Výběr kombajnu na obilí

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Petrik11o

Re: jaký kombajn

#61 Nový příspěvek od Petrik11o »

ride píše:Dobrý den.
S myšlenkou si vypěstovat vlastní obilí se také za ubírám,ale po pořadě. Prostor (pole prozatím pronajmuté družstvu) vlastním. Traktor zetor 4011 a 25k takémám i s nějakým příslušenstvím,ale ještě by se něco muselo přikoupit,jako např. sečka, kultivátor a nějaký vhodný pluh za 40ktu mám namysli dvoják, který je za tento traktor podle mne akondr. Obhospodořavaná výměra by pro začátek mohla být okolo hektaru, no a aby to nevypadalo, že jsem v tomto tématu mimo mísu, je otázkou, jakou sklízecí techniku použít?
http://stroje.bazos.cz/inzerat/28729081 ... son-30.php
Tento nevypadá špatně a myslím,že se dlouho neohřeje,za tu cenu!! a dá se to odtáhnout i za osobákem.
Jinak s tím hospodářstvím je to jak píšeš,nás to prostě baví.Je nás na to víc a každej dělá něco.Brácha se stará o kravku,prase,kozu slepice,kačeny,atd, a já o stroje aby to urychlilo práci a aby to sloužio. a To obilí máme jen pro vlastní potřebu,asi 1ha,záleží kdo na jakou dobu pustí záhumenek,plus počítám,že se o žních ozve někdo,že potřebuje vymlátit
defender 110,3511,7011,MF 30,UNC 060,MZ 150,VARI,BBS 50,E 931,JAWA 350,

vitex

#62 Nový příspěvek od vitex »

Tak Ti to povím jinak.Brácha koupil Columbus,zhruba za pět sezón vyměnil 2x klíňáky-podruhé za originál,takže pak bez problémů.Za tu dobu ale vyměnil 4 motory z Brouka.pak mu nějaká trouba poradila ať dá motor z Fiata,asi regaty.Dvě sezóny potom jsem řešil chlazení toho motoru.Až jsem je vyřešil,tak další dvě sezóny nechal kombajn odstavený ani nezakonzervoval motor a pak jsem mu dohodil prodej tady na fóru.Myslím,že jej prodal za 10 000,-Nedávno se zde objevil i s jiným motorem a další úpravou chlazení.A abych nezapomněl veškeré práce a opravy jsem mu na tom dělal sám a samozřejmě v sezóně když jsem každý druhý den musel přerušit svoji dovolenou a přijet 100 kiláků tam a 100 zpátky.

jaryn123

#63 Nový příspěvek od jaryn123 »

columbus jedině s dislovim motorem originál co k němu patří a 15 sezon bez problémů. Remeny jedině originál class jinak nevydrží stejne jako E512 tam to bylo s řemenema to samé.

Leo

#64 Nový příspěvek od Leo »

U nás chlapi si před cca 22lety koupili ten stejný kombajn jako máš ty, a právě ten motor z brouka prostě pořád stávkoval a asi to na něj bylo dost. Takže se hodinu spravovalo, hodinu jezdilo. Pak to radši prodali, neměli už na to nervy.
Možná máš lepší kousek, tak ať ti jezdí co nejmíň s poruchama.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Petrik11o

#65 Nový příspěvek od Petrik11o »

Kolumbus je oproti MF30 se stejným záběrem o dost větší.
A týpek co to prodával říka,že "bez problémů" :ticho:,ale to se ukáže až o žních

Jura

#66 Nový příspěvek od Jura »

Ahoj, my jsme koupili také MF 630 a dělo se nám tam to samé co popisuje kolega výše.Dvě, tři hodiny to jelo, pak si motor postavil hlavu a nebylo možné ho nastartovat. Za hodinu, jak se ochladil, opět naskočil a tak to bylo stále.Spotřeba astronomická, výkon malý. Nikdy jsme tam benzín nechtěli a tak po žních pryč s ním.Teď je tam Fiat 1.3D a celé žně bez problémů.

