drviaci valec na kombinator
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
drviaci valec na kombinator
Potreboval by som poradit. Robim kombinator za malotraktor. Aky priemer drviaceho valca mam dat, 250 alebo 310 mm? Co je vyhodnejsie, alebo je to jedno?
-
Re: drviaci valec na kombinator
Když má váleček větší průměr,tak dosahuje větší obvodové rychlosti,dal bych větší. A pruty budou ploché,nebo trubky,roxor,rovné nebo do šroubovice? Dej foto
- pavolmakys
No ci v tomto pripade zavisi obvodova rychlost od priemery valca som nie tak isty.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Dam vacsi priemer valca. Valec vyrabat nebudem. Hriadel ma prijatelnu cenu. Ak si ho vyrobim tak ma to lacnejsie nevyjde. Takze nema vyznam spekulovat co pouzit. Ratal som si to. Ked bude vsetko hotove dam foto neboj. Kostru uz mam hotovu. Este musim zohnat pruziny.
-
Ty válečky dej raději dva za sebe,dělá to lepší práci
-
Tak dlouho sem to vymýšlel až sem to zkurvil ,při dané rychlosti traktoru udělá menší válec víc otáček než větší.
Koukal sem že máš Vineu v tříhrnku ,jaké máš rozměry kombinátoru,kolik řad a jaká pera budeš dávat?
Koukal sem že máš Vineu v tříhrnku ,jaké máš rozměry kombinátoru,kolik řad a jaká pera budeš dávat?
Mam povodny ram co bol za TK tak tento som prisposobil a rozsiril na sirku 1,4 m. Hriadel ma aj danu sirku valcov v sortimente za 49 EUR. Radlicky mam povodne.
Vravis 2 valce za sebe? Rovnakeho priemeru? No do kelu to potom potrebujem poriadnu pruzinu. Uvazoval som len o 1 valci.
Co a ako si to skurvil???
Na buduci vikend ho chcem dokoncit. Dufam ze sa to podari.
Vravis 2 valce za sebe? Rovnakeho priemeru? No do kelu to potom potrebujem poriadnu pruzinu. Uvazoval som len o 1 valci.
Co a ako si to skurvil???
Na buduci vikend ho chcem dokoncit. Dufam ze sa to podari.
Obvodová rychlost bude při stejné pojezdové rychlosti stejná u malého i u velkého válce a rychlost na středu válce,tedy v uložení je úplně jedno.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A
Zetor 25 A
-
Ono de spíš o počet otáček,špatně sem to napsal. Koukni do mého vlákna jak mám válečky,vážeji kolem 70 kilo http://postimg.cc/image/wctn3hvdl/
- kronholec.sk
- Kontaktovat uživatele:
k tomu kultivátoru sa chcem ale opýtať niečo iné - ako široko od seba by mali byť tie dláta a ako hlboko by mali ísť do zeme?
mám 4 ks dlát (motičiek) zo starej konskej plečky - zvyšok by som dorobil. Povedzme že chcem kultivátor o zábere 139 cm - koľko by malo byť v prvom rade a koľko v druhom?
mám 4 ks dlát (motičiek) zo starej konskej plečky - zvyšok by som dorobil. Povedzme že chcem kultivátor o zábere 139 cm - koľko by malo byť v prvom rade a koľko v druhom?
- pavolmakys
Ako daleko od seba? Co najdalej, aby nehrnuli zem, ale zaroven co najhustejsie aby prekyprili vsetko. Ja som daval za zetora 19 radliciek, sirka 2.4m. Ako som povedal , ked ich das blizko seba, budu ti zem hrnut, preto sa to dava do viacerych radov. Ja so ich dal do troch radov, a tusim ze su v konecnom dosledku okolo 13cm rastri. Pricom v jednom rade su od seba cca 40cm. Vypocitaj si to pri tvojej sirke ako ti to bude robit. Predtym sme mali 7 radliciek na 1.3m v dvoch radoch a to bolo malo.
Ako hlbko? Podla toho co upravujes. Na zemiaky treba hlboko.
Ako hlbko? Podla toho co upravujes. Na zemiaky treba hlboko.
Naposledy upravil(a) pavolmakys dne ned úno 23, 2014 10:21 pm, celkem upraveno 1 x.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tady máš dobrej vzor podobnej sem měl loni pučenej a 1*... už se rok chystám na výrobu a furt to nějak vázne
- kronholec.sk
- Kontaktovat uživatele:
keby som dal v prvom rade 4 a v druhom 5? na tu sirku 130cm - krajné 2 v prvom rade by som dal tak, aby isli za kolesami a dve este do stredu. v druhom rade posunuté o polovicu a o jednu viac...
myslis, ze by to mohlo stacit?
a ohlbka som myslel max.20 cisel, lebo viac sa ani neorie. tak aby som to neobtrhal ...
myslis, ze by to mohlo stacit?
a ohlbka som myslel max.20 cisel, lebo viac sa ani neorie. tak aby som to neobtrhal ...
Na brambory by se mělo radlovat , kombinátorovat dvakrát napřed do menší hloubky a podruhé ,co traktor utáhne 15- 20 cm
PULDrapalik --- pekna praca .. AKo mas tie valce odpruzene?