Vyorávače na zemiaky
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Vyorávače na zemiaky
podelne 350 mm ....
Za 2-3 týždne budem vyorávať tak skúsim nejaké video natočiť
Za 2-3 týždne budem vyorávať tak skúsim nejaké video natočiť
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
tohle je muj kombajn na brambory ,je stary odhaduju tak okolo 60 let z DE ale funguje super a rovnou mame napytlováno
Kombajn vypadá dost jednodušše, což je myslím i dost praktické. Mohl by jsi pak prosim tě natočit video, až budete vyorávat brambory, jak ten kombajn funguje?
právě že je uplně jednoduchý ,pásy jsou z drátu, ma to 3rychlostní převodovku pro posuv pásua otáčky bubnu , za napravou jsou 2 radličky jako u klasickýho teku ten brázdu podrýpne a ta jde do toho koše vzadu, ten prosaje zem a z něj ty brambory a kamení a příp. tráva jdou na prostřední pás a odtud 4 lidi ( 2 z každe strany ) odhazují brambory na krajní pásy a odtud to pada do pytlů ,ma to zásobník na 2+2 pytle na každé straně ,vždy když se jeden naplní přepne se na druhy a ten plný se uváže a sunda na pole.potřebuje to traktor od nějakých 20-25k. video udělám to je v pohodě.včera jsem zrovna přes vás jel ,máte tam to tam moc pěkné.vracel jsem se z dovči.
U nás se rodina nažene do řádků s vyoranými bramborami a říká se tomu rodinný kombajn..
Jinak u nás jsou teď o víkendu hody, nejen tedy u nás, ale i v okolních dědinách, tak jsi si mohl zajuchat u máje.
Jinak u nás jsou teď o víkendu hody, nejen tedy u nás, ale i v okolních dědinách, tak jsi si mohl zajuchat u máje.
Zdravím, je to môj vyorávač zemiakov, original na Vari-Agzat, prispôsobený do rámového závesu TK, MT, a používam ho na japonskom malotraktore. Na tých 5-6 árov úplne postačuje.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já sem dneska krásně pozohýbal dráty u TEKa na hrudách
Tak vkladám ďalšie foto na požiadanie pre užívateľa 23joso23 ...
Plán na výrobu nemám žiaden pretože kým sme sa dopracovali k takejto koncepcií bol vyorávač prerábaný veľa krát.
Keby ho mám stavať nanovo tak by som určite urobil tú spodnú podrývaciu lopatu z jedného kusa plechu a aj uchytenie na hlvný rám by som trochu prepracoval...Ale vyorávač pracuje spoľahlivo a tak sa zatiaľ do toho nepúšťam.
Plán na výrobu nemám žiaden pretože kým sme sa dopracovali k takejto koncepcií bol vyorávač prerábaný veľa krát.
Keby ho mám stavať nanovo tak by som určite urobil tú spodnú podrývaciu lopatu z jedného kusa plechu a aj uchytenie na hlvný rám by som trochu prepracoval...Ale vyorávač pracuje spoľahlivo a tak sa zatiaľ do toho nepúšťam.
tak v sobotu na ně jdeme tak pak dodám nějaké to video....Leo píše:Kombajn vypadá dost jednodušše, což je myslím i dost praktické. Mohl by jsi pak prosim tě natočit video, až budete vyorávat brambory, jak ten kombajn funguje?
Těším se. Ať se daří. U nás je na brambory ještě čas, země je dost rozehřátá, tak tam pěkně zrají brambory. Takže není problém sklízet brambory i v půlce září.
Děkuju ,ono normálně tady taky vybíráme okolo pulky září ale ted jak tu letos bylo sucho tak to zaschlo . tak to nemá cenu to tam dele nechávat. bude to asi letos bída.
vyorávač v akcií.
A teď ať mě ještě někdo povídá něco o tom, jak TEK nebo čert obíja brambory.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Jeste se zeptam kolik mas asi otacek.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.