drviaci valec na kombinator
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- kronholec.sk
- Kontaktovat uživatele:
Re: drviaci valec na kombinator
lepšie pozri fotku, však sú na ramenách - idú k zemi vlastnou váhou.
-
Sou tady písky,válečky maji kolem 70 kilo tak nejsou nijak tlačeny k zemi,kdyby byla těžší zem,tak asi bych dal nad ty jekly, co nesou válečky,Učka a do nich pružiny s nějakým vedením a přes šroub štelovat přítlak. Jinak pera sou od sebe 24 cm a je to málo,první řada kde sou "koňský" pera široký 4 cm dost hrnou,proto mám vzadu ta úzká,je lepší mit 3 řady per,kdy mezeru mezi pery v první řadě projíždí vždy jedno pero v další řadě,tím je mezi nima dost místa a přitom ta mezera je rozrušená,no třeba příště ,a proto schánim "šípový" radličky co byly k Roudnickým KON.je tady i video.
ano pozeral som sa poriadne a videl to na ramenach. Myslel som ze je potreba aj pritlak. No kedze valce su take tazke tak nieje potrebne.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz budou lehky tak na ne navaris nejakej drzak a supnes tam jeden obrubnik
- pavolmakys
Ja som to urobil inak, z pera 5t vlecky mam tie ramena uchytene na trubku a tocenim trubky stelujem pritlak. Ja si myslim ze pritlak treba, 70 kg na tu plochu je malo.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
pavolmakys ---- hod tu foto ako to vyzera...
Aká by mala byť cca vzdialenosť medzi prútmi na valci, aby to dobre robilo?
spotreba... koľko nalejem, toľko zožerie
ja mam 7 kusov "lastovičiek" rozmiestnených v dvoch radoch na šírku 2 metre, tak aby sa kraj jednej lastovičky kryl z tou v druhom rade.. za drviacim valcom mam ešte smykovu lištu. ešte chcem dať jeden valec dopredu tiež asi z lištou...
http://www.youtube.com/watch?v=jiod3qWuq28
http://www.youtube.com/watch?v=jiod3qWuq28
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- pavolmakys
Michal73: Sorry, je to u otca, cca 100 km, ak tam budem vyfotim. Ale bacha, nie vzdy to tak ide, aby si pritlacal valce vahou kombinatora. Ako som spominal, kombinator ja 2,4m siroky, ram je 80 ucko, tazke ma dost vahy na to aby to takto fungovalo. Ked sme to mali za tym malym traktorom s 7 radlickami, valec sme mali na volno, pretoze ho kombinator nezatlacil.
Naposledy upravil(a) pavolmakys dne čtv úno 27, 2014 9:36 am, celkem upraveno 1 x.
- pavolmakys
cont33: Dva poznatky: Z videa je vidno ze valce nemaju bohvieaky efekt, co ma dve priciny:
1) Mala rychlost (neviem ci sa da ovplyvnit, ci to utiehne rychlejsie, a ci by to malo efekt zvhladom na pricinu 2)
2) Typ zeme - mame nieco rovnake, je problem sa trafit do vhodnej vlhkosti, co znamena ze sa tu tvoria hrudy ktora sa tazko rozbijaju. Jenoducho sa nam vytvori na vrchu skrupina, s ktorej po zozbiti vzniknu tie hrudy. Prv, je zas spodok prilis mokry. Niekolko krat sa nam vsak podarilo ze aj v takejto zemi bola hlina rozbita na muku. Tu pomaha pritlacenie toho valca o zem, ak su hrudy tvrdsie, s vacim pritlakom ich dokaze viac rozbit.
1) Mala rychlost (neviem ci sa da ovplyvnit, ci to utiehne rychlejsie, a ci by to malo efekt zvhladom na pricinu 2)
2) Typ zeme - mame nieco rovnake, je problem sa trafit do vhodnej vlhkosti, co znamena ze sa tu tvoria hrudy ktora sa tazko rozbijaju. Jenoducho sa nam vytvori na vrchu skrupina, s ktorej po zozbiti vzniknu tie hrudy. Prv, je zas spodok prilis mokry. Niekolko krat sa nam vsak podarilo ze aj v takejto zemi bola hlina rozbita na muku. Tu pomaha pritlacenie toho valca o zem, ak su hrudy tvrdsie, s vacim pritlakom ich dokaze viac rozbit.
-
Ten smyk za drobící válec je takhle blízko úplně k ničemu..
nic není nemožné.......
to bola skušobná verzia a bol navarený napevno ako to bude robiť... už je urobený z možnostou nastavenia podla druhu pôdy... vzdialenosť už je presne ako na kompaktoroch od Lemkenu. A kto vie načo tam je tak vie že to je učel mať jemne zozrobenu pôdu dolu a na vrchu jemné hrudky, ktoré zabranuju tvoreniu takzvaneho prísušku....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
-
Však ti na to nic neříkám.. Vím o čem je řeč,neměj péči. Jen jsem ti podotknul,že pevný smyk blízko za drobícím válcem je k ničemu,hrne to hlínu i v drobícím válci a pak to pozbívá účinnosti..
nic není nemožné.......
pohoda na to su predsa diskusie...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Myslite ze bude stacit priemer valca 12cm, taketo to tiz mam hotove kruhy.... Akurat sa mi zada velka medzera medzi prutmi ak sa pouzije len 6 kusov vtedy vycdazda caa kazdych 6 cm jeden na obvode.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.