mccormick international harvester 8/41

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Pumpik

mccormick international harvester 8/41

#1 Nový příspěvek od Pumpik »

Ahoj chlapi byl sem dnes pomoct chlápkovi stimto strojem koupil ho a když ho polák skládal z podvalníku tak už ho museli stáhnout na tyči. Problém je že nejdede. Motr chytne mlatíčka mlatí lišta běhá vše ok. Kvalty jdou normálně řadit všechny čtyři jak u chcíplého tak nastartovaného motoru variátor taky funguje ale proste to nejede. Má stim někdo z vás zkušenost? Díky moc :friends:

ZipBene

Re: mccormick international harvester 8/41

#2 Nový příspěvek od ZipBene »

A je tam klíňák na pojezd? Variátor funguje jak?

Pumpik

#3 Nový příspěvek od Pumpik »

Variátor je právě pohon klínovym remenem a pohybem páky vedle sedačky se variátor ovláda a na řemenu je krásně vydet ze to funguje jak má. Proto se ptám co je spatně když funguje jak variator tak řazení kvaltů.

DYK

#4 Nový příspěvek od DYK »

A jde řadit za chodu motoru bez vymáčknutí spojky?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Pumpik

#5 Nový příspěvek od Pumpik »

DYK píše:A jde řadit za chodu motoru bez vymáčknutí spojky?
Jojo jde to jak při nastartovanym tak i chíplim motoru i bez spojky. A nic se neděje kombajn ani neškubne, zuby z převodovky osebe nedrnčej takže sem z toho docela zaskočenej na nic pořádnýho sem nepřišel. Ale tahla co jdou od řadici paky do převodky normálne chodej a je vydet že kvalty do převodkvy jdou když si vlezu pod kombajn a začnu je tam přes to táhlo cpát na přimo tak krasně zaskakujou. Muže to bejt náka kravina třeba neco jen vyplého jen nevim co...

ZipBene

#6 Nový příspěvek od ZipBene »

Vzpomněl jsem si pozdě a teď už jsem tam pořádně neviděl. Nemá to ještě spojku u převodovky? zdálo se mi jako by k té převodovce vedl lanovod od spojky. Ale jak říkám moc dobře už jsem tam neviděl.

Pumpik

#7 Nový příspěvek od Pumpik »

Ahoj ti máš přesne tenhle kombajn doma? Jde mi o to že sem tam nic takovího nenašel ale netvrdim že to tam neni. Stejne tak spousta pák u sedačky řidiče nejsem si uplne jist čim se co ovláda natož jestli to funguje. Vživote sem to nevidel v chodu, tak je to takovej pokus omlyl. Klidne to muže bejt nejaká kravina v ovladání neni tam třeba jen neco zaplí proto se ptám... Díky moc za kazdou radu

ZipBene

#8 Nový příspěvek od ZipBene »

Takže co vidím tak na převodovce za druhou řemenicí variátoru je táhlo spojené se spojkovým pedálem. Tak je asi potřeba hledat tam. Nejspíš bude vystavená. nebo utržená lamela. Ona totiž přituhne a pak je potřeba ji odtrhnout a to je problém. My to máme uděláno tak, že je zablokovaný pedál spojky ve vystavené(sešláplé) poloze celou zimu.

DYK

#9 Nový příspěvek od DYK »

Kdyby zůstala přilepená lamela, tak by při běžícím motoru asi nezařadil nebo by převodovka dost protestovala, nebo se pletu? To by musela zatuhnout jinde a v rozeplém stavu, aby šlo řadit při běžícím motoru jako po másle.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ZipBene

#10 Nový příspěvek od ZipBene »

Vždyť to píšu že bude buď něco s mechanismem na vystavení nebo že někdo utrhl lamelu, když se ji snažil přilepenou dlouhým stáním odtrhnout. Klidně mohly popraskat nýty co drží střed a pak se to motá na volno a může si řadit jak chce. Zkouší se to všelijak a dupnutí na brzdy za vymáčklé spojky bývá nejčastější prvotní pokus. Většinou to stejně končí demontáží spojky.

tomasagr

#11 Nový příspěvek od tomasagr »

Budeš mít ukroucenou poloosu jako jsem to měl já na svém MF 685S 8)

Pumpik

#12 Nový příspěvek od Pumpik »

Diky moc za rady chlapy 8)

ZipBene

#13 Nový příspěvek od ZipBene »

Pak dej vědět čím to bylo.

Pumpik

#14 Nový příspěvek od Pumpik »

ZipBene píše:Vždyť to píšu že bude buď něco s mechanismem na vystavení nebo že někdo utrhl lamelu, když se ji snažil přilepenou dlouhým stáním odtrhnout. Klidně mohly popraskat nýty co drží střed a pak se to motá na volno a může si řadit jak chce. Zkouší se to všelijak a dupnutí na brzdy za vymáčklé spojky bývá nejčastější prvotní pokus. Většinou to stejně končí demontáží spojky.
Tak si měl pravdu byla utržená lamela :friends:

ZipBene

#15 Nový příspěvek od ZipBene »

tip od stolu vyšel. Pokud jste ji dali dohromady udělejte si zajištění pedálu v sešlápnuté poloze. Udělal jsem takovou přehazovací páčku s kolíčkemzpředu pedálu a do pedálu jsme vyvrtal díru tuším průměr 6 a do té zajistím ten kolíček. Máme to tak celou zimu a spojka se nepřilepí.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“