Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
Graman

Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.

#1 Nový příspěvek od Graman »

Dobrý deň prajem.
Ako výrobca komunálnej a záhradnej techniky hľadáme záujemcov o skúšku nových pluhom a to
pluh 2 radličný 20 cm záber
3 radličný 20 cm záber
2 radličný 25 cm
3 radličný 25 cm

Máme vyvinutý nový model dosky pluhu a tak isto aj rám nakoľko nemáme veľkú možnosť skúšať pluhy ( chýbajú nám pozemky) radi by sme oslovili touto cestou majiteľov malotraktorov, ktorý by radi naše pluhy vyskúšali a vyslovili svoj názor.
Požiadavky: Traktor od 20hp do 50 hp +-, trojbodový záves, záujemcovia z okolia TT,PN a okolie.
Kontakt v prípade záujmu 0907290372.

CB750

Re: Hľadám majiteľov malotraktorov na skúšku nových pluhov.

#2 Nový příspěvek od CB750 »

Daj fotky pluhov a testovači sa budú hrnúť.
Prípadne túto zapožičku zohladni pri kúpe testovanej vzorky.
Máš aj obracáky do ťažkej pôdy? 2X20 prípadne 2X25
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.

Peter768

#3 Nový příspěvek od Peter768 »

Šefko, môžete dať foto pluhov. Posielam SZ.

Graman

#4 Nový příspěvek od Graman »

Zajtra dám foto pluhov a keď sa podarí aj nejaké to video. Záleží na počasí. Čo sa týka tých obracákov do ťažkej pôdy tak Vám poviem takto nestíham vyvíjať rámy a testovať treba vydržať. Teraz na zimu musím ešte narýchlo skonštruovať radlice. A na jar nejaké tie kombinátory a pod. ale všetko sa mi nedá na raz. čo vyrobím to sem dám. Inak čo sa týka tých 25 pluhov asi použijem osvedčené Privatky PH 1 25 radlice na profi pluh ( iná cena ) a na pluh klasic ( čo vyžadujú predajcovia agro techniky ) oceľ 11373 a hrubšie materiáli aby to niečo vydržalo. ( záhradkárom to vydrží doživotne podľa skúseností) :) No a dneska som bol oslovený sa zúčastniť v obci Podolie na súťaži v orbe tak ak sa podarí prídem tak s mojimi pluhmi.

Marián

#5 Nový příspěvek od Marián »

Daj aspon odkaz na tie "osvedčené Privatky PH 1 25 radlice na profi pluh".

Graman

#6 Nový příspěvek od Graman »

No skúšal som sem dať fotky nejdu tak aspoň nejaké to video na youtube. tu sú odkazy
http://www.youtube.com/watch?v=J3GNbhAPM18
http://www.youtube.com/watch?v=oJSb0Wubq6k
http://www.youtube.com/watch?v=BVJDWv649Z0
http://www.youtube.com/watch?v=YAOEUM2aRvg
http://www.youtube.com/watch?v=8RFjaxBumZc
Sorry za kvalitu videa som si myslel že ten môj fón to dá lepšie a myslieť viete čo znamená. Fotky pridám o chvíľku.

cont33

#7 Nový příspěvek od cont33 »

môžem nejaké otestovať za traktorom belarus 320.4 :)
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

Graman

#8 Nový příspěvek od Graman »

cont33 píše:môžem nejaké otestovať za traktorom belarus 320.4 :)
No tak tam by som už volil 3x25 lebo 4x25 tieto 3x20 som ťahal s 20hp koní mitsubishi traktorom a v pohode ale ten tvoj je už trošku väčší :)

cont33

#9 Nový příspěvek od cont33 »

Graman píše:
cont33 píše:môžem nejaké otestovať za traktorom belarus 320.4 :)
No tak tam by som už volil 3x25 lebo 4x25 tieto 3x20 som ťahal s 20hp koní mitsubishi traktorom a v pohode ale ten tvoj je už trošku väčší :)
nieje problem... môžeme sa dohodnuť...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.

ITS

#10 Nový příspěvek od ITS »

Nemám rád pluhy se spoustou malých strmých radliček s krátkými slupicemi.

Graman

#11 Nový příspěvek od Graman »

ITS píše:Nemám rád pluhy se spoustou malých strmých radliček s krátkými slupicemi.
Chceš povedať že toto má strmé radličky ??? A krátke stĺpice ?? Prosím ťa vyjadri sa objektívnejšie: dík

ITS

#12 Nový příspěvek od ITS »

To je můj individuální pohled na pluhy. Mám pocit, že pluhů takového typu je na internetu celkem dost. Ceny budou poměrně podobné - s velkou pravděpodobností. Myslím, že budoucnost malotraktorů je jen opravdu v malých a komplikovaných pozemcích. To znamená několik problémů.
1) Nerovná plocha s hrboly po záhoncích a přihrnovaných rostlinách.
2) Krátké dráhy bez možnosti rychlého rozjetí do zaklápěcí rychlosti.
3) Snaha každého pěstitele zaorat co nejvíce materiálu - neuhnilého a načechraného.
4) Orba proti svahu v pomalé rychlosti.
5) Nevhodný orebný poměr ve snaze orat dostatečně hluboko při malé rychlosti - a zaklopit.

