Pluh za Zetor

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
santacek

Pluh za Zetor

#1 Nový příspěvek od santacek »

Jaky by jste mi doporucily pluh za zetor 6245.
Neni triradlo za nej moc?
Mam celkem tezkou zem.
Na podzim si chci pujcit rodnak obracak 3x30,abych vedel jak si povede.
Dik za skusenosti.

MILDAZETOR

Re: Jaky pluh za zetor 6245

#2 Nový příspěvek od MILDAZETOR »

Neměl by být problém. Já takovej pluh tahám z 5645 (mám tedy lehkou přední nápravu a motor 6901). Pokud je těžší půda nebo moc velkej kopec můžeš třetí radlici zvednout a jedeš jak pán. Jinak jsem ten pluh tahal i z 7211 v kombinovaném terénu a taky to šlo. Případně jsem jezdil jen z kopce když už to jinak nešlo, ale to minimálně a to jen na záhumenkách kde se nešlo pořádně točit. Takže vyzkoušej a pořádně si pluh nastav a seřiď a mělo by to být OK. :friends:

rasto75

#3 Nový příspěvek od rasto75 »

nazdar,neber si moju radu moc k srdcu,ale mal som Z6045,to je rada pred 6245,inac radenie uz pod volantom,to iste co ty.Prednu napravu mas Juhoslovansku,alebo origos tazku od zetora?Ja som mal tazku orig. zetor,coti poviem,ten traktor,to bolo jedno trapenie.Predtym som mal 6911,posledny model,r.v.1980,pouzivany,len na navazanie do mastali-kravam.To bol stroj!Mal som pluh vogel-noot 3*30,byvam v kopcoch pri meste Puchov,je u nas tazka zem-ilovita.Cize,ked som oral na zimu na 6911 tak 20-25cm do hlbky,tak som oral DVOJKOU!je u nas ilovita zem opakujem.Nechal som sa nahovorit na traktor s predkom,co bola chyba,tak som si zaobstaral po predaji 6911,spominany 6045 z madarska,zachovaly meneny motor.Ked som ho zapol do toho pluhu,absolutne nevladal,stale na plny plyn,spotreba min.o 1/3 vacsia a oral som na jednotke,max.reduk.5.proste trapenie.Ak ti mozem najlepsie poradit,zozen si rakuske pluhy Regent,Vogel-noot...3*30.tieto pluhy maju bocne posuvy a tolko nastaveni,ze to ani nevyuzijes.Dalsie,su o polovicu lahsie,ako roudnicak,ked ho vytahujes z tazkej zeme,rychlo zistis.Pri tazkej oracke nemusis vyhadzovat treti,ale potocis pakou a uberes zaber.vela stastia.P.S.Tu 6045 som hned predal po orackach.

Janci
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Janci »

a teraz máš čo za mašinu?
Zetor 4011

rasto75

#5 Nový příspěvek od rasto75 »

Skusil som MT8-050-zatial sami to paci,akurat mu chyba vykon-3ti valec.

santacek

#6 Nový příspěvek od santacek »

Mam tezkou napravu.
Jsem prave ze zvedav,jak to bude vypadat s tou trojkou na podzim.
Vetsinou oram pod brambory,takze hlubsi orba je na miste.
Prave ¨proto bych si chtel pluh nejdriv pujcit,at nekupuji kocoura v pytli??

rasto75

#7 Nový příspěvek od rasto75 »

Mas pravdu,najprv ho vyskusaj,potom si pories pre seba pluh.do toho obracaka by som asi nesiel-je moc tazky a hlavne drahy.Kamarat ma roudnicky pluh 4*25-nadherne orie,ale bol 1.min.o1/3 tazsi ako ten moj vogel-noot,tahal ho za 6711kou,ked je tazka zem,tak mu pridvihuje predok.2.nizsie stlpice a blizko pi sebe,ked je spinava rola,stale musi vyskakovat z traktora,co mu to chyta pod ram.ja som taky problem nemal,iba ked som skusal zaoravat slamu po kombajne,haha.na to treba pluh min3*40-50cm.to je ale aspon za z7745,8045.

mazhor

Jaky pluh pro 6245?

#8 Nový příspěvek od mazhor »

Ahoj, poradte jaky pluh by byl nejvhodnejsi za zetor 6245. Nejlip cesky (dostupnost a ceny ND), ale neni podminkou. Mel bych to na cca 3ha (pole o velikosti 0,3; 0,5 a 2ha). Teren spise kopcovity (nekdy velmi).
Ted mame tento http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... licny.html a neni to ono, za 6245 je dost uzky. Diky.

thovt

Re: Jaky pluh pro 6245?

#9 Nový příspěvek od thovt »

Asi nejlepší kverneland, spíš půjdeš do levněší kategorie, klasický roudnický trubkáč 4PN-30-2 racovní záběr 12Ocm.

