Rotavátor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- pavolmakys
Re: Rotavátor
Pisal si ze to je rotacna brana , ze to robilo grimme, mas o tom nieco? rozostup - mudre knizky a tak.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Videjko pěkné a zřejmě to dělá přesně to, co se čekalo.
-
Mám dotaz do jaké hloubky ti to prokypřuje ?
- fastrac8250
tak zhruba nejakych 15 cm co som pocital teoreticky
- fastrac8250
tu mas rozne tvary tych nozov
http://autoline-eu.cz/sf/zemedelsky-str ... 99700.html
ja to v podstate hrobkovacia freza s označením GF 75 rozostup nozov je od 3 do 7 cm a ja som si zvolil rozostup 5 cm
http://autoline-eu.cz/sf/zemedelsky-str ... 99700.html
ja to v podstate hrobkovacia freza s označením GF 75 rozostup nozov je od 3 do 7 cm a ja som si zvolil rozostup 5 cm
Ahoj. chtel bych na tema rotavator navazat novym dotazem: koupil jsem rotavator sirky 125 za traktor s vykonem 15 Hp. Ruzni odbornici mi tvrdili, ze by to melo fungovat. Kdyz jsem to nyni zkousel, tak traktor nema problem rotovator utahnout, stava se ale, a to dost casto, ze kdyz vjedu do neceho tvrdsiho nebo treba na drn travy, tak mi zacne vybrovat traktor a ozivaji se zvlastni rany z prevodovky/motoru. Cim to muze byt zpusobeno? Kdyz se mi to dusi tak to vypada jinak. Tady to normalne jede, pak to narazi na neco tvrdeho a da to ranu. Pripada mi to, jako kdyby tam dochazelo k vterinovemu zaseku rotovatoru na tvrde veci a tim to cukalo s prevodovkou. Moc se me to nelibi a bojim se, abych si neco neznicil na traktore. Je to prece jenom tvrdy prevod. Nemam s tim zkusenosti, tak pisi sem. Je mozne, ze je ten traktor na tech 125 slabi a proste ty vibrace a zvuky ukazuji, ze se s tim trapi? Kdyz bych to vymenil za mensi rotavator, tak by to slapalo bez toho? Nebo je toto u rotavatoru bezne., ze takto davaji zabrat traktoru?
Dekuji za radu
Dekuji za radu
-
Záleží hodně do jaké hloubky to prokypřuje,v jaké stavu jsou nože!Obecně platí ,že pro rotavátorování není vhodná kamenitá půda!
15 HP na rotavátor je málo,protože půda nemá stejný měrný odpor a traktor musí mít nějakou výkonovou rezervu /kolem 30%/,
aby to bez problémů překonal.Záleží jak dobře je u traktoru dimenzovaná převodovka .Pokud traktor má 15 HP znamená to,že na
vývodovém hřídeli bude výkon menší ,cca 10-11 HP.
Pro rotavátory 125 cm se doporučuje výkon 20-30 HP.
15 HP na rotavátor je málo,protože půda nemá stejný měrný odpor a traktor musí mít nějakou výkonovou rezervu /kolem 30%/,
aby to bez problémů překonal.Záleží jak dobře je u traktoru dimenzovaná převodovka .Pokud traktor má 15 HP znamená to,že na
vývodovém hřídeli bude výkon menší ,cca 10-11 HP.
Pro rotavátory 125 cm se doporučuje výkon 20-30 HP.
Docela bych řekl že budeš mít nějakou opotřebovanost v převodovce,protože když zahloubíš rotavátor do čehokoliv tak už má odpor a tudíš je převodovka v záběru a když budeš rotavátor více a více zatěžovat tak by to mělo plynule dusit motor a nebo pokud narazíš na těžkou překážku tal by to mělo motor v lepším případě udusit nebo v horším něco ulomit na převodech pokud nemáš nějakou pojistku .Myslím že s tvojimi problémy výkon motoru nesouvisí,spíš by jsi měl pořídit nějaké jištění proti rázovému přetížení-náhon se spojkou nebo alespoň nějaké střižné kolíky
Kdyz jezdim s mulcovacem, tak mi to prevodovka nedela. Uz se mi podarilo traktor mulcovacem udusit, ale to proste pomalu ztratil vykon. To se me podarilo i s tim rotavatorem, kdyz jsem vjel do mokre pudy.
Jestli se mi to podari, tak si nekde zkusim pujcit mensi rotavator a uvidim, jak se na to bude traktor tvarit.
Jestli se mi to podari, tak si nekde zkusim pujcit mensi rotavator a uvidim, jak se na to bude traktor tvarit.
Dobrý rotavátor. Taky bych takový bral.fastrac8250 píše:tak dnesna skuska rotavatora aj s videom musim uznat ze kustik to ma vibracie najma na tvrdsom ale pracu to robi peknu
https://www.youtube.com/watch?v=dGayBj-yPM0
Tady je taky dobrý. Otáčky rotavátoru nejsou myslím velké a dělá pěknou práci.
https://www.youtube.com/watch?v=42KX2TapFkw
https://www.youtube.com/watch?v=Vif032DDXS8
- fastrac8250
Ďakujem pekne za pochvalu
Nevíte zda je reálné sehnat náhon pro rotavátor, 6-ti drážku, ale tak max 40cm dlouhý (vč. křížů). Pokud máte někdo zkušenost prosím poraďte kde koupit.
Děkuji
Děkuji
- fastrac8250
- fastrac8250
aj kratke video