Vyorávač brambor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vyorávač brambor
Brambory sázím jen pro potřebu rodiny a drobné sežere prase
pole mám dlouhé 105 metrů a zasadím tak 10 řádků
pole mám dlouhé 105 metrů a zasadím tak 10 řádků
čtyři kola ,jsou čtyři kola
to borsuk: daj sem detajlnejšie zábery toho Polskeho čerta ak je to možné ,ďakujem ,pomer otáčok ,priemer kolies a pod.
-
to jaza: dočkaj času,ked to zdvihnem,spočitam,nafotim,pridam.
- tuton
- Kontaktovat uživatele:
I já používám koňského čerta. Dostal jsem ho od kamaráda. Akorát jsem si musel dodělat koncovku na zapojení. Loni jsem s ním vyorával poprvé a po naštelování maximální spokojenost. Žádná nařízlá brambora a i po kontrolním prohrabání téměř žádná schovaná brambora. Plevel jsem nejdříve vytrhal protože byl víc jak metr vysoký a dal bokem na spálení. Ještě vymýšlím ovládání zdvihu na hydrauliku. Už jsem to viděl, jen sehnat pístnici a dodělat. Teďkom jsem na začátku a na konci řádku musel seskočit z traktoru a rukaso spustit / zvednout lopatu.
-
tuton: orieš veľmi hlboko,vyhadzuješ zbytočne veľa hliny,ktorá zase zakryje zemiaky.ta motyka by mala tvrdu zem len lízať.netreba kopať zákopy.
- tuton
- Kontaktovat uživatele:
To bych neřek. Je to na druhým zubu. Na prvním byla ještě sem tam řízlá brambora. A moc hluboko to ani nejde, protože orané bylo tak 15 cm Mauntfildem a pod těch 15 cm je to tvrdý jak šutr.
Spíš se chystám tam přidat na tu "motyku" nějaké pruty aby se to líp oddělilo Brambory/hlína. Ale bylo to v poho.
Spíš se chystám tam přidat na tu "motyku" nějaké pruty aby se to líp oddělilo Brambory/hlína. Ale bylo to v poho.
-
skus sa pohrať s uhlom - naklonom motyky,čim rovnobežnejšie so zemou,tym lepšie.a pamatuj aj na vúli motyky.viem čo hovorím,už dávno som s tým začal a ťahal som to aj za vojenským GAZom a to bola paráááááááááda.
ahoj tuton ,mám takého čerta ako ty ale nemám vyorávaciu motyku ,prosím môžeš ju nafotiť detailnejšie popr. napísať aj jej rozmery ,čerta prerábam za TK 10 ale do závesu /dúfam že ho hydraulika zvládne/nie nie tak ako máš ty do tiahla , ďakujem ,JAZA
ak by si mal problem s hydraulikov staci dat valec s vacsim priemerom , vacsi priemer , vacsia sila pri rovnakom tlaku , len maj na pameti konstrukciu traktora
- tuton
- Kontaktovat uživatele:
Mám tady pár starších foto, rozměry dodám později.jaza píše:ahoj tuton ,mám takého čerta ako ty ale nemám vyorávaciu motyku ,prosím môžeš ju nafotiť detailnejšie popr. napísať aj jej rozmery ,čerta prerábam za TK 10 ale do závesu /dúfam že ho hydraulika zvládne/nie nie tak ako máš ty do tiahla , ďakujem ,JAZA
-
to jaza:priemer kolies - 80 cm,pomer otačok kolesa:vrtula - 1:4
- majo258
Ahojte.
Citam tu vase zaujimave prispevky a chcem sa aj ja nieco spytat.
Zemiacky sadime sadzacom, cize nie su hlboko a doteraz som vyoraval varikom s radlickou, bez problemou, akurat to prehrabavanie krajov riadka, kde stale prisype nejaky ten zemiak.
Dokoncujem generalku na tekacu 14-tke a rozmyslal som o tom polskom jednoriadkovom akoze teku, co vy na to? Inac sadzac je tiez polsky a uz sluzi bez problemov mozno aj desat rokov a uz toho aj posadil. Pytam sa preto, lebo som tu cital aj negativa na polske vyrobky a dnes to uz nestoji par korun, aj ked tie polske vyrobky poniektore ozaj zaostavaju za kvalitou.
Cize, utiahnem to so 14-tkou, vyorie a vytrasie nieco? Mame celkom prijatelnu pôdu.
Vdaka za rady a nazory.
Caw, majo.
P.s. prijemne sviatky.
Citam tu vase zaujimave prispevky a chcem sa aj ja nieco spytat.
Zemiacky sadime sadzacom, cize nie su hlboko a doteraz som vyoraval varikom s radlickou, bez problemou, akurat to prehrabavanie krajov riadka, kde stale prisype nejaky ten zemiak.
Dokoncujem generalku na tekacu 14-tke a rozmyslal som o tom polskom jednoriadkovom akoze teku, co vy na to? Inac sadzac je tiez polsky a uz sluzi bez problemov mozno aj desat rokov a uz toho aj posadil. Pytam sa preto, lebo som tu cital aj negativa na polske vyrobky a dnes to uz nestoji par korun, aj ked tie polske vyrobky poniektore ozaj zaostavaju za kvalitou.
Cize, utiahnem to so 14-tkou, vyorie a vytrasie nieco? Mame celkom prijatelnu pôdu.
Vdaka za rady a nazory.
Caw, majo.
P.s. prijemne sviatky.
-
to majo258:polskeho čerta kľudne potiahneš bez večšej namahy.dokonca už som na piesčitej roli videl aj za VARI a to na tom sedel