Vysokotlaký sběrací lis Fortschritt K442
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: lis forschritt 442 volné balíky.
Proč ta nafta musí bejt tak drahá!
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak tu někdo již psal špagát je v komoře volný jakmile balík vyleze ven tak se došponuje jen když to zkoušíš tak při prázdné komoře jsou tak 2-3 balíky volnější, ted koukám na tu fotku s těmi špagáty a nevidím nikde tu brzdu špagátu
Komora je plná balíku a už padaj i ven ale furt je tam ten pruvěs provázku a to napínání provázku je na tomhle typu práve jen tou kladkou v který je provázek bržděn těsně před vázáním.
-
- Kontaktovat uživatele:
- zetorak jirka
Ten provázek musí být v době vázání bržděnej, to znamená že když lisuješ tak ten plocháč co brzdí provázek je mimo díry, v době vázání ten plocháč je natažen přez díry a brzdí. tobě tan plocháč brzdí provaz ve spodní díře při lisování a pří vázání ho uvolní, dej ho jako za plocháč, aby šel volně dírou. Tento sistém nikdy moc dobrotu nedělal, lepší je když je provaz bržděnej průběžně i při lisování, jako u druhého spůsobu. U tohoto spůsobu se to předělávalo tak že se místo toho plocháče dala destička která překryla obě díry a byla v tom středovím šroubu přitlačováná pružinou. Nebo, oba provázky se vedly jen vrchní dírou, protože u spodní díry při brždění provázek obcházel plocháč a šel mnohem tíž než ve vrchní díře a vytahovalo to drohej konec provazu z misky pod kotvou.
Provázek mám dtex 20000 juta olomouc, ten nápad stím stabilním brzdění je dobrej předělam to na čtvercovej plech co bude pod perem tlačit na provázek. Jo a to předělání na hydraulický vyosování lisu je super nápad asi ho taky použiju pokud tedy není chráněn patentovým zákonem.
-
- Kontaktovat uživatele:
A nebo tu brzdu předělat jak to maji ty novější, chráněný to patentem není nápravu už mám taky bržděnou a momentálně pracuji na hydr. zvedání sběrače+ uprava kopirovaciho kolecka, snad do sezony stihnu
- zetorak jirka
Pěkná práce, máš ten lis pěkně vybavenej, ta bržděná náprava je supr, kdysy v mládí mě tento lis pěkně prohnal z kopce, kolo traktoru se dostalo na kraj řádku slámy , parkrát si lis houpnul a už jsem ho mazal z kopce dolu, protože ho štyřicítka neubrzdila. Pak jsem ten lis koupil i když jsem neměl ani traktor a do dnes ho mám doma. Sice málo viužitej , ale je to zakladatel mého soukr. podnikání.
Dnes sem měl návštěvu z Tábora nějakýho borečka co tyhle lisy servisuje, okamžitě věděl v čem je problém přivez si sebou nahradu za brzdu provázku, porochol misky vázání upravilo se měnění délky balíku a bylo vymalováno. Doporučil kam dodělat mazničky a řek něco málo k lisování, ale to Vy už znáte promě to bylo něco novýho. Nikdy sem u lisování nebil. Takže otáčky motoru 1800-2000 docela mazec ted už chápu proč tam někteří z vás máte bržděnou nápravu, v kopcovitém terénu je to zapotřebí.
- zetorak jirka
Taky jednoduchý, ale akorád ti neprojde navázanej provázek, napíchne se na tu první podložku. je potřeba ji probouchat trochu do misky, aby měl uzlik náběh a zajel pod podložku. Jinak dobrý.
Uzlík prochází i tak pod těma podložkama ale možná že praxe ukáže opak, ted mam ale jinou všetečnou otázku jsou nutný ty díry u vázacívh jednotek láta tam nima hodně bordelu tak ze bych je zakryl.
na bazoši prodává někdo tuhle náhradu
na bazoši prodává někdo tuhle náhradu
- zetorak jirka
Nutný tam nejsou, Já je tam taky nemám, ale, když je zaděláš, tak tam otvorem pro jehly jde taky kupa bordela, protože při každým houpnutím pěchu to tam vyfoukne, a když tam máš ty díry tak se zase částečně odvede po baliku pryč, ale když to zaděláš, jako to mam já, tak se to tam hromadí a po delší době lisování ani nenajdeš vázání.
Re: Vysokotlaký sběrací lis Fortschritt K442
chlapi koupil sem lis k442-1 pro svoji potřebu dovezl sem ho domu a už 4 sousedy chtějí balíkovat nevíte kolik si mám říct za seno a slámu děkuji za odpověď.
- zetorak jirka
Lisování tím to lisem je nejlépe počítat hodinovkou+něco na spotřebovaný provaz, protože od baliků na silným řádku vyděláš tolik, že ti to nikdo nezaplatí a na slabím řádku zas proděláš kalhoty. Ale za kolik se u vás jezdí s traktorem na hodinu to nevím.
lis na velké balíky 120*90 bere za jeden kus až 130 - 150 Kč