Pluh za Zetor 25

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Peter

Pluh za Zetor 25

#1 Nový příspěvek od Peter »

Prosim o radu: aky pluh za Z25, tazka ilovita poda, mierny svah. cast pola obilie, cast zelenina + okopanina v pomere asi 3:2.
Dakujem

Radim900

Re: Aky pluh za Z25

#2 Nový příspěvek od Radim900 »

Esi je to takový jak píšeš, a budeš zaorávat aj hnůj tak asi tento 8)

matesH

#3 Nový příspěvek od matesH »

2x 20 mozna 2x 25 ale to bych se bál do takove zemi uz.
a taky podle toho kolik toho mas, treba ti postaci to co poslal radim, a upravit na 3bod, pokud mas hydrauliku

Radim900

#4 Nový příspěvek od Radim900 »

My stím pluhem ořem 12 arů za malotraktorem ani nevím jakej má radlica záběr budu to moset změřit 8)

Peter

#5 Nový příspěvek od Peter »

Hydrauliku mam, aj ked svina tecie. rozmyslal som nad 3x20. Ale zda sa mi to moc siroke. Plocha je nieco cez 10 arov.

milstav1

#6 Nový příspěvek od milstav1 »

no ja bych se přiklaněl k temu 3 krat 20 a neli 30 cm ja mam cabrio a mam 3 krat 30 cm a pokuď je opravdu těžka zem tak mam tu třetí odelavací a zvladam to v pohodě

Janicko777
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Janicko777 »

Ja by som odporucal 2x25, najlepsie tovarensky a aby bol tazky (aby siel dobre do zeme). Ked su hlavy 20ky, tak to je dobre tak na podmietku. Nie zeby 25ky hlavy boli az taky skok, ale predsa je to uz lepsie. V takej agregacii ories kopec-nekopec. Odporucam polske pluhy, su lacne a maju vybornu geometriu.

Uvadzam priklad:

http://dom.bazos.sk/inzerat/6813540/Plu ... x25-cm.php
Zetor 7745, Zetor 6718 a Zetor 25A

CB750

#8 Nový příspěvek od CB750 »

Ja z Polska oporúčam pre deti Krovky a pre dospelých žitnú 8)
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.

vohnutjan

#9 Nový příspěvek od vohnutjan »

Najlepšie bude keď použiješ pluh 2x25 nejakej novšej výroby z vačším uhlom lemeša voči plazu,tým je zaručené obracanie ťažkej
ílovitej pôdy.
Sused mal 25-ku zo starým pluhom,ktorý mal ostrý uhol a keď oral a nemal dostatočnú rýchlosť tak sa mu odrezaná hlina neprevrátila,
ale znova padala na svoje miesto do brázdy.

Ludvajz
Kontaktovat uživatele:

Cronimo DP-30 a Zetor 25A

#10 Nový příspěvek od Ludvajz »

Dobrý den,
mám čerstvě Zetor 25A ( osazený hydraulikou). Určitý čas jsem se snažil sehnat pluh, ale bohužel staré pluhy poněkud došly. Buď jsou neúměrně daleko a majitelé téměř nekomunikují, nebo jsou zničené a nebo děsně drahé - obecně je jich málo.

Napadlo mě pořídit si pluh Cronimo DP-30.
Prosím, nemáte někdo s tímto zkušenosti? Samozřejmě hlavní otázky jsou:

- zdali jde zapojit za 3 bodový závěs Zetoru 25A (předpokládám, že ano)
- zdali rozměrově pasuje do roztečí kol ( tedy aby pravé zadní kolo jelo při orbě v brázdě, nikoliv kdekoliv jinde)
- zdali pluh, určený pro traktory 30 - 50 HP, není příliš těžký.

Chápu, že ptát se u Zetoru s výkonem 25HP na to, zdali utáhne pluh určený pro 30HP působí hodně blbě. Ale dají se najít videa, kdy lidé orají s tříbrázdou, i čtyřbrázdou (byť menší), což mě přece jenom ohledně výkonu stroje poněkud mate. Mám Z25A sotva 3 týdny a momentálně zajíždím motor. Nemám tedy absolutně žádnou zkušenost s tím, co reálně utáhne, či nikoliv.