Co myslíš to není ono se stávajícím pluhem musí to něco dělal (neplechu) může být problém i mezi sedačkou a volantem častá závada :) .

mazhor

#10 Nový příspěvek od mazhor »

Pluh klade velky odpor a ma snahu me vytahovat z brazdy. Kdyz jsem se ho snazil nastavit podle navodu uvedenym zde http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =6&t=20622 , tedy aby byl bod tahu v ose traktoru, tak je prvni radlice od praveho kola vzdalena natolik, ze nestaci zahrnout brazdu. Takze potom musim mit pluh vice k prave strane nez by bylo spravne. Potom je idealni bod tahu uplne nekde jinde a traktor se s pluhem pretahuje. Dle tohoto navodu by mel byt pracovni zaber pluhu shodny s vnitrni svetlosti mezi zadnimi koly traktoru. Podle me je pluh k traktoru moc uzky (ma maly prac. zaber), resp. je traktor k tomuto pluhu dost siroky. Uz s tim bojuji asi patou sezonu a ne a ne se dobrat nejakeho dobreho vysledku, ale ze je problem mezi sedackou a volantem je vice nez pravdepodobne :)

majo258

#11 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
a skusal si ho aj pritiahnut na ramenach ten pluh k brazde? ak ho nastavis aby pekne oral, uz len bocny posuv vyskusaj, nemalo by to robit problem. Mam za tekaca polsky 2x25 a ide krasne, ak treba si ho posuniem s ramenami kam sa pyta, len rovinu za traktorom si nastav, aby plazy isli s traktorom. :-/

pavolmakys

#12 Nový příspěvek od pavolmakys »

Pritiahnut na ramenach k brazde? To mozes, ale opat budem opakovat ze to je chyba !!!, ak sa to da vyriesit inak. Ako sa tak pozeram na ten pluh, tak ma moznost nastavit jedno z ramien, je totiz na otocnom klbe. Tymto natacanim si nastavis zaber prvej radlice tak ako potrebujes. Podotykam ze ramena nie su nasponovane ale volne. Pluh si sam najde svoju postavenie voci traktoru. Toto musis docielit ako prve (no prve az tak nie, najprv treba priecne a pozdlzne vyrovant pluh, lepsie sa to robi ak to urobis pri malej hlbke pluhu, pripadne parazitne sily nebudu az take velke aby si to mohol docielit).
Ak sa ti toto podari, potom treba vysledovat polohu ramien, ktore ti stanovuju uz tebou spomenuty bod tahu, ci ja v pravo alebo vlavo od osi traktora. To vsak este neznamena, ze ta niekde bude tahat alebo nie. To je nieco co v tom navode popisane nie je. Dokonca si dovolim tvrdit, ze tymto ten clanok zavadza. Podstatne je, aby spojnica predlzenia postavenie ramien a stredu zaberu pluhu prechadzala stredom napravy. Vtedy ti predok nebude tahat ani do jednej strany. Toto sa da krasne predstavit pri tebou spomenutom zabere pluhu, ktory vyorie presne stred traktora medzi kolesami. Vtedy ak su ramena symetricky umiestnene, je spojnica stredu zaberu pluhu a spolocneho bodu ramien presne v osi traktora a tym padom prechadza aj stredom napravy a tym padom traktor nikde nenataca.
V tvojom pripade, ak sa ti podari nastavit zaber prvej radlice tym otocnym ramenom (nie pritiahnutim ramena sponovakom, sponovaky musia byt volne), pozri polohu ramien. Mas pluh trojak, takze stred zaberu pluhu bude v strede strednej hlavy. Skus si pozriet, ci ti to prechadza stredom napravy alebo nie. Ak nie, potrebovalo by to presunut uchytenie ramien na pluhu, tym sa zmeni geometria ramien a tym padom posunies pod predlzenie polohy ramien.
Vo vseobecnosti, ak je uchytenie pluhu presne na stred zaberu pluhu, tak pri pluhu ktory ma menis zaber ako je stred kolies, ti bude predok tlacit do nezoraneho. Ak je tomu naopak, tak je to vacsinou sposobene prave tym ze je pluh znasilnovany pravym sponovakom ramena a polohu pluhu je kompenzovana otocnou hriadelom alebo vykyvom niektoreho z ramien. Co je teda chyba sposobene tym "medzikusom". Toto nastavenie sposoby aj to ze pluh ide tazko, pretoze pluh trakotr musi nielen tahat, ale aj smerovat, takze traktor kruti vplyvom "parazitnych momentov". Zasvateni vedia ze to je moje oblubene slovo, avsak vystihujuce vsetko.
Ak to chces riesit, presun svoj dotaz do tomu venovanej sekcie, myslim ze to tam bude zaujimat aj inych.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

majo258

#13 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
presnejsie vysvetlene. 8)

Matúš

#14 Nový příspěvek od Matúš »

Mazhor čo tak Privat Roto 330 alebo PH1-441?

SmokyOrc

Jaký pluh za 5748

#15 Nový příspěvek od SmokyOrc »

ahoj je to muj prvni traktor a vybírám pluh - mám se něčím řídit pří výběru ?

situace :
pozemek udrzovaný, oraný cca 0,7 HA, a pak louka která přijde také poorat.
Půda težká, hlinka a slin.

zvažuji 2ják, 3 mi už přijde dost at "kocurka" nemorduju.
PS: mám to do Polska 10km... slyšel jsem že se dá koupit i tam.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“