Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Nastavení pluhu na orání
Takže silová regulace - pákou vnitřního okruhu.
A protiskluz...?
A protiskluz...?
NE NE, tohle mam všechno v hlavě a řeknu ti to kdykoli, mam to naštudovaný. Ta síla nadlehčování na P u Zetormaticu je tou pákou rychlosti reakce. ALE u starého klasického víka to bylo právě tou polohou páky vnitřního okruhu. !!!! To neni zetormatic ale klasický víko co bylo do roku 1966. Čím víc páka dopředo dolu, tak tím větší síla protikluzu. To všechno je dobře, akorát se to tu trochu motá mezi těma dvouma provedeníma vík. Ta kostka je trošičku jiná. O ten diferenciální ventil.( rychlost reakce)
Jede traktor, je to Zetor 3011
- zetorak jirka
Hoši, tak to je teda alchymie ten zetormatik, to aby s traktorama jezdil Ainštajn. když jsem si všechny příspěvky poctivě pročetl tak mě to jen potvrdilo to , že je dobře že jsem to vše co je pod deklem u obou traktorů vyházel, udělal to na klasickej rozvaděč, a je po problémech, a nestane se že by mi ramena při hrknutí traktoru přes díru spadli dolu a nebo naopak vylezli na doraz nahoru, což není u zetoru žádná vyjímka.A určitě za ten týden orání neprodělám víc peněz ani času, než kdybych jezdil furt někam s deklem na seřízeni Ale pročtení všech příspěvků je fakt zajímavý,a určitě je budu sledovat dál, díky za něj.
Nojo kajo, zní to logicky. Takže "staré" provedení nemělo páčku rychlosti reakce? Mám 6718 dle štítku z roku (myslím) ..67. (Je to vůbec možný?) Ale je to nějaká složenina, že si opravdu nejsem jistý. Ale když jsem kdysi laboroval s těmi polohami ("S","M","P"), tak opravdu při poloze páky vnitřního okruhu dopředu dolů měl pluh snahu vylézat ze země. Protože jsem ale měl problémy opačné - udržet pluh v zemi - k ničemu mi to nebylo. Záhy jsem zkoumámí zanechal a dál používal jen "P" a střední polohu páky - plovoucí. A jsme rázem o dvě strany zpět.
Naposledy upravil(a) DAFcif dne pon zář 16, 2013 9:23 pm, celkem upraveno 1 x.
Hale Jirko, já vim ,že to máš vykuchaný, to už jsem dávno zjistil. Jen se zeptám, zrušil jsi i ten přetlakovej ventil přímo u hlavního válce? Je to jen taková pojistka. Ale myslim si že může dost v celý soustavě zlobit.
- Roman 5511
Takže páka vnitřního okruhu má vliv i na ramena?
Neni to možný. 2 modernizace zetoru UŘ I rok 1971 až 1972. 4712, 5711,6711,5748,6748,4718,5718,6718. Větší vrtání a to 100mm. Jo a starý víko tu rychlost reakce opravdu nenělo. Jestli ho máš, tak to je asi ze z 4011
- zetorak jirka
Původně jsem myslel že pujde taky pryč, stačí ten jeden u čerpadla, ale nakonec jsem je tam nechal oba, pro strejčka příhodu, ale zatím se nijak neprojevuje, tak že pohoda.kaja.h píše:Hale Jirko, já vim ,že to máš vykuchaný, to už jsem dávno zjistil. Jen se zeptám, zrušil jsi i ten přetlakovej ventil přímo u hlavního válce? Je to jen taková pojistka. Ale myslim si že může dost v celý soustavě zlobit.
Znamená to, že se 6718 dělá až od r.1971? Mrknu na štítek a dám vědět.
Romane viz. str.12 tohoto vlákna, sedmý příspěvek shora. (23:41)
- pavolmakys
Potrebujem vediet ako sa spravaju ramena pri pohybe paky vnutorneho okruhu pri zvolenej P regulacii. Ak budem paku znizovat, ramena pojdu dole zastavia na samom spodku a nasledne ked dam paku este nizsie a nabehne protisklz sa opat ciastocne zdvihnu? Zajtra budem laborovat tak nech viem co mam cakat.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ovládání protiskluzu se provádí skutečně pákou vnitřního okruhu,páka reakce je dělič proudu ,který reguluje pouze prutok do jednotl. větví okruhu,tlak u protiskluzu nastavuje ventil protiskluzu, nastavený na tlak 4-5MPa (max tlak) provozní tlak nastavuje šoupátko protiskluzového ventilu(ovl.páčkou vnitřního ventilu)Zetormatic je popisován v knize Traktory a automobily z roku 1965 ,takže rok montáže je 63-64).V katalogovém listu strojů je skutečně psáno ,že tlak u protiskluzu nastavuje páka reakce,prostudoval tři knihy o traktorech ,kde je Zetormatic popisován a dost rozsahle,proto mi tato odpověď tak dlouho trvala,chtěl jsem se ujistit,protože touto problématikou jsem se zabýval v 80tých létech tak jsem si to trochu oživil.
Jo Jo, tak to přesně je. a kdyby jsi dal nějakou zátěž, tak rychlostí reakce by si měl asi měnit tu výšku, ale jenom samozřejmně do té určité výšky , až nahoru to určitě nepude. Záleží podle váhy která by byla potřeba aby to bylo poznat.
- pavolmakys
Prepac JiriSBS ale moc nejasna odpoved, takze este raz, cim sa voli velkost nadlahcovacej sily pri protisklze?
a) paka vnutorneho okruhu
b) paka rychlostnej reakcie (za tuto sme vsetci co sme tu, aspon sa tak domnievam) .
a) paka vnutorneho okruhu
b) paka rychlostnej reakcie (za tuto sme vsetci co sme tu, aspon sa tak domnievam) .
- pavolmakys
Tak toto rozpis, nechapem suvis. Ved ak si zvolim velkost nadlahcovacej sily, tak na celej drahe na ktoru protisklz posobi bude nadlahcovat rovnako ci nie? Preco by mal zdvihat roznu vahu pri tom istom nastaveni do roznych vysok? Protisklz iba nadlahcuje, nemal by dvihat.kaja.h píše:Jo Jo, tak to přesně je. a kdyby jsi dal nějakou zátěž, tak rychlostí reakce by si měl asi měnit tu výšku, ale jenom samozřejmně do té určité výšky , až nahoru to určitě nepude. Záleží podle váhy která by byla potřeba aby to bylo poznat.