Budu rád za každou radu.
Děkuji

Matúš

Re: Cronimo DP-30 a Zetor 25A

#11 Nový příspěvek od Matúš »

Čo tak pozerám na ten pluh, tak to nemôže orať pekne.
Odporúčam ti kúpiť si poľský pluh, či už nový alebo používaný. Vyrábajú menší typ alebo väčší za väčšie traktory, za 25 kľudne ten menší. Čo považujem za výhody je hlavne to, že sa na nich dá nastaviť záber prvej hlavy (nastaviť na rozchod traktora), orú veľmi pekne, dostupné diely a sú to pevné pluhy osvedčené u tisícoch roľníkov. Za 25 by dvoják nemal robiť problém, ten traktor síce má len 25 HP, no podľa môjho názoru ich vie veľmi efektívne previesť na pôdu a teda utiahne celkom dosť podľa mojej skúsenosti, aj keď malou rýchlosťou. Aj keď teda Áčko má slabšiu prevodovku (viac do rýchla), ale zas silnejší motor.
Ja sám mám poľský pluh Hurtownia Andrzej Namysło, ja mám ten väčší typ 3x30 cm, ten menší by som za 72 roztrhal. Orba jak po Kvernelande aj pri hĺbke nad 25 cm, relatívne malý odpor a je fakt dobre a masívne riešený, mal som ho vlani rozobratý do šróbka.
Večer ti skúsim poslať nejaký odkaz, kamarát predával pluh presne vhodný pre teba, ak ho ešte nepredal.

Ludvajz
Kontaktovat uživatele:

Re: Cronimo DP-30 a Zetor 25A

#12 Nový příspěvek od Ludvajz »

Moc děkuji za radu. Budu rád za odkazy. Je pravda, že jsem dost poblázněný a zbytečně chvátám : )
Samozřejmě jednou rukou hledám nové, druhou rukou se ptám, kde jde sehnat starší pluhy..

Prosím tedy o odkazy, model, cokoliv.

PS: Nádherná dva a sedma...
Pošlu taky nějaké foto mého zánovního, starého traktoru : )))

PS2:
Mám 2ha, tzn. nemyslím si, že bych utavil pluh, nebo traktor a na polské díly mám vcelku pozitivní recenze při rozumném používání. Mám zemědělství jako koníček a hobby, kde se odreaguji od běžných věcí. Není nad to nad ránem, za rosy, cítit při orbě vůni poctivě spalované nafty : )

ibanez5

Re: Aky pluh za Zetor 25

#13 Nový příspěvek od ibanez5 »

Ahoj. Taky jsem řešil dilema s pluhem. Mám Z 25 Kčko. Jenom taková malá zkušenost. Koupil jsem origo pluh za Z25, myslím označení je pn 252 , jenomže byl natáhnutý. O pluhu a orání jsem v té době věděl houby, tak jsem ho vzal. Nakonec to dopadlo tak, že jsem udělal z dvouradličáku jednoradličák... :jazyk:
Prostě jsem ho pajtnul, protože se nedal seřídit. Ted je to super...Pole máme malé a , že ho jedu jednou tolik ...baví mě to. Sory za story, jenom si dávej bacha na staré pluhy.
Kdybych se měl rozhodovat ted a měl peníze, kupuju nový. At se daří ... 8)
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

rosch8

#14 Nový příspěvek od rosch8 »

Ja mam tiez origo PN252 a tiez som ho kupil natiahnuty.
Ale opravil som ho. Stal 200 evri.
Poliaci robili kopiu PZ-1.
Mozes skusit pohladat na bazosi.
Sem tam sa pn252 objavi.
Ale pocitaj s go.

Ludvajz
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Ludvajz »

Momentálně se mi ozval pán, co má cituji: "originál nesený pluh za Z25", tedy se domnívám, že by to mohl být pluh, o kterém mluvíte. Pojedu se na něj podívat a uvidím.
Myšlenky na nový se nevzdávám - nikam nechvátám. Uvidíme.
Poslal jsem do Cronima několik dotazů, ale myslím, že jedním pluhem se nebudou zabývat.

Moc díky za rady.

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“