Výběr kombajnu na obilí
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sklízecí mlátička - Kombajn
Tiež som mal kedysi malý kombajn. A až po mnohých rokoch som zistil, že mi klže hlavný remeň a sitá neboli čisté. Dobré je zistiť skutočné obrátky, lebo kombajn každý bol skonštruhovaný dobré a rátali z ďaleko "nečistejšími " porastami, ako sú teraz.
Trasáky se říká čemu?
Jsem mechanik elektrotechnik. Toto je můj první kombajn a nevyznám se v terminologii. Po mechanické stránce jsem základy zvládnul a téměř čistě vymlátil. Ze začátku to bylo hodně ladění, ale po vychytání přítlaku bubnu a nastavení žaluzií či jak se to jmenuje nad sítama to bylo čistě vymlácené a zrno nešlo na pole. Jinak s ucpáváním sít jsem problém neměl, stačilo mít přední žaluzii nastavenou tak akorát a zadí více otevřít aby se ulámané klásky vracely zpět do bubnu. S kombajnem se učím a pokračování bude jak mu dokončím ubytovaní. Zatím musí vydržet pod plachtou na podzim bude doufám pod střechou a v zimě dostane potřebnou údržbu, jestli čas dovolí. Pár věcí se najde na opravu a vylepšení. Zatím mám kombajnu plné zuby to horko a slunce bylo hrozné . Strávil jsem na něm sice jsen čtyři dny, zato uvařený jsem na měsíc . Nyní se budu opékat na pásovce, aby bylo dřevo na jeho bydlení. Není to žádný mladík slaví 35 let ale na dešti ho nechci nechat, byla by ho škoda.
Jsem mechanik elektrotechnik. Toto je můj první kombajn a nevyznám se v terminologii. Po mechanické stránce jsem základy zvládnul a téměř čistě vymlátil. Ze začátku to bylo hodně ladění, ale po vychytání přítlaku bubnu a nastavení žaluzií či jak se to jmenuje nad sítama to bylo čistě vymlácené a zrno nešlo na pole. Jinak s ucpáváním sít jsem problém neměl, stačilo mít přední žaluzii nastavenou tak akorát a zadí více otevřít aby se ulámané klásky vracely zpět do bubnu. S kombajnem se učím a pokračování bude jak mu dokončím ubytovaní. Zatím musí vydržet pod plachtou na podzim bude doufám pod střechou a v zimě dostane potřebnou údržbu, jestli čas dovolí. Pár věcí se najde na opravu a vylepšení. Zatím mám kombajnu plné zuby to horko a slunce bylo hrozné . Strávil jsem na něm sice jsen čtyři dny, zato uvařený jsem na měsíc . Nyní se budu opékat na pásovce, aby bylo dřevo na jeho bydlení. Není to žádný mladík slaví 35 let ale na dešti ho nechci nechat, byla by ho škoda.
trasaky su tie po ktorých ide slama. je to na klukovom hriadeli. nie su zospodu kryté a tak sa tam neda dať starý klinový remen ako sa daval do e512. ktorý pri pohybe sam vyražal ostiny.
http://imagestack.co/48224550-claas-com ... cie-5.html
http://imagestack.co/48224550-claas-com ... cie-5.html
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Aha teď užchápu. Dlouhé vedení, soryy. Vytřásadla po našem. tak to vím o co jde. S těmy problém nebyl vše bylo bez problému a téměř čisté bez slámy. Na přiložené fotce jde o buďto starší provedení nebo to je trochu vyrabované. Mám tam toho trochu jinak něco navíc něco chybí. Až kombajn někdy odplachtuju pofotím. Škoda, že jsem na něj nesehnal žádnou dokumentaci. Hlavně že pracuje jak má.
Mockrát děkuji. To je přesně to co jsem hledal a nenacházel. U poláku by mě to nenapadlo hledat. Díky
Ahoj, akú výmeru si s tým zvládol pomlátiť za hodinu? Alebo tak celkovo napr. za deň....A ešte by ma zaujímala spotreba nafty...Dík
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/
výmera aj spotreba je u kombajna staršieho dáta výroby velmi premenlivá vec,,, všetko záleží od porastu.... z compactom 25kou čo ma zaber 2,20 som dal kedysi za den 2,2 ha reži ktorá bola tak vysoká že s nej nebolo ten kombajn skoro ani vidieť... ten perkins mal čo robiť aby to utiahol. A spotreba 45 litrov za den. Ked je porasť zelený nepostriekaný tak je to tiež problematické z hodinovým výkonom ale zase ma to dostatočne velkú mlaťačku a zvlada aj zelené... Tam kde E512 nemala šancu compact chodil jak navonaný frajer... Skratka je to velmi premenlivé
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Dělal jsem si pro sebe, tak jsem nikam nepospíchal a jel hodně pomalu. Spotřeba okolo 30l/ha, při výkonu 1ha+-3h. Pokud mám správné informace, oproti 25 compactu má 30 výkonější motor, širší lištu a větší mlátící buben. S lepší průchodností materiálu je to pravda. Dokonce by si nechal i líbit oves v noci. Jel jsem do 23:00 a žádný problém s vlhkostí, jako u E512.
Zdravim, ma nekdo zkusenosti z kombajnem JD 430 vcetne dostupnosti ND? Popripade jeho technicke data? diky
-
- Kontaktovat uživatele:
pár hodín som ho užíval, má ho sused a je na predaj. Je plne funkčný.
Jake jsou poznatky? Bylo by mozno od souseda zjistit technicke udaje? mam moznost ho koupit ale je tam spatny motor a nemuzu zjistit co je to za typ
-
- Kontaktovat uživatele:
Motor (zo štítku) JD 430 r.v. 1965.
Motor: JD, der Serie 049 53 2CD,Type M53 ZD
Made in France
To asi moc nenapovie.
Nuž treba prísť sa pozriet
Sadneš a ideš. Záleži koľko ha potrebuješ robiť. Mne sa žatva páči keď trvá 5 dní, 15 no dá sa prežiť, ale nie 51 - vtedy som ho mal požičaný, lebo môj mercedes už nechcel robiť...
Motor: JD, der Serie 049 53 2CD,Type M53 ZD
Made in France
To asi moc nenapovie.
Nuž treba prísť sa pozriet
Sadneš a ideš. Záleži koľko ha potrebuješ robiť. Mne sa žatva páči keď trvá 5 dní, 15 no dá sa prežiť, ale nie 51 - vtedy som ho mal požičaný, lebo môj mercedes už nechcel robiť...
Mam moznost ho koupit za 20tis z pridrenym motorem oplati se to?
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Neoplati. A predej mi prosimte kontakt na prodejce