Nastavení pluhu na orání

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
chobotek

Re: Nastavení pluhu na orání

#1576 Nový příspěvek od chobotek »

K originálním krojidlům je ložiskový domek nýtovaný. Prohrabu marsku, někde bych jich měl pár mít.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Chose11

#1577 Nový příspěvek od Chose11 »

Na podobné věci si schovávám náboje zadních kol z osobních aut, teoreticky by se to krojidlo dalo vyrobit pomocí středu z disku kola, samozřejmě po různých úpravách.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

oco13

#1578 Nový příspěvek od oco13 »

Chosé - dobrý nápad , zajtra prehádžem povalu . 8)

chobotek

#1579 Nový příspěvek od chobotek »

Až ten náboj budeš mít v ruce, nápad se přestane zdát tak dobrý. Pak nás informuj ;-)

Chose11

#1580 Nový příspěvek od Chose11 »

A proč jako, například pokud nemáš přístup k obráběcím strojům a musíš improvizovat?

Chose11

#1581 Nový příspěvek od Chose11 »

Chobotku, ty máš ve zvyku psát napůl v hádankách, ale nikdy nenapíšeš proč je to nesmysl.

chobotek

#1582 Nový příspěvek od chobotek »

Dávám možnost použít vlastní invenci. Nikdy jsem nezkoušel použít náboj z kola na krojidlo. Všechny náboje, co jsem viděl, jsou proti uložení krojidla neporovnatelně masivnější. S dostatečně velkým průměrem disku, při ideálních podmínkách, by to snad fungovalo. Ale spíš si myslím, že jak se před takovým krojidlem něco nahrne, bude to podle hesla čím víc, tím hůř. A pak budeš muset přizvednout pluh. Vyzkoušené to nemám, vycházím z toho, jak jsou dělaná originální krojidla (a z toho, že konstruktér nebyl kokot), tam hlína proleze okolo. Možná se na to hledaní vykašlu a počkám na výsledek experimentu ;-)

oco13

#1583 Nový příspěvek od oco13 »

Výsledok bude podľa toho čo nájdem na povale. Ja sústruh mám, síce biedny, ale niečo sem tam vystrúham. :wink: a druhá. vec je že moje experimenty sú niekedy až za čiarou :pohlavek:

ota

#1584 Nový příspěvek od ota »

Oco jen do toho! Už se těším na Tvoje ,,čumkarty"! A komentáře kolem díla. 8) Vždycky se aspoň zasměju u Tvého popisu vykutění toho správného stroje co najdeš věci na povalu a v pivnici! :D Taky vždycky doma něco kutím a hledám věci. Tuhle jsem byl ve firmě a bavili jsme se s klukama, že budu konečně dělat v zimě ten štěpkovač a začnu rámem na kolech. A že nemám pořádnou nápravu doma ( asi 20 různých náprav doma bude) ale to je přeci škoda zazdít pěknou nápravu do štěpkovače! A Jarda mi podal jekl a že navař na konce náboje s kolama! Paráda to bude dobrý. Jekl 6 mm stěna to uveze jak nic. Doma jsem jekl postavil do kouta, našel náboje ze Žigulíka. A obral jsem je načisto. Není třeba ty věci kolem na nich. Vezmu ten jekl že to jen tak zkouknu jak to k sobě půjde. Samozřejmě si říkám kurva škoda tak pěkného kusu čistého jeklu! :prace: Určitě tady najdu něco horšího a tenhle ušetřím. Hrabu ve skládečku a tam asi 400 mm dlouhý odřezky jeklů co jsem kdysi dovezl. No hurá celej rám posvářím z nich. A zrovna jsem ten pěknej kus toho původního jeklu zakramařil v dílně dozadu. Abych nezdělat takovej krásnej kus na běžnou vec! :smich: Jak mi to říká soused! Víš jak dopadneš? Zatřepeš fusaklama a rodina pak zavolá Shrekovi s tím náklaďákem a drapákem. Že tadyhle to všechno železo naložte! A prej už teď vidím Shreka jak si mne zuce! Tolik těžkýho a drážní kupol! :smich: A mačká drapákem krámy, aby jich to té korby nacpal ce se udrží! :D

oco13

#1585 Nový příspěvek od oco13 »