Při prohlížení YOUTUBE tam vidíš spoustu pluhů, které orají i v malé rychlosti a zaklápějí. Takové pluhy bývaly ke strojům PF a jejich novějším dieselovým variantám. Od té doby jsou desky pluhů takové, jaké máš ty. Malotraktor potřebuje plužní těleso dosti podobné závodnímu pluhu. A samozřejmě i předradličku. Ta předradlička je pro dnešní výrobce pluhů jako červený hadr pro býka. Je to podle nich blbost - oni mají přece daleko lepší odhrnovačky. To je názor těch, kdo umí jet tou zaklápěcí rychlostí. Kdyby ovšem viděli, co se děje mezi předradličkou a radlicí při pomalé jízdě ? I na tom YOUTUBE je spousta videjí s dvojradličnými pluhy, které velmi dobře zaklápějí. Při lepším pozorování si ale všimneš, že jsou posunuty na menší brázdu a to první těleso dělá falešnou předradličku.
Jsou to jen moje zkušenosti a asi s tím nebude každý souhlasit.

Graman

#13 Nový příspěvek od Graman »

ITS píše:To je můj individuální pohled na pluhy. Mám pocit, že pluhů takového typu je na internetu celkem dost. Ceny budou poměrně podobné - s velkou pravděpodobností. Myslím, že budoucnost malotraktorů je jen opravdu v malých a komplikovaných pozemcích. To znamená několik problémů.
1) Nerovná plocha s hrboly po záhoncích a přihrnovaných rostlinách.
2) Krátké dráhy bez možnosti rychlého rozjetí do zaklápěcí rychlosti.
3) Snaha každého pěstitele zaorat co nejvíce materiálu - neuhnilého a načechraného.
4) Orba proti svahu v pomalé rychlosti.
5) Nevhodný orebný poměr ve snaze orat dostatečně hluboko při malé rychlosti - a zaklopit.

Při prohlížení YOUTUBE tam vidíš spoustu pluhů, které orají i v malé rychlosti a zaklápějí. Takové pluhy bývaly ke strojům PF a jejich novějším dieselovým variantám. Od té doby jsou desky pluhů takové, jaké máš ty. Malotraktor potřebuje plužní těleso dosti podobné závodnímu pluhu. A samozřejmě i předradličku. Ta předradlička je pro dnešní výrobce pluhů jako červený hadr pro býka. Je to podle nich blbost - oni mají přece daleko lepší odhrnovačky. To je názor těch, kdo umí jet tou zaklápěcí rychlostí. Kdyby ovšem viděli, co se děje mezi předradličkou a radlicí při pomalé jízdě ? I na tom YOUTUBE je spousta videjí s dvojradličnými pluhy, které velmi dobře zaklápějí. Při lepším pozorování si ale všimneš, že jsou posunuty na menší brázdu a to první těleso dělá falešnou předradličku.
Jsou to jen moje zkušenosti a asi s tím nebude každý souhlasit.
No ča sa týka týchto pluhov ty hovoríš o rýchlosti a obracaní ( zaklápanie) . Tak aby som to dobre vysvetlil. Tieto pluhy boli vyvinuté priamo na malotraktory ktoré majú výkon do 25 HP a dalšie sa vyvíjajú do výkonu 40 Hp. Požiadavka bola takáto aby 3 radličný pluh velkosť 20 a hĺbka orby 20cm utiahol traktor do výkonu 20 konských síl aj v ťažkej zemi. čo sa týka tohto videa čo mám vyššie bola tam zem tzv. u nás sa tomu hovorí glejovina, je to veľmi hutná zem a má vysoký odpor na orbu. Ohľadom tej rýhlosti tak tento pluh zaklápa aj pri veľmi malej rýchlosti a a má veľmi malí odpor na výkon traktora. Skús mi prosím ťa poslať nejaké video ako to myslíš čo sa týka tých pluhov čo máš na mysli .Dík

saano

#14 Nový příspěvek od saano »

Požiadavka bola takáto aby 3 radličný pluh velkosť 20 a hĺbka orby 20cm utiahol traktor do výkonu 20 konských síl aj v ťažkej zemi. čo sa týka tohto videa čo mám vyššie bola tam zem tzv. u nás sa tomu hovorí glejovina, je to veľmi hutná zem a má vysoký odpor na orbu.

Tak to by som si rád vyskúšal 8) ....presne takú pôdu má ujko na záhradke.....Momentálne mám pluh 2x25 upravený z konského ťahaného pluhu a je to dosť na hrane utiahnuť ho s malotraktorom 4x4 o váhe cca 800 kg :) .
Domtra 4x4 ... viewtopic.php?f=13&t=6467 ...
e-mail : zlatomis@gmail.com

Graman

#15 Nový příspěvek od Graman »

saano píše:Požiadavka bola takáto aby 3 radličný pluh velkosť 20 a hĺbka orby 20cm utiahol traktor do výkonu 20 konských síl aj v ťažkej zemi. čo sa týka tohto videa čo mám vyššie bola tam zem tzv. u nás sa tomu hovorí glejovina, je to veľmi hutná zem a má vysoký odpor na orbu.

Tak to by som si rád vyskúšal 8) ....presne takú pôdu má ujko na záhradke.....Momentálne mám pluh 2x25 upravený z konského ťahaného pluhu a je to dosť na hrane utiahnuť ho s malotraktorom 4x4 o váhe cca 800 kg :) .
No poviem ti to takto: Každý mi radil vychádzaj s konského pluhu a máš to vyhrané. BLBOSŤ konský pluh má veľký odpor preto sme museli spraviť fungel novú dosku a osvedčila sa už ich bolo predaných vyše 700 ks. Musím sen nejak dostať foto ale nemôžem to sem pridať stále mi to nechce zobrať kvôli veľkosti. A aj kvalitnejšie video aby ste videli čo to dokáže. No a ak chceš skúšat tento týždeň ideme robiť prvých 10 ks 2+1 troják podám správu ak budú hotové a môžeme sa dohodnúť a ak by si mal záujem vieme sa dohodnúť na solídnej cene prvé kusy budú akciové :)

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“