Naradi pro suseni sena na 3ha
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Naradi pro suseni sena na 3ha
Když jsem měl 40 tak už tam byla hydraulika s regulacemi\ . Pro nahrabování jsem taky zkoušel různý polohy nastavení, až jsem našel rozumný kompromis mezi odvalováním materiálu a záběrem. Důležitý je z řádku vyjíždět rovně jinak to hned roztahuje řadu. Pro balíkovač to shrnuju tak 10-12m(záleží kolik je materiálu-než se začne cpát pod rám) a tam už se musíš snažit jezdit s minimem myškování, abys to nemusel rovnat.
Nedaleko cca 20km se vyloupnul horalek 20m3 za moc hezkou cenu i v dobrym stavu, takze brzo budu uz asi skoro komplet vybavenej na seno. Jen to seceni listovy lezi v garazi rozdelany a na bubnovku uz letos nezbude. Horal je to nejspis MV3-022 nebo nejaka jeho variace. Orezlej, gumy jakz takz trosku vic sterely ale letosek by s tim mel jit pojezdit. Kdyz strihnu jeste 80 ovci v sezone, tak bude horal zaplacenej
Navod na MV3-022 jsem nikde za celou dobu shaneni sberaku nenasel, ale ted kokam ze Soko ma aspon katalog dilu, hura.
http://www.soko.cz/media/product_histor ... -Aktiv.pdf
http://www.soko.cz/media/product_histor ... -Aktiv.pdf
Kukni agportal.cz, myslím, že tam je.
dobrej horal jen sy hlidej zavazi jak ti da pusu tak je vykastrovanej
Matůš: a agroportalu je navod na Horal, neni to konkretne MV3.
Pavel: ted jsem to moc nepochopil. Tim zavazim myslis ty dve zavazi v ozubenejch kolech? Nebo abych narval na traktor vsecko zavazi co mam abych byl tezkej? Chlapik rikal ze ho parkrat tahal za 40kou a trosku ho postrkal.
Pavel: ted jsem to moc nepochopil. Tim zavazim myslis ty dve zavazi v ozubenejch kolech? Nebo abych narval na traktor vsecko zavazi co mam abych byl tezkej? Chlapik rikal ze ho parkrat tahal za 40kou a trosku ho postrkal.
Chlapi, kdyz pominu NTVS-2,5 tak myslite, ze ty 20-22kubkovy cesky horaly radsi za 40kou netahat? Pomohlo by sehnat zavazi na predek? Na zadek mam na kazdou stranu 3.
A jeste mam dotaz, ZTR140, je kvalitou zpracovani o hodne dal nez novy polsky sekacky?
A jeste mam dotaz, ZTR140, je kvalitou zpracovani o hodne dal nez novy polsky sekacky?
Ahoj doma máme NTVS a taháme ho Z 40. Když je seno, narve ho plnej a není problém. Horší to bývalo, když jsme ho narvali posekanou trávou. Docela to strká, když není bržděnej sběrák. Když by měl brzdy v pořádku, nebyl by problém. Nemáme tu ale žádné hory, kopce. Normálka spíš rovnější plac. Máme ten menší tuším 25 a je dobrej i pro ježdění mezi stromama a zajíždění k baráku k půdě. Když ho to namačká tak to v něm je kurva hromada. Na traktoru klasicky na zadku závaží co je origo. Na předku pod vanou tři ty velký a ještě 4 kanistry na tom rámu. Ale to máme celoročně stabilně. Lepší to zatáčí a hlavně máme tam tu nápravu Z 6911. Posilovač u toho. Jako že by traktor šel na zadní tak to ne. i když byl sběrák nacvaklej čerství trávy a bylo potřeba přejet škarpu, nebyl problém. Akorát se musí dávat bacha na sbírání, to je dost nízko. Aby se nezjebalo o případné nerovnosti. I když je zvedlí až nahoře, není to moc.
Tady i ty větší NTVS tahají soukromníčci se Z 4011, nebo jeden se Suprem. Hlavní je, aby makaly brzdy, není problém odtáhnout, ale pak to ubrzdit, když je třeba.
Ještě jsem si vzpoměl, když jsme měli hospodářství, dělali jsme něco kolem 4, až 5 hektrů s tím. Třeba i pár roků jako manipulační sběrák, vázali jsme do otýpek a tak na dopravu, převoz sena z cest od lesa, škarpy, různý vysekávky kolem polí a tak. Klasika posekali rotačkou a pak druhej den to sebrali sběrákem a převezli na velkou louku a rozházeli posušili sbalíkovali. Jednu louku jsme měli 2 hektary a ta se rovnou celá balíkovala a pak pohrabaly pohrabky a sběrákem sebralo. Ale dost roků jsme jeli jen volně sbírat sběrákem a pak na půdu.
A tady traktor, když si byl pro budoucího brášku.
Tady i ty větší NTVS tahají soukromníčci se Z 4011, nebo jeden se Suprem. Hlavní je, aby makaly brzdy, není problém odtáhnout, ale pak to ubrzdit, když je třeba.
Ještě jsem si vzpoměl, když jsme měli hospodářství, dělali jsme něco kolem 4, až 5 hektrů s tím. Třeba i pár roků jako manipulační sběrák, vázali jsme do otýpek a tak na dopravu, převoz sena z cest od lesa, škarpy, různý vysekávky kolem polí a tak. Klasika posekali rotačkou a pak druhej den to sebrali sběrákem a převezli na velkou louku a rozházeli posušili sbalíkovali. Jednu louku jsme měli 2 hektary a ta se rovnou celá balíkovala a pak pohrabaly pohrabky a sběrákem sebralo. Ale dost roků jsme jeli jen volně sbírat sběrákem a pak na půdu.
A tady traktor, když si byl pro budoucího brášku.
ota: cest, je to urcite ntvs? jsem myslel ze maj sberac obracene? Tohle me spis prijde taky jako MV3-xxx. Brdzy u toho co mam kousek od sebe by mely bejt v cajku, jen si musim spravit vzduch na traktore. Mokry sbirat nebudu a suchy taky nemusim narvat nadoraz, chci vyzkouset sypat primo do fukaru pomalicku. Spis ta vaha prazdnyho sberaku me lezi v hlave.
Polský shity se nedají s ZTR-140 vůbec srovnat .
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
40 se tahaly i rozmetadla hnoje Ru 5. Tahal jsem s ní i velkej NTVS. Tak takovýho drobka neřeš Podle mě je česká Žtr pro pár hektarů asi to nejlepší co můžeš koupit.
Jako uživatel polských shitů Z-069 135cm a 165cm bych řekl, že jsou v pohodě. Kosím čtvrtým rokem 2-3x ročně kolem 10 ha bez problému. Na 3 ha postačí 135cm.
wlcoun: no ja jsem uplnej zacatecnik a zatim koho jsem potkal nebo i tady me strasi, ze me tenhle horal trkne a skoncim na prkne ( DYK by si na to bejval i vsadil ). Zatim jses snad prvni kdo rika ze v pohode.
tohodle horalka sem kdysy tahal za zetorem 3511 a v pohode horsi bylo snim zbyrani chrastu pouzival sem ho i z rezanim slabsi traktor vyhoda dřív chcipne nez něco urve to zavazi se prave rado povolovalo
Vsadil, jde o to kolik?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod