Výběr kombajnu na obilí
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Claas vs. Fortschritt
Ezo: prečo Claas a E512? A prečo nie Ale je to najmä preto, že sú to najčastejšie kombajny v inzerátoch. Tie Claasy bývajú aj s kabínou (dobastlenou) a niektoré typy majú záber cez 2,5m čo sa mi celkom páči. A ten E512 som už odpísal, je to ozaj heblo, potrebujem niečo ,,skladnejšie,, . A už máš ten drtič na MF? Aj ja by som radšej kombajn s drtičom, lebo slamu nevyužijem.
claasy su v poho, tiez som skoro kupil Europu, sedu, zhodou okolnosti kusok od Nitry, motor origo perkins-sepot kvetin, samotny kombajn uz tak super nebol, dlho stal nepriktryty na dazdi a celkovo dost "unaveny" a neskutocne vysoky - taky nekompaktny, mi pripadalo akoby inzinieri urobili kombajn a potom si spomenuli na zasobnik tak ho narychlo dorobili, musel by som prerabat sopu aby som ho tam napratal, podla mna by bola skoda sustredit sa len na claasy, ked ti zivot, resp. bazos ponukne zachovaleho fergusona alebo Eppla
drtic nemam, sused ma predbehol, kupil do trojbodu ten cesky, tak tento rok mi prebehol strnisko, nie je to sice taky prach ako po novych kombajnoch, ale poznat to bolo pri zaoravani riadne
inak z tej kabiny mam zmiesane pocity, na jednej strane sa nenazeres tolko prachu, ale na druhej strane tam musi byt peklo, ktosi spominal, ze v 512 namerali skoro 50 C v kabine, nehovoriac o tom, ze tie kombajny vyzeraju ako z prvych sci-fi filmov
drtic nemam, sused ma predbehol, kupil do trojbodu ten cesky, tak tento rok mi prebehol strnisko, nie je to sice taky prach ako po novych kombajnoch, ale poznat to bolo pri zaoravani riadne
inak z tej kabiny mam zmiesane pocity, na jednej strane sa nenazeres tolko prachu, ale na druhej strane tam musi byt peklo, ktosi spominal, ze v 512 namerali skoro 50 C v kabine, nehovoriac o tom, ze tie kombajny vyzeraju ako z prvych sci-fi filmov
Videa našich strojov https://www.youtube.com/user/ezeichel
Hic V kabíne je zaručený , O tom netreba ani diskutovat
len keď som videl chlapíka na tom spomínanom Columbuse ako sa mení V tvári na cigána počas kosenia tiež ma to neláka.Zhorený ksicht,krvavé oči A pľuzgiere na gambe,takto si ho pamätám.
A narazil som aj na kombajny ,, Kola,, nemáte niekto doma? Bol na predaj niekde pri Holici.
len keď som videl chlapíka na tom spomínanom Columbuse ako sa mení V tvári na cigána počas kosenia tiež ma to neláka.Zhorený ksicht,krvavé oči A pľuzgiere na gambe,takto si ho pamätám.
A narazil som aj na kombajny ,, Kola,, nemáte niekto doma? Bol na predaj niekde pri Holici.
Re: Sklízecí mlátička - Kombajn
tohle téma mě navnadilo abych se podíval po netu co se všechno dá koupit. Netušil jsem , že se ještě dělají i takovéto stroje:
http://www.landwirt.com/ez/index.php/kl ... age/436541
http://www.landwirt.com/ez/index.php/kl ... age/436541
krásný kombajn se ti povedl , to máš přímo z De? Nebo od nás? za kolik měl toho jelena?
Koupeno přes český bazar přímo pro nás v Bavorsku. Doprava k nám vyšla na 10 tácu. Vypadá hodně dobře, je vidět že o něj bylo dobře postaráno.
Jelen vycházel přes 100, ale nevím přesně. Měl jsem oči jen pro claase. Ostatní mě nezaujali nebylo to ono . Přeci jenom Claas je Claas konstrukčně je v těchto malých starších kombajnech nejdál. Ještě se s ním naučit a mám po starostech jak sklízet. Ke kombajnu nám ještě řadu příslušenství, takže se s ním nechá sklízet snad kromě kukuřice všechno od travin přes obilí, řepku po luskoviny. Mě stračí teda jen to obilí .