Oto- je to celé na :pistol: Pred viac ako rokom som kúpil troják pluh. Všetci orú zgarbákmi, len ja musím mať plne nastavitelný pluh. :pohlavek: Tak vyrábam a kopírujem ten mechanizmus od Wiraxu. Do toho som zistil, že pluh bol na predaj preto, že má zodraté lemeše :zapomel: . Tak teraz hladám po bazoši nové . Kedy sa dostanem až ku krojidlu to ani srnky netušia. U mňa je to stále tak hlava by chcela, ale telo nevládze. :typek:

chobotek

#1586 Nový příspěvek od chobotek »

Doufám, že nás od dokončení dělí dosti dlouhá doba, protože pak se tu začnou hromadit dotazy ohledně seřizování všech těch stavítek. :jazyk: Po těch krojidlech se teda mám podívat nebo si zmastíš svoje? Dokonce vím, kde sou a jak sou zaházené a fakt se mě nechce přehrabovat bednu zbytečně.

oco13

#1587 Nový příspěvek od oco13 »

Ak sa dotaz týkal mňa tak , vyrobím niečo vo vlastnej režii. a to nastavenie hádam ešte zvladnem :typek: už som sa trapil s konským dvojákom.
Potialto som sa dopracoval Obrázek ostáva vyrobiť bočný posuv.
Ale otázky budú , lebo ma trocha rozhodili komentáre na ksichtoknihe, len neviem ako mám otázku sformulovať (neuveritelné :pohlavek: ) tak hádam stiahnem foto z FB a nejako skopírujem tú diskusiu.

oco13

#1588 Nový příspěvek od oco13 »

takže , hodím sem diskusiu z FB a opýtam sa na názor miestnych.
Obrázek
Ku fotke bol komentár :
Tu je problem ten, ze medzi zadnymi kolesami je mala sirka a preto ten treti bod uteka do lava.
No a moj problém bude , že tiež mi vychádza tretí bod dolava , lebo rovno je len vtedy ak je traktor na betone a nie jedným kolesom v brázde.
Tak kua ako to má alebo nemá byť. :-/ :vztek:

ota

#1589 Nový příspěvek od ota »

Oco píšu to tu někde v uvodu. Vyprdni se na nějaké betony, špalky pod kolama. Vezmi ten pluh za traktor, sežeň si člověka kterej orá, třeba někde u vás v JRD. Ty pojedeš, on půjde za pluhem a seřídí Ti to. Zastavíš strejko kývne šroubem tam, pojedeš bude to horší zastavíš kývne sem. Pojedeš a takhle ve dvou vyladíte. Beton a špalky jsou teorie. Praxe bývá uplně jiná. A o tu praxi tu jde, co to bude dělat prakticky.
Takhle z obrázku Ti pluh táhne doleva. Problém bude s naklopením želek ,,na špičku, na prdel. Ještě spusť pravé rameno trochu dolů. Z obrázku je vidět, že pravé rameno máš vejš, než levé a o dost. A pokus se přitáhnout pravé rameno víc doprava, aby Jsi pluh dostal víc za pravé kolo. Takhle z fotky koukám že Ti jde hodně od pravého kola. Jak píšu ve dvou se uh seřídí asi o 150% líp. Jeden jede druhej ladí a ,,čeká co to udělá".

oco13

#1590 Nový příspěvek od oco13 »

Diky :friends: , To ešte nie je ten moj troják , ja som vo fázi rezania , zvárania a hrešenia. Len sa to kua podobá na to moje. :typek:

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“