Zahradník

#67 Nový příspěvek od Zahradník »

Mám taky tenhle kombajn columbus se stejným motorem benzín 1,6 VW Brouk. Mám ho 4 sezony. Je absolutně bez problému.Ročně vymlátím 2,5 až 3 ha. Je teda pravda, že mám doma ještě jeden náhradní motor pro případ poruchy. Já ho koupil od jednoho starého pána a ten s ním sekal přibližně 0,5 ha ročně asi 20 let. Máto sice vyšší spotřebu benzínu, ale není to tak strašný. Hlavně nejsem na nikom závislý, až bude mít čas mi to vymlátit. Jednou jsem měnil klínák. Jinak nic. Škoda, že takový kombajny nedělají dodnes.

ezo
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od ezo »

mam za sebou dve sezony s MF 30, nekosim vela max hektar rocne, je to take sidlo a zatial bez problemov, mam tam 1.9d peugeot a problem bol iba s chladenim, tento rok vyrieseny dvoma dvojventilatorovymi saharami z citrona zapojenymi v serii cize na polovicny vykon, na videu je vidiet na kryte chladica ako nasavaju, stacila by aj jedna dvojica, ale istota je gulomet
jeho velka vyhoda oproti kolumbusu je podla mna spratnost teda velkost a pre mna hlavne vyska kvoli vratam,

nechcem zakladat novu temu tak sa trochu prizivim : zaujimal by ma nazor zasvatenych co hovorite na drtic slamy pre tento kombajn, ci su nejake referencie prip. skusenosti idealne ci nema niekto na predaj, zaoravam slamu a je to hra na nervacika ked je vcelku
na polskych strankach som videl par tychto kombajnov na predaj aj s drvicom
este som sa chcel spytat ci niekto neviete original parametre pojazdoveho remena

tu ma zaujal jeden na predaj v modrych farbach vo "fullke" s blatnikmi na prednych kolach
http://stroje.bazos.cz/inzerat/29775624 ... rguson.php

zetorak jirka

#69 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Krásný video, když malí kombajn , tak i malí kombajnér, 8)

tomous

#70 Nový příspěvek od tomous »

No po tomdle lisovat slámu tak se :pistol: To bych si radši asi prvně nahrnul.

Zvedy

#71 Nový příspěvek od Zvedy »

Ahoj ezo som to pozeral v prirucke na tento kombaj a ak som spravne pochopil z nakresu a vycital v legende ta je po nemecky tak original remen by mal byt 30/12x 2600 dufam ze je to spravne :(
Mať tak pole lán na ňom na traktore byt sám ako kráľ

Petrik11o

#72 Nový příspěvek od Petrik11o »

Ahoj,Ten drtič na bazoši taky někdo prodával,origo na MF30,za 2000kč,ale už je pryč.Taky sem po něm pokukoval,ale slámu sbírám horalem,tak sem ho nechtěl
Na obrazku je to ta řemenice v kroužku
Přílohy
27119333.jpg

ezo
Kontaktovat uživatele:

#73 Nový příspěvek od ezo »

dik za rozmery, ja som prave v lete kupil 32 mm siroky, ten stary sa mi zdal utopeny v spodnej remenici, tu prirucku mas v el. podobe alebo papier, nedala by sa odfotit aspon ta stranka s rozmermi remenov,
ten variator vobec niekto pouzivate? ja aj tak vacsinou kosim na min rychlosti a to tam mam diesel nie origo benzin
dik za foto, tu remenicu v kruzku tam samozrejme nemam ale mam tam volnu remenicu pod nasypkou, drtic za 2000kc to bych pren siel aj do asu

Ales.

Sklízecí mlátička - Kombajn

#74 Nový příspěvek od Ales. »

Zdravíčko, je tu někdo se zkušeností (zkušenostma) se starýma kombajnama? Mam na mysli Claas (columbus, matador, popřípadě i super automatic) Nebo Fortschritt (E512, E514) Massey fergusson (30,31) a podobné stroje v podobných cenových hladinách

Potřebuju srovnání zda se vyplatí něco takového kupovat, jak je to se spolehlivostí, náhradními díly, kvalitou a rychlostí práce. Budu vděčen za každý věcný postřeh. Abych si nekoupil kasičku

Plánuju cca 1-2 Ha obilí. A zajímá mi jestli to má cenu kupovat. Na dražší neni. Kolik cca stojí když si to nechám vymlátit od soukromníka, nebo od JZD?
Všechno je pudová záležitost - buď to pude nebo to nepude ...

vasek775

Re: Sklízecí mlátička - Kombajn

#75 Nový příspěvek od vasek775 »

ahoj mam zkusenosti s class columbos lista 2,10m motor nafta perkins bez kabiny no sekato celkem dobre ale smalou listou vykon nic moc ty tvoje dva hektary to zvladne za den ale ja bych to uz nekupoval mel jsem i E512 a to uz je neco jineho sice je to velky ale je to i pohodlnejsi tak nevim
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“