Jelen vycházel přes 100, ale nevím přesně. Měl jsem oči jen pro claase. Ostatní mě nezaujali nebylo to ono . Přeci jenom Claas je Claas konstrukčně je v těchto malých starších kombajnech nejdál. Ještě se s ním naučit a mám po starostech jak sklízet. Ke kombajnu nám ještě řadu příslušenství, takže se s ním nechá sklízet snad kromě kukuřice všechno od travin přes obilí, řepku po luskoviny. Mě stračí teda jen to obilí .
Parádny kombajn
Inak to je od pána Tučeka? Nie je to toto? http://stroje.bazos.cz/inzerat/49438191 ... RTICEM.php
Není. Sehnali to pánové z agrobazaru u Jilemnice. Jsou tam velice ochotní a techniku před prodejem důkladně prohlédnou a většinou i rozeberou z důvodu kontroly. Vše promažou a připraví na sezonu, aby vše vydrželo. Známý si u nich chtěl koupit nahrabovač sena, který zrovna dovezly z německa. Neprodaly mu ho dokud nebyl prověřený, tak si musel týden počkat, ale má jistotu že má ložiska a převody v pořádku.
Ten pán z Klatov pokud se nepletu a je to ten samí nezajišťuje dopravu. Takže zaplatíte a pak jedete do německa pro stroj. To je jednodužší si to najít v německu a bazarech rovnou sám a je to levnější. Jenom je problém s dopravou ta je dost drahá pokud nemáte vlastní. Pánové z Jilemnice toho berou více naloží veškerou techniku na vagon a pošlou si ho z Německa sem za rozumnou částku. Posuďte sami z bavorska do podkrkonoší dostat kombajn za 10 tácu je hodně za levno.
Ten pán z Klatov pokud se nepletu a je to ten samí nezajišťuje dopravu. Takže zaplatíte a pak jedete do německa pro stroj. To je jednodužší si to najít v německu a bazarech rovnou sám a je to levnější. Jenom je problém s dopravou ta je dost drahá pokud nemáte vlastní. Pánové z Jilemnice toho berou více naloží veškerou techniku na vagon a pošlou si ho z Německa sem za rozumnou částku. Posuďte sami z bavorska do podkrkonoší dostat kombajn za 10 tácu je hodně za levno.
Bez poruchy?
Poruchy byli dvě.
První ložisko na variátoru, které bylo vysypané už když se dovezl kombajn domů. Oprava i se sehnáním ložiska zabrala asi hodinu. A to prodejna ložisek je patnáct kilometrů daleko.
A druhá "závada" byl prasklý nýt. Potkal jsem šutr a kose se moc nezdál . Přenýtování bylo za minutku, ale vymontovat kosu a zadělat zpět trvalo necelou hodinu.
Na ty naše pole je to dobrá mašina. Jenom se s ní naučít.
Stal jsem se atrakcí. To se vyrojilo fotografů a čumilů
První ložisko na variátoru, které bylo vysypané už když se dovezl kombajn domů. Oprava i se sehnáním ložiska zabrala asi hodinu. A to prodejna ložisek je patnáct kilometrů daleko.
A druhá "závada" byl prasklý nýt. Potkal jsem šutr a kose se moc nezdál . Přenýtování bylo za minutku, ale vymontovat kosu a zadělat zpět trvalo necelou hodinu.
Stal jsem se atrakcí. To se vyrojilo fotografů a čumilů
Tak to nie je až také zlé Na naše polia to je tiež ideál. Minulý rok mi kosil Fortschritt E 514 a včera Massey Ferguson 86, to je niečo podobné, ako máš ty, možno trochu staršie. A s MF som spokojný viac
[quote="j.kubec"]Poruchy byli dvě.
Hlavne čistiť trasaky... Ostnačka upchava trasaky. Potom ma velké straty.
Hlavne čistiť trasaky... Ostnačka upchava trasaky. Potom ma velké straty.
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.