu kvůli UV záření... :)

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“