Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Nastavení pluhu na orání
Chci se zeptat jak má být položený pluh na orání vùèi traktoru jestli jsou na to stanovený nejaký ùhly atd. než ho zaènu dìlat . Taky aby správnì pøeklápìl nebo jak jste to øešily ?
V jednoduchosti je krása
Pardón,nìjak jsem to špatnì pøeèetl,tak dìlat? No já nevim,mìli jsme doma 4 pluhy a mùžu ti øíct,že jsme v 91 koupili roudnickej a nemá chybu,2ka bez uzávìrky a plná hloubka se Z3011 je seøiditelnej v každém smìru.Mùžu ti øíct,že nìjaké trubkové a podobné pluhy na nìj nemají,ten má 300kg a leze sám do zemì o 106.Vyrábìt pluh máš rùzné typy radlic nejen šíøka ,ale i geometrie,pološroubové,šroubové,atd je jich asi 10 a když si nìkdo koupí pluh na písèitou pùdu a oøe s tím jílovici a diví se,že to nejde,to pak nadává na svoji nevìdomost.
-
Chtìl bych pøedìlat co byl pùvodnì koòsky pluh obracak tak ho dát za traktùrek a pøesnì nevim úhly nastavení když pojede jedno kolo v brázdì tak jak má jet pluh . Když vemu že stojí taktor na rovinì tak jestli má stát ostøí pluhu taky rovnì nebo jak aby to ve finále fungovalo tak jak má ?
V jednoduchosti je krása
Nevim,to by jsi si musel odzkoušet rùzné pluhy a pak by jsi zhodnotil.Asi tak, znám jednoho co má Z6945 a 3 radlièmý pluh trubkovej s plnou kulatinou v trubce a má 30cm radlice a traktor jen øinèí a my máme 2 radlièný nové konstrukce z roku 91 a kolo je v zadu radlice 30cm,ale dá se seøídit i na 40cm zábìr a Z3011 na 2ku na hnoji bez uzávìrky na 1700ot/min s pøehledem.
- Chudej farmar
heh dobra otazka uz jsem to tu jednou nekam psal do 15cm je to podmitka nad 15cm orba nad 30 cm velmi hluboka orba..
jinak k tomu roudnickemu krcale to mas privat ze? my ho mame taky a zlusenost nic moc do zeme se mu moc nechtelo a naklady moc neuoral je to 4 a tahalo se to 8011. ted taham s Verunkou 6 radlicnej (6x35) B201 to je uplne jine kafe to ora uplne samo ma to teda telesa z PHX kolo musi byt v brazde a pluh pak v rovine nastavujes to na ramenech hydrauliky jinak to nepoleze do zeme.. to ze ti taha predni kolo z brazdy to mas spatne nastaveny pluh do strany ma tendenci traktor vytlacovat a pak je i vetsi spotreba atd... jak jste psali o pluhach co se jezdi kolem traktoru(jestli jsem to dobre pochopil) mimo brazdu tak to se jmenuje ON LEND a je to predevsi pro velke pasove traktory ktery by tezko v brazde jezdili
jinak k tomu roudnickemu krcale to mas privat ze? my ho mame taky a zlusenost nic moc do zeme se mu moc nechtelo a naklady moc neuoral je to 4 a tahalo se to 8011. ted taham s Verunkou 6 radlicnej (6x35) B201 to je uplne jine kafe to ora uplne samo ma to teda telesa z PHX kolo musi byt v brazde a pluh pak v rovine nastavujes to na ramenech hydrauliky jinak to nepoleze do zeme.. to ze ti taha predni kolo z brazdy to mas spatne nastaveny pluh do strany ma tendenci traktor vytlacovat a pak je i vetsi spotreba atd... jak jste psali o pluhach co se jezdi kolem traktoru(jestli jsem to dobre pochopil) mimo brazdu tak to se jmenuje ON LEND a je to predevsi pro velke pasove traktory ktery by tezko v brazde jezdili